Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 20:42 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 21:37
Mihai Stoica, 55 de ani, managerul general al lui FCSB, nu e de acord cu sumele cheltuite de rivala CSA Steaua din bugetul de la stat.
„Trebuie stopată această gaură neagră! Nu-mi convine să plătesc salariul lui Nsiah, de 28.000 de lei pe lună (n.r. - aproximativ 6.000 de euro)! OK, CSA o are pe Ana Maria Brânză, CSM pe Cristina Neagu, joacă în Campions League.
Trebuie să plătesc pentru un sportiv olimpic, de acord, dar nu pentru un fotbalist de 38 de ani, cu burtă, care e în Divizia C! Nu mi se pare normal! Pentru că dacă un camion rămâne fără frâne și mor oameni din cauza asta, statul nu mai are bani!
Aud că la centrul de copii CSA Steaua sunt salarii și de 9.000 de lei! S-au dat foc la 3 milioane de euro din bugetul statului”, a declarat Mihai Stoica în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport.
Philippe Nsiah (stânga), atacantul transferat de Steaua în această iarnă de la Chiajna, a reușit o „dublă” în cel mai recent amical disputat de „militari”, 5-1 versus Vedița Colonești.
CSA Steaua a „tocat” o avere pentru 12 meciuri
Ministerul Apărării a publicat sumele pe care secțiile CSA Steaua le-au cheltuit anul trecut. Echipa de fotbal, ce a evoluat în Ligiile a 3-a și a 4-a, a avut parte de al doilea cel mai mare buget după handbal! CSA Steaua, echipa de fotbal, a avut parte anul trecut de un buget fabulos pentru ceea ce înseamnă cheltuielile întâlnite de regulă la un club din ligile inferioare din România. Steaua a primit din partea MApN nu mai puțin de 4,7 milioane de lei, adică în jur de un milion de euro. În prima jumătate a anului 2020, echipa a activat în Liga a 4-a, iar în vară a reușit promovarea în al treilea elașon. Apoi, a urmat turul sezonului în Liga 3, unde se clasează pe primul loc și probabil că va ajunge să dispute barajele de promovare.
La echipa din Liga a 3-a sunt salarii, la unii dintre jucători, chiar și de 4.000 de euro net pe lună, nivel care se regăsește și la mulți dintre titularii de la FC Botoșani, care anul trecut a evoluat în play-off, apoi în cupele europene și care și în prezent e între primele 6 din Liga 1. Doar din drepturile TV, Botoșani va încasa în actualul sezon peste 2,1 milioane de euro - detalii, pe larg, AICI!
MM Stoica: „Barajul FCSB II - CSA Steaua e mai important decât Cupa!”
Algoritmul de împerechere pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2, decis de FRF înaintea sezonului, va produce aproape sigur o finală incendiară între CSA Steaua și FCSB II. Cele două vor termina pe primele două poziții în seria lor și vor evolua în semifinale, cu locurile 1 și 2 din Seria 3. Pe configurația actuală a clasamentelor, am avea în penultimul act: FCSB II - Afumați și Cernavodă - CSA Steaua. Dacă vor învinge, FCSB și CSA se vor duela apoi în meci direct, dublă manșă, pentru promovare.
Latifundiarul din Pipera a promis că la meciul direct va trimite mai mulți jucători de la prima echipă pentru ca FCSB II să aibă o șansă în plus. În direct la Digi Sport, MM a surprins: „Eu consider că barajul pentru promovarea în Liga 2 e mai important decât Cupa României pentru noi. Îmi asum ce spun, trebuie stopată!”.
CSA Steaua trebuie să-și schimbe forma juridică pentru Liga 2
CSA Steaua e obligată să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, în cazul în care la startul sezonului 2021-2022 se va afla între echipele din liga secundă. Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.
Edi Iordănescu, indecis în disputa FCSB - CSA Steaua
Citește mai multe știri despre disputa FCSB - CSA Steaua:
FCSB vs. CSA Steaua, un nou episod la tribunal » Ce s-a întâmplat la Curtea de Apel București
CSA Steaua, cerere urgentă către FCSB: „Dacă nu le închideți, solicităm daune și despăgubiri!”
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen