GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum alegi un aspirator bun?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 10:34 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 10:34

Un aspirator este unul dintre articolele de curățenie indispensabile într-o locuință. Îndepărtează praful și reziduurile de pe podele, iar anumite modele dețin și funcții de mop. Astfel, garantează un mediu curat, sigur și igienizat. Fie că ești un părinte preocupat de curățenie, jonglezi între job și treburile casnice sau ai un program încărcat, ai nevoie de un aspirator fiabil. Dar cum îl alegi pe cel potrivit? Descoperă în continuare câteva elemente de care să ții cont, astfel încât să te asiguri că selectezi cel mai bun aspirator.

Identifică-ți nevoile de curățenie

Înainte să te orientezi către un articol anume, trebuie să îți identifici nevoile de curățenie. Mai precis, ține cont de suprafețele ce necesită aspirare: parchet, gresie, covoare, mochetă. Îți dorești un aspirator ușor și portabil? Un aspirator care să își facă treaba singur? Sau unul robust pentru covoare cu fibre lungi și dese? De asemenea, analizează dacă ai nevoie de accesorii speciale pentru a aspira locuri mai puțin accesibile. Sau pentru curățare cu aburi. Astfel, alege cel mai bun aspirator robot, vertical sau standard, care te va ajuta să cureți în profunzime suprafețele dorite. 

Tipuri de aspiratoare - standard, robot sau vertical?

Există numeroase modele de aspiratoare disponibile pe piață. Întâlnim modelele standard, dar și aspiratoare moderne tip vertical sau robot. Aspiratoarele standard sunt cele tradiționale, care folosesc sac sau un compartiment special pentru colectarea reziduurilor. Sunt eficiente, ușor de utilizat și au capacitate mare de aspirare. 

Modelele tip robot sunt printre cele mai noi aspiratoare, sunt inteligente și prezintă numeroase funcții destinate curățeniei zilnice. Avantajul acestora constă în faptul că sunt independente. Cu o simplă apăsare de buton sau comandă de la distanță, pornesc și aspiră întreaga casă, oricând ai nevoie. 

Aspiratoarele verticale sunt, de asemenea, eficiente, oferă putere mare de curățare și au și un design modern. Astfel de modele combină puterea unui aspirator standard și comoditatea unuia tip robot. Iar cel mai bun aspirator vertical este cel care te ajută la curățenia zilnică, indiferent de suprafața aspirată.

Analizează caracteristicile tehnice

Odată definite nevoie de curățenie și tipul de aspirator dorit, pentru a compara diferite modele, ține cont de câteva caracteristici tehnice:

  • Puterea motorului - se exprimă în wați și arată câtă putere electrică utilizează aspiratorul. O putere mai mare are o capacitate de aspirare mai ridicată. Spre exemplu, un aspirator vertical de 100 de wați poate fi la fel de puternic ca și unul standard de 600 de wați.

  • Lungimea cablului și capacitatea bateriei - în funcție de modelul ales, este indicat să ai în vedere și aceste aspecte. Dacă optezi pentru un aspirator vertical cu baterie, selectează unul cu o autonomie mai mare.

  • Filtrul - aspiratoarele au filtre pentru captarea particulelor de praf. Optează pentru modele ce dețin filtrul HEPA sau tehnologia Cyclone. Sunt ideale dacă te confrunți cu alergii.

  • Nivel de zgomot (decibeli) - deși nu are legătură cu eficiența aspiratorului, un nivel de decibeli mai scăzut este indicat pentru mediile sensibile la zgomote.

  • Designul și greutatea - un aspirator cu o greutate mai scăzută și un design confortabil, este mai ușor de manevrat.

Accesorii și funcții suplimentare

Anumite aspiratoare vin la pachet și cu diverse accesorii, precum perii pentru suprafețe delicate, pentru pardoseli dure sau pentru lichide, funcții speciale tip mop, dar și tehnologii avansate de curățare. Dacă îți dorești un proces de curățare eficient și convenabil, asigură-te că le regăsești în pachet.

Așadar, cum alegi un aspirator bun? Ținând cont de câteva dintre caracteristicile menționate mai sus. În acest fel, te vei asigura că achiziționezi un model potrivit nevoilor tale de curățenie. Bucură-te de o locuință curată, impecabilă și un mediu mai sănătos.

Citește și:
România nu a jucat încă, dar a URCAT în clasament! Tricolorii, tot mai siguri de urna 2, după meciurile de joi seara » Ce rezultate ne trebuie în ultimele două jocuri
Nationala
România nu a jucat încă, dar a URCAT în clasament! Tricolorii, tot mai siguri de urna 2, după meciurile de joi seara » Ce rezultate ne trebuie în ultimele două jocuri
Eroul de la România U20 ar putea ajunge în iarnă la Dinamo! Care ar fi condițiile
Superliga
Eroul de la România U20 ar putea ajunge în iarnă la Dinamo! Care ar fi condițiile
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Diverse
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close