Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 19:02 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 19:02
Dinamo își dorește să joace pe Arcul de Triumf începând cu anul următor.
La finalul lunii septembrie, GSP a întrebat oficial la MTS de ce nu se pot disputa meciuri pe arena Arcul de Triumf, iar răspunsul, oferit după 4 săptămâni, a fost unul halucinant: „Imobilul nu este încă înregistrat în inventarul bunurilor din domeniul public, proiectul de act normativ se află pe circuitul de avizare interministerială”.
Suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până când vor fi demarate lucrările la noul stadion din Ștefan cel Mare. Deocamdată, nu e clar nici când va fi demolat bătrâna arenă, Cel mai probabil în vara anului viitor, speră oficialii „câinilor”.
Dinamo vrea pe Arcul de Triumf
„În primăvară urmează să fie demolat stadionul nostru. Momentan, nu e nimic sigur referitor la arena pe care vom putea evolua. Pot să vă spun că am purtat discuții pentru Arcul de Triumf, avem documentația pregătită.
Așteptăm ca situația juridică a acestui stadion să fie rezolvată pentru a putea fi inclus in circuitul public”, a declarat azi Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, pentru canalul de YouTube „Radio Dinamo 1948”.
Totul despre noul stadion Dinamo
Viitoarea arenă va fi ridicată pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo. Varianta „Velodrom” era de rezervă și au fost piedici de la bun început. Vecinii aflați în zona „Velodromului” din Ștefan cel Mare au deschis acțiuni în instanță, în momentul când s-a pus problema construirii noii arene acolo, reclamând diverse lucruri.
Din informațiile GSP.RO, din ceea ce estimează și ministerul, până la finalul lui 2021 ar trebuie să se atribuie lucrarea, pentru ca din 2022 să înceapă munca practică a ridicării noii arene.
În luna decembrie, CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de:
- propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
- spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
- o boxă generoasă pentru presă
- spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
- spații pentru spectatorii cu dizabilități
- tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
Actualul stadion Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.
Mircea Rednic, nemulțumit de activitatea DDB: „Știe că n-am avut bani pentru deplasări?”
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen