FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

LIGA 1. Prima etapă, complet distrusă de arbitri! Cifrele sunt îngrozitoare: 7 erori majore, 6 gafeuri, 5 rezultate viciate!

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 august 2020 06:56 / Actualizat miercuri, 26 august 2020 07:12

LIGA 1. Etapă dezastruoasă pentru „centrali” și asistenți: nu mai puțin de 5 meciuri din 8 au conținut erori grave, care au viciat rezultatul final.

Să-i anunțe cineva și pe arbitri că a început noul sezon de Liga 1! Prima etapă a demonstrat că majoritatea oamenilor lui Kyros Vassaras încă se află în vacanță.

Mai mult de jumătate dintre partidele din runda de start au fost influențate în mod brutal de erorile comise de „centrali" sau de asistenți. 5 din cele 8 jocuri au conținut erori extrem de grave, care au schimbat sau ar fi putut schimba rezultatul final.

Au greșit și cei de pe lista FIFA

Dintre toate jocurile, Sepsi - U Craiova a fost cel mai perturbat din cauza arbitrilor. Ultimele 10 minute au însemnat o sarabandă de erori: Vașvari n-a fost eliminat, Sepsi n-a primit penalty, unicul gol al confruntării s-a înscris din ofsaid. Iar la centru a fost un arbitru FIFA, Radu Petrescu!

La fel cum s-a întâmplat și la jocul care a închis etapa de debut și unde Istvan Kovacs trebuia să acorde încă un penalty gazdelor. Eroarea care a produs însă cea mai mare stupoare a fost comisă de Andrei Chivulete. Care a inventat un penalty, la un duel corect pentru minge între Moura și R. Grădinaru, acordat în favoarea Voluntariului. Nu mai departe de zilele trecute, GSP a scris și despre Chivulete, dar și despre relațiile bune pe care Voluntari le are la CCA și care ar putea să aducă clubului protecția arbitrilor în noul sezon.

Axa Pandele-Bodescu-Vassaras-Chivulete

Gazeta a dezvăluit că Andrei Chivulete e unul dintre favoriții lui Vassaras, care l-ar dori inclusiv pe lista FIFA, din ianuarie 2021, și e posibil să-l promoveze în locul lui Colțescu.

De ceva timp, tatăl lui Andrei, Florin Chivulete, fostul arbitru din anii '90, scos din arbitraj din cauza celui mai mare scandal sexual din arbitrajul românesc, e consilierul privat al șefului CCA, pe care îl ajută cu rapoarte neoficiale, extra CCA, la jocurile de Liga 1.

În schimb, Voluntari a devenit, tot de ceva timp, favorita arbitrilor, după ce între primarul Voluntariului, Florentin Pandele, și secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, care are în atribuții inclusiv coordonarea CCA, s-a creat o relație extrem de strânsă. Nu mai departe de săptămânile trecute, fiica oficialului FRF, Alice Bodescu, a fost angajată la postul Metropola TV, o televiziune creată de Primăria Voluntariului.

Radiografia marilor erori de arbitraj din prima etapă

LIGA 1. Prima etapă, complet distrusă de arbitri! Cifrele sunt îngrozitoare: 7 erori majore, 6 gafeuri, 5 rezultate viciate!

Topul gafeurilor din sezonul trecut

ARBITRUNR. ERORI
Coza10
Colțescu10
R. Petrescu9
M. Avram8
Hațegan8

Cele mai multe erori în prima etapă

SEZONULNR. GREȘELI
2020-20217
2019-20204
2018-20193
2017-20183
2016-20173
2015-20164
2014-20152
2013-20145

14 aniau trecut de când Ovidiu Hațegan a promovat în Liga 1, în 2006; e cel mai vechi „central" din actualul lot

7 arbitriare România pe lista FIFA: Hațegan, Kovacs, Avram, Colțescu, Petrescu, Feșnic și Bârsan

VAR mai întârzie în Liga 1

Liga 1 nu va beneficia de sistemul de arbitraj video mai devreme de primăvara anului 2021. Conform protocoalelor impuse de IFAB și UEFA, un astfel de sistem trebuie să conțină, după ce se achiziționează aparatura necesară, de o perioadă de cel puțin o jumătate de an, în care arbitrii să simuleze și să-l învețe. 

