SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

TAS a reacționat dur după atacurile americanilor: „Scandalos! Condamnăm declarațiile din SUA” » Forul a publicat motivarea în cazul Anei Maria Bărbosu

Ana Maria Bărbosu / Foto: Getty Images
Ana Maria Bărbosu / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 15 august 2024 10:32 / Actualizat joi, 15 august 2024 10:47

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a publicat motivarea deciziei în cazul finalei de sol la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au contestat rezultatele finalei, iar Tribunalul de la Lausanne a acceptat doar cererea făcută de Ana Maria Bărbosu și recomanda ca sportiva să primească medalia de bronz, lucru ce s-a și întâmplat, Comitetul Olimpic Internațional adoptând decizia Tribunalului de la Lausanne.

Medalia de bronz a Anei Maria Bărbosu a ajuns deja în România, anunțul fiind deja făcut de COSR. Aceasta va intra în posesia medaliei mâine, 16 august, în cadrul unui eveniment special.

Cum a motivat TAS decizia în cazul Chiles-Bărbosu-Voinea

„La 10 august 2024, Comisia de arbitraj, compusă din Dr. Hamid G. Gharavi, președintele, Prof. Philippe Sands KC şi Prof. Song Lu, a admis în parte cererea depusă de Federaţia Română de Gimnastică şi Ana Bărbosu.

Comisia a stabilit că respectiva contestaţie depusă în numele lui Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol a fost formulată după încheierea termenului de un minut prevăzut la articolul 8.5 din Regulamentul tehnic FIG 2024 şi că punctajul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles în finala exerciţiului feminin la sol va fi restabilit. Decizia comisiei a fost unanimă. În aceeaşi zi, FIG a confirmat că rezultatele finalei la sol de luni, 5 august 2024, vor fi modificate în conformitate cu decizia TAS”, au transmis cei de la Lausanne în motivare.

Răspuns la criticile americanilor

La finalul motivării, TAS a răspuns și celor multor critici apărute din spațiul presei americane, inclusiv a unor entități importante: Federația de Gimnastică, Comitetul Olimpic ș.a.m.d.

TAS condamnă declarațiile scandaloase publicate în mass-media din SUA, care susțin, fără cunoașterea celor de mai sus și înaintea motivării deciziei, un președinte și un Comitet de arbitri părtinitor, din cauza altor angajamente profesionale sau alte motive ce țin de naționalitaet.

Cum nici una dintre părțile implicate în acest caz nu a contestat vreun membru al comisiei în timpul procedurii, se poate presupune faptul că toate părțile implicate au fost mulțumite de audierea Comisiei. Orice critică ulterioară nu are temei sau merit.

- Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
monika.
monika.  •  17 August 2024, 17:46

Nu v-ati plictisit sa tot reluati subiectul? Noi da, foarte mult. Ana a primit medalia, restul sunt vorbe de claca. The End!

Dodeliniho
Dodeliniho  •  15 August 2024, 20:34

Nu știu ce dracu înseamnă toate astea, dar am încredere în TAS că nu ar face greșeli nici pentru noi, dar nici pentru americani. Dacă ar fi greșeală mi-ar fi rușine să spun că sunt român. Dar americani ar trebui să accepte că au pierdut, deja lumea crește și ea. Nu mai este atât de proastă că în ani 2000. Să termine dracu cu astea, și arbitri au dat dreptate româncei, deci ceva se leagă la decizia TAS. o înregistrare video poate să nu fie ce pare, și poate ar trebui să acceptăm mai mult ce spun arbitri ca sunt umani. De multe ori vad erori la fotbal în VAR grave care arată ca tehnologia var implicit video poate da greș de greș. La americani ar trebui sa le fie rușine pentru asta.

Arting
Arting  •  15 August 2024, 16:17

Daca nu mai exista cai de atac e o decizie definitiva,iar “ bastionul democratiei” cum se considera SUA ar trebui sa o repecte!Ca mai sunt unii care vor capital politic sau gargara suveranista e altceva ,dar TAS e un for international serios si nu-i baga in seama!Ii baga tabloidele din Romania care nu gasesc subiecte mai serioase prin profesionalismul propriu si copiaza din “colegi” !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează