Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2024 09:54 / Actualizat joi, 07 martie 2024 09:54
Activitatea fizică și sportul îți pot îmbunătăți starea de sănătate, reducând riscul de apariție a unor boli precum diabetul zaharat de tip 2, bolile cardiovasculare și cancerul. Beneficiile asociate cu activitatea fizică sunt vizibile atât pe termen scurt, cât și pe termen lung și este esențial să practici o activitate fizică regulată pentru a te putea bucura de ele. Citește în continuare și descoperă 5 sporturi pe care le poți practica în aer liber pentru a-ți tonifia musculatura.
Mersul pe jos
Dacă nu ești obișnuit cu practicarea activității fizice sau te confrunți cu anumite probleme medicale care îți limitează posibilitatea de a face sport (de exemplu hernia inghinală), mersul pe jos reprezintă o soluție simplă, necostisitoare și la îndemână. Poți începe cu plimbări lejere prin parc sau poți introduce mersul pe jos în programul tău zilnic alegând, de exemplu, să cobori din autobuz cu o stație mai devreme. Orice creștere a nivelului de activitate fizică va avea un impact pozitiv asupra sănătății tale.
Alergatul
Alergatul este activitatea la care se gândesc majoritatea oamenilor care doresc să înceapă să practice un sport. Acest tip de activitate fizică antrenează întreg corpul, contribuind la tonifierea musculaturii. În plus, alergatul aduce beneficii importante în ceea ce privește sănătatea aparatului cardiovascular și respirator.
Ciclismul
Poți integra ciclismul în viața ta de zi cu zi fie sub forma unei activități recreative, fie sub forma unui mijloc de locomoție. Ciclismul îți antrenează în special mușchii membrelor inferioare și îți oferă în plus posibilitatea parcurgerii unor distanțe mai mari comparativ cu mersul pe jos sau alergatul. Din punct de vedere al arderilor calorice, ciclismul și alergatul cheltuie aproximativ aceeași cantitate de energie.
Voleiul
Dacă vrei să te bucuri atât de beneficiile sportului, cât și de timpul petrecut cu prietenii tăi, voleiul poate fi activitatea perfectă. Pe lângă tonifierea musculaturii din partea superioară a corpului, voleiul te poate ajuta să îți îmbunătățești timpul de reacție și echilibrul.
Exercițiile de forță
Majoritatea parcurilor sunt echipate astăzi cu diferite aparate pentru efectuarea antrenamentelor de forță. Dacă nu îți dorești să faci sport în interiorul unei săli de fitness, poți apela la echipamentele prezente în parcuri sau poți opta pentru exerciții care nu necesită niciun fel de echipament (de exemplu flotări, abdomene, genuflexiuni, etc). În funcție de tipul exercițiului, poți lucra diferite grupe de mușchi, crescând astfel tonusul și rezistența musculară.
În concluzie, sportul aduce beneficii importante pentru starea ta de sănătate și te poate ajuta să scazi riscul de a dezvolta anumite boli. Începe și tu să introduci activitatea fizică în viața ta de zi cu zi și bucură-te de toate aspectele pozitive pe care ți le poate oferi practicarea regulată a unui sport.
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”