Firma care deține drepturile TV în Liga 1, EAD Interactive, s-a angajat la ultima Adunare Generală a LPF că va suporta ea toate costurile sistemului, care se ridică în jurul sumei de 1 milion de euro.

Arbitrii: peste 800.000 de euro pe sezon!

Baremul unui „central" în Liga 1 e de 1.000 de euro, iar cluburile sunt cele care trebuie să suporte toate sumele pe care arbitrii dintr-o brigadă le au de încasat. Asistenții primesc câte 3.200 de lei, iar rezerva se alege cu jumătate, 1.600 de lei. Un total de 2.600 de euro pentru fiecare meci în parte. 

Rezultă peste 20.000 de euro pe etapă, ca efort total al Ligii 1, iar pentru cele 321 de partide din acest sezon, inclusiv cu jocurile de la baraje, cheltuielile exclusiv cu arbitrii trec de 800.000 de euro. Dacă aici se adaugă și baremul observatorului de arbitri, care se ridică la aproape 650 de euro, cheltuielile echipelor cu ceea ce înseamnă arbitraj în Liga 1 depășesc 1 milion de euro.

VIDEO Nu rata cele mai importante detalii înainte de FCSB - Viitorul

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cazul fotbalistului român care și-a pierdut părul după barajul de promovare în Liga 1: „Oamenii îmi tot ziceau că am fost blat”

UTA a mai reușit un transfer important » Fost jucător la FCSB, dorit în această vară și de CS Universitatea Craiova

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen
Noutati auto
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen
Svitolina și Monfils, imaginile săptămânii la Australian Open » Cum au fost surprinși pe coridor, după victoriile mari de azi: „Avem noi, ucrainencele, asta!”
Tenis
Svitolina și Monfils, imaginile săptămânii la Australian Open » Cum au fost surprinși pe coridor, după victoriile mari de azi: „Avem noi, ucrainencele, asta!”
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile
Superliga
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile

„S-a degradat de la an la an, mi-era milă de el” » Drama tulburătoare a lui Vasile Ardeleanu, spusă de trei dintre foștii lui coechipieri. Câți bani i-ar fi dat Lăcătuș

Singur în Emirate » Titularul de la Rapid, „uitat” în Dubai! Ce s-ar fi întâmplat la îmbarcarea spre România


Comentarii (64)
doubleti
doubleti  •  27 August 2020, 09:13

Urât ceea ce face gsp-ul. Am vazut în finala UCL niște îmbrânceli mult mai evidente decât mana lui Vatajelu, iar arbitrul a lăsat jocul. Revedeți va rog meciul. Cat privește golul din asa-zisul offside, eu am făcut captură de ecran și am trasat linii: ce sa vezi, fundașul din planul îndepărtat este cu jumătate de metru mai aproape de poarta dar dacă vrei ca ziarist sa bagi bățul prin gard, acest lucru nu te interesează. Ziariștii continua campania începută la sfârșitul campionatului trecut împotriva Craiovei.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  26 August 2020, 20:50

Este josnic ceea ce face ghsp, amesteca greseli real;e ale arbitrilor cu altele ***. Vezi erorile trecute in dreptul arbitrului la meciul Craiovei. N-a fost off side la Koljic si nici penalti la Vatasjelu, VAR-ul ar fi spus acelasi lucru. Campanie anti Craiova dusa de gesepisti. ***. Deontologia profesionala a fost de mult interzisa la gsp.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  26 August 2020, 20:11

Bai fraților de la gsp nu aveți nicio reluare care sa arate ca Koljici era in offside!Nu va este Rușine sa faceți afirmații nefondate?

Vezi toate comentariile (64)
Comentează