FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Vasile Dîncu, prima reacție după ce a propus modificarea Legii Sportului în favoarea Stelei: „Aducem egalitatea în Liga 1! Ajutăm sportul, e anormal să aibă voie doar primăriile”

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 14:45 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 15:12

Vasile Dîncu a avut o primă reacție pe subiectul momentului în fotbalul românesc: modificarea pe care a propus la Legea Sportului, care va permite ca CSA Steaua, club ce aparține de Ministerul Apărării Naționale, să joace în Liga 1.

CONTEXT:

  • Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD pot să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua chiar la finalul acestui sezon, după cum a precizat FRF pentru Gazeta Sporturilor

Politicianul spune că vor profita mai multe cluburi de această modificare a Legii Sportului. 

Vasile Dîncu mai spune că nu este de acord ca în Superliga să există echipe susținute din bugetul primăriilor, dar ca celor de la CSA Steaua, club susținut direct de Minister - adică de la bugetul statului, să nu li se permită promovarea.

Dialog EXPLOZIV! Nervi și țipete în studio în scandalul CSA Steaua: „Ce vreți? Să terminăm cu sportul în țara asta? Anulați handbalul, voleiul, tot! Ce a continuat FCSB?”
CSA STEAUA
Dialog EXPLOZIV! Nervi și țipete în studio în scandalul CSA Steaua: „Ce vreți? Să terminăm cu sportul în țara asta? Anulați handbalul, voleiul, tot! Ce a continuat FCSB?”

Vasile Dîncu, după ce legea care o ajută pe CSA Steaua să promoveze: „Toată lumea ar trebui să susțină leagea”

„Modificarea aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi. Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fondurile publice ale unor comunități locale. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe fiindcă nu sunt susținute de primării, ci din alți bani publici.

În Liga 1, din 14 echipe, cred că doar 3 sunt cu adevărat private, CFR Cluj, FCSB sau Universitatea Craiova.

Restul sunt susținute din fonduri publice, într-un fel sau altul. E bine să sprijinim sportul din toate perspectivele. Şi aşa sportul românesc stă prost. Sunt comunităţi care vor să investească şi vor să nu existe o barieră în legea sportului, care să blocheze folosirea banilor publici.

Toată lumea ar trebui să susțină legea.. Faptul că va crește competiţia e un lucru foarte bun. Sunt tot mai puţini bani în România pentru sport şi e bine să folosim toarte resursele”, a spus  Vasile Dîncu la OrangeSport.

„Cazul Steaua" poate provoca încă un final de sezon din care nu vom înțelege nimic

Steaua poate promova chiar din această vară în prima ligă, a transmis azi FRF în exclusivitate pentru cititorii Gazetei. Dar dacă Legea Sportului nu va fi schimbată până pe 20 mai, iar Federația va respecta logica de anul trecut, Steaua nu va intra în calculele promovării și finalul acestui sezon va fi o harababură completă. Iată mai jos explicațiile.

Ultima etapă din sezonul în curs al Ligii a doua e programată pe 20 mai. Și cum barajele de promovare se dispută foarte repede după aceea (28 mai și 3 iunie), FRF trebuie să anunțe imediat, adică pe 21 mai, echipele care promovează direct și pe cele care vor juca baraj cu locurile 13 și 14 din SuperLiga. 

Dacă până la acel moment Legea Sportului va fi updatată cu modificările dorite de steliști, echipa lui Oprița va putea intra în calculele promovării.

Dacă Legea Sportului, cu eventualele ei modificări, nu va fi promulgată până pe 20 mai, iar Federația va respecta regulile de anul trecut și se va raporta la legea în vigoare, teoretic nu o va declara pe Steaua nici promovată direct (în caz de clasare pe locurile 1-2), nici nu o va programa la baraje (în caz că va termina pe 3-4). Ce poate produce furtuna perfectă? Modificarea Legii Sportului după finalul lunii mai. De ce? Află din analiza GSP. 

Citește și: 

Noi informații: „Cine pierde din cauza Stelei va merge la TAS!”

„Aberant, jocuri de culise!” » Reacția lui Dorinel Munteanu, după ziua care ar putea schimba TOTUL în Liga 2 + Sare și la suporteri!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali, dezvăluire halucinantă despre partenerii lui Dan Șucu la Genoa: „Eu așa am auzit, ăia nu au vrut să se afle”
Superliga
Gigi Becali, dezvăluire halucinantă despre partenerii lui Dan Șucu la Genoa: „Eu așa am auzit, ăia nu au vrut să se afle”
Soarta lui Dan Petrescu la CFR Cluj a fost decisă, după o ședință de urgență » Neluțu Varga: „Cea mai bună variantă”
Superliga
Soarta lui Dan Petrescu la CFR Cluj a fost decisă, după o ședință de urgență » Neluțu Varga: „Cea mai bună variantă”
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă
Superliga
Dan Șucu, prima lovitură la Genoa?! » Italienii anunță: vrea să transfere un jucător de la rivala din Superligă

Părintele Filip, de la biserica românească din Genova, l-a avertizat pe Dan Șucu: „Genovezii sunt suspicioși la început. El trebuie să se țină de cuvânt”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (120)
voinea72
voinea72  •  17 Aprilie 2023, 19:54

???????????? Patriotic?!! Căți ai bă?!! S-a terminat cu "patriotismul"...nu mai acceptă lumea civilizată echipe departamentele, iar competițiile se numesc C.L, U.E.F A...nu Daciada. Care e "patriot", să cotizeze sume...să-și facă abonamente. Terminați cu mizeriile astea. Nici nu erai născut pe vremea "patriotismului"....Multora ca tine le-ar trebui cumva, câțiva anișori din vremurile alea, să vă mai piară ciripitul.

miketheone
miketheone  •  16 Aprilie 2023, 09:04

Faza asta cu "daca statul nu se implica dispare sportul romanesc, ca si asa suntem praf", nu tine. Tocmai din cauza faptului ca autoritatile, locale in cazul cluburilor din Liga 1, sunt implicate din ce in ce mai mult va duce la neimplicarea investitorilor privati. Acestia vor considera ca nu mai au vreo sansa in competitie din cauza concurentei neloiale care s-a creat. Un investitor privat trebuie sa priveasca investitia in sport ca pe o afacere, pentru ca trebuie sa castige bani, fie din performasnta in sine fie din vanzarea de jucatori, sponsorizari, etc. Investitorul nu isi permite sa iasa in pierdere, ca atunci afacerea sa da faliment. Asa stau lucrurile intr-o societate normala. Pe cand statul, fie ca este investitor la nivel local sau la nivel central, in cea mai mare parte nu are ca obiectiv profitul ci are ca obiectiv sa consume bani pentru a obtine beneficii in primul rand politice (voturi). De aici vine si partea de concurenta neloiala.

laurkro
laurkro  •  15 Aprilie 2023, 13:05

Un comunist sub acoperire, ca alții ascunși prin parlament.

Vezi toate comentariile (120)
Comentează