Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 00:53 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 01:21
Anunțat inițial că va avea destinație exclusiv pentru fotbal, noul stadion Steaua va fi omologat și pentru meciurile de rugby, ieri fiind deja stabilite zonele în care vor fi puse buturile.
Surpriză în privința arenei de lux care prinde tot mai mult contur în bulevardul Ghencea. Stadionul nu va fi folosit exclusiv pentru partidele de fotbal, neavând pistă, așa cum se anunțase atunci când s-a început construcția lui, ci va putea găzdui și meciuri de rugby.
S-a stabilit locul unde vor fi buturile
Chiar ieri, atunci când constructorul a săpat în gazon pentru a fi stabilite și făcute găurile unde vor fi amplasate cele două porți pentru jocurile de fotbal, s-au creat astfel de zone și pentru punctele unde vor putea fi puse și buturile de la rugby. Acestea sunt mai în interiorul terenului fiindcă, așa cum prevede regulamentul, un meci cu balonul oval se poate disputa pe un gazon care să aibă cel puțin 6 metri dincolo de linia care delimitează butul.
Practic, stadionul Steaua va fi omologat și pentru rugby, iar dacă o anume echipă sau naționala României va dori să evolueze aici, atunci o va putea face. Nu același lucru e valabil și pentru Arena Națională, căreia îi lipsesc 13 metri în lungimea terenului pentru putea găzdui și jocuri de rugby.
Clubul Sportiv al Armatei deține și echipă la această disciplină sportivă. Ultimul titlu câștigat de Steaua a fost în 2006. În Complexul Sportiv din Ghencea continuă să fie disponibil un teren separat, destinat exclusiv pentru meciurile de rugby.
Hotel de lux sub Peluza Sud...
Sub una dintre peluze, cea la care era amplasată tabela pe vechea arenă și unde stăteau suporterii de la Sud, va fi finalizat în același timp cu stadionul un minihotel. Vor fi peste 30 de camere în care se va putea sta în cantonament, așa cum se întâmpla pe vremuri sub tribuna a II-a, acolo unde erau și restaurantul, vestiarele și un minihotel. În plus, tot sub această peluză va fi disponibilă și o încăpere de mari dimensiuni, cu destinația de sală de forță.
Arcul de Triumf, disputat de rugby și fotbal
Un alt stadion aproape finalizat și care face și el parte din bazele puse la dispoziție de România pentru antrenamentele echipelor care vor evolua la Campionatul European de anul viitor e cel de la Arcul de Triumf. Și e o arenă care a creat deja o dispută între fotbal și rugby.
FCSB și Rapid au anunțat că își doresc să evolueze acolo, giuleștenii până va fi gata propria lor arenă, însă Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a replicat vehement: „Acest teren a fost conceput pentru rugby. Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind leagănul acestei discipline. Nu a fost vorba niciodată despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal".
Alte știri despre Steaua:
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen