Articol de Daniel Grigore - Publicat duminica, 05 februarie 2023 13:21 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 13:21
Prin vocea președintelui Cristian Balaj, CFR Cluj solicită bani de la bugetul de stat pentru fiecare club din Liga 1.
Plecând de la faptul că Rapid evoluează pe un stadion nou, construit din bani publici, în vreme ce campioana plănuiește să-și modernizeze arena din fonduri proprii, Balaj a solicitat bani de la bugetul de stat pentru fiecare dintre cluburile din prima ligă de fotbal.
Balaj propune ca sumele respective să fie utilizate pentru dezvoltarea Centrelor de Copii și Juniori. El a făcut o trimitere și la banii investiți la cluburi de către autorităților locale.
Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, solicită bani de la bugetul de stat
„Rapid beneficiază de un stadion nou, aici este oarecum frustrant. Este o luptă incorectă, din punctul nostru de vedere. Ne chinuim să investim, să menținem, să întreținem, să îmbunătățim baze sportive pentru care plătim și impozit.
Mai sunt situații în care Consilii Locale și Județene susțin financiar anumite cluburi, iar noi, cei de la CFR Cluj, clubul care plătește cei mai mulți bani din cauza contractelor mari și a faptului că avem baze sportive proprii, nu beneficiem de nicio sumă!
Ne-am dori să existe aceeași situație ca în Ungaria, în care cluburile profesioniste din prima primesc 40% din buget exclusiv pentru copii și juniori. Vrem și noi să beneficiem de bani, doar pentru copii și juniori, așa cum o fac și alte cluburi”, a punctat Balaj la „DigiSport Matinal”.
GSP.ro a relatat în mai multe rânduri despre investițiile uriașe ale statului maghiar în sport:
- Din 2011 până în 2020, Guvernul condus de Viktor Orban direcționase două miliarde de euro numai în fotbal.
- Budapesta este „capitala care trăiește și respiră sport”, cu 5 stadioane noi, complex pentru natație, săli de sport pentru handbal sau baschet și un proiect fabulos pentru atletism.
- Guvernul maghiar a investit masiv în fotbal și în România, în județele unde procentul populației de etnie maghiară e cel mai mare în România, Harghita (85%) și Covasna (74%). Astfel de investiții erau plănuite și la Târgu Mureș.
Mai multe știri din Liga 1:
Balaj îi înțeapă pe rapidiști: „În câteva meciuri au fost mai mulți pe teren”
Sefer a ieșit la atac: „Să-și ia vitaminele, nu prea gândește! E frustrat”
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen