Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 09:08 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 09:39
Organizatorii de la Australian Open fac eforturi uriașe pentru jucători, care sunt nevoiți să stea 14 zile în carantină înainte de startul turneului de la Melbourne.
- Australian Open va începe pe 8 februarie, la Melbourne, acolo unde se joacă de obicei;
- Campionii en-titre la Antipozi sunt Sofia Kenin și Novak Djokovic.
Presa de la Antipozi scrie că Tennis Australia a ajuns la o înțelegere cu Guvernul Australiei de Sud. Ce presupune acest troc? Nume uriașe din tenis, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal sau Serena Williams, ar urma să fie carantinați în condiții de maximă securitate la Adelaide, un oraș aflat la 650 de kilometri de Melbourne.
Costurile vor fi unele imense. Carantinarea hotelieră a jucătorilor, închieierea avioanelor și alte cheltuieli suplimentare vor ajunge „la peste 40 de milioane de dolari”, conform oficialilor, dar unele rapoarte situează tot turneul la aproximativ 100 de milioane de dolari. O parte din sumă ar urma să fie pompată de guvernul australian.
Australian Open va începe pe 8 februarie, la Melbourne, cu un declaaj de două săptămâni față de data la care ar fi trebuit să înceapă inițial. În prealabil, în Australia se vor mai desfășura alte cinci competiții (masculin + feminin), printre care și ATP Cup, turneul pe echipe la care vor participa, la fel ca anul trecut, Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Schimbare istorică făcută de Australian Open!
Organizatorii Australian Open au decis să renunțe la arbitrii de linie și să utilizeze doar tehnologia „hawk-eye” la viitorul Grand Slam. Această decizie vine în contextul în care Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în gât o arbitră de linie. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde.
VIDEO Cum era Irina Bara să-l „rupă” pe Rafael Nadal la Roland Garros 2020: „Nu puteam să trăiesc cu așa ceva”
Citește și alte știri despre Australian Open:
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen