FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO / EXCLUSIV Propunere tare pentru Federație: „«Secundul» lui Mircea Lucescu să devină noul selecționer”

Mircea Lucescu a împlinit de curând 79 de ani
Mircea Lucescu a împlinit de curând 79 de ani

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2024 15:18 / Actualizat vineri, 02 august 2024 15:18

Mircea Lucescu (79 de ani) e favorit să devină noul selecționer al României ♦ În acest context, Raul Rusescu (36), fost internațional, vine cu o propunere interesantă: unul dintre „secunzii” pe care „Il Luce” îi va avea la prima reprezentativă să-i ia locul peste doi ani la cârma naționalei ♦ Rusescu prezintă și o soluție: Adrian Mutu.

Edward Iordănescu, cel care a dus naționala până în optimile Euro 2024, a ales să nu continue pe banca primei reprezentative. Principala țintă a Federației, Gică Hagi, a respins propunerea de a prelua naționala, iar federalii s-au orientat către Mircea Lucescu, reputatul antrenor cu zeci de trofee în CV.

Negocierile dintre Lucescu și FRF au avansat considerabil, iar părțile sunt la un pas de a bate palma.

VIDEO. Raul Rusescu: „Unui antrenor ca Adrian Mutu i-ar prinde bine să stea lângă Mircea Lucescu”

„Ar fi o surpriză extrem de plăcută pentru pasionații de fotbal. Varianta Mircea Lucescu nu are minusuri. Vârsta? Spunea foarte bine domnul Ioanițoaia, nu aleargă el pe teren. E la nivel de manager, are o experiență imensă, feeling la jucători.

Mi-aș dori ca următorul antrenor al echipei naționale să fie acum «secundul» lui Mircea Lucescu. Nu știu exact cine. De exemplu, ar fi incredibil de bine pentru Adrian Mutu să fie «secundul» lui Mircea Lucescu. Probabil nu va accepta Mutu, dar imaginează-ți ce înseamnă să stai doi ani lângă Mircea Lucescu...

Ar fi interesant. Unui antrenor ca Adi Mutu i-ar prinde bine o experiență lângă Lucescu, dacă își dorește la un moment dat să fie selecționer. După plecarea lui Mircea Lucescu, practic vei fi acumulat doi ani în care ai învățat. Ar fi incredibil de util!”, a declarat Rusescu - 10 selecții și un gol la națională - la GSP Live.

Absolut că ne așteptăm ca Mircea Lucescu să crească nivelul naționalei. Numele lui implică așteptări

- Raul Rusescu

Ovidiu Ioanițoaia: „Burleanu și-a întrerupt concediul, 90% Mircea Lucescu va deveni selecționerul României!”

Tratativele sunt acum într-un stadiu serios. Drept dovadă, președintele FRF a ales să revină de urgență în țară, pentru a pune la punct ultimele detalii.

„Burleanu și-a întrerupt concediul din Grecia, ca să aibă o ultimă discuție cu Mircea Lucescu. Probabil vor cădea de acord asupra contractului. Aproape sigur, în proporție de 90%, Mircea Lucescu va fi noul selecționer al României”, a transmis Ovidiu Ioanițoaia.

Ar fi al doilea mandat al lui Mircea Lucescu pe banca naționalei

Mircea Lucescu a mai antrenat echipa națională în perioada 1981 - 1986, adunând 58 de meciuri în acel mandat pe banca primei reprezentative: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri.

Lucescu a reușit în 1983 o performanță fantastică: să acceseze Euro '84 dintr-o grupă aproape imposibilă, cu Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru. Are în total 36 de trofee ca antrenor.

Mircea Lucescu este liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev. Pentru „Il Luce” a insistat și Rapid, însă acesta a refuzat propunerea venită dinspre Giulești. România nu este singura echipă națională din mandatul lui Lucescu. „Il Luce” a pregătit și selecționata Turciei, în perioada august 2017 - februarie 2019.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
maistorkokir
maistorkokir  •  02 August 2024, 20:42

De ce sa aleaga altii pt Il Luce? Secunzii si-i va alege singur. Cu Mutu nu cred ca i-ar sta bine, eu mai degraba cu Pancu l-as vedea mai potrivit. Sa fie un fost elev de-al lui.

patratel2019
patratel2019  •  02 August 2024, 19:40

De ce Mutu secund? N-a avut nicio realizare ca antrenor! Totul s-a desfășurat la voia întâmplării pe oriunde a fost Adi. Lăsați-l să se pregătească prin liga 3-a și a 2-a apoi să revină în Superliga. În 5-7 ani poate ajunge un bun antrenor dacă pune osul la treabă, nu în alte părți!

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  02 August 2024, 19:10

Bună idee. Dar nu Mutu. E nevoie de cineva mult mai competent si serios. De exemplu Chivu!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează