Articol de Alexandru Barbu - Publicat duminica, 18 august 2024 09:57 / Actualizat duminica, 18 august 2024 09:57
Raul Rusescu, 36 de ani, a alcătuit, în direct la GSP Live, cel mai bun „11” cu jucătorii alături de care a evoluat de-a lungul carierei în România.
Expertul GSP Live a ales doar foști jucători de la FCSB: 9 din primul „mandat” la roș-albaștri, doi din a doua perioadă a lui Rusescu la bucureșteni: Sânmărtean și Keșeru. Cel mai dificil i-a fost să stabilească perechea de stoperi.
Raul Rusescu a compus cel mai bun „11” din carieră. Care au fost opțiunile
Portari:
- Ciprian Tătărușanu
- Giedrius Arlauskis
Fundași dreapta:
- Romario Benzar
- Daniel Georgievski
Fundași centrali:
- Vlad Chiricheș
- Florin Gardoș
- Lukasz Szukala
- George Galamaz
- Vasile Maftei
- Gabi Tamaș
- Fernando Varela
Fundași stânga:
- Junior Morais
- Iasmin Latovlevici
- Paul Pîrvulescu
Mijlocași centrali:
- Pablo Brandan
- Alexandru Bourceanu
- Mihai Pintilii
- Andrei Prepeliță
- Iulian Apostol
Mijlocași dreapta:
- Alexandru Chipciu
- Marius Onofraș
- Antonio Semedo
- Adi Popa
- Dennis Man
Mijlocași ofensivi:
- Lucian Sânmărtean
- Nicolae Stanciu
- Bogdan Mara
- Filipe Teixeira
Mijlocași stânga:
- Cristi Tănase
- Florinel Coman
- Florin Tănase
Atacanți:
- Claudiu Keșeru
- George Țucudean
- Marius Bilașco
- Mihai Costea
- Stefan Nikolic
- Harlem Gnohere
VIDEO. Alegerile lui Raul Rusescu
Fostul atacant, triplu campion al României, a preferat sistemul 4-2-3-1, apoi a explicat fiecare alegere în parte.
„În poartă, Tătărușanu, fără dubii. A fost la alt nivel față de Arlauskis. A fost portarul echipei naționale atâția ani, la Steaua era titular incontestabil. E cel mai bun portar român din ultimii 15 ani. În dreapta apărării, merg pe Georgievski, chiar dacă și Romario Benzar a avut un sezon foarte bun la Steaua. Daniel a fost constant. Și era ce aveam noi nevoie la acel moment.
Să aleg fundașii centrali? Uuuu.. Mamă, cu ce fotbaliști buni am jucat! Fundaș central stânga Chiricheș, care e mai tehnic decât ceilalți, poate doar Vasile Maftei să fi fost la nivelul lui din acest punct de vedere. Celălalt stoper - Szukala. Dar e greu. Galamaz a fost căpitanul meu la Urziceni, Maftei... incredibil ce jucător bun! Gabi Tamaș... nu mai vorbim. Varela și Gardoș, la fel, jucători foarte buni. Dar cred că acest cuplu, Chiricheș-Szukala, a fost solid și complementar. În stânga apărării, Latovlevici, cel mai bun fundaș stânga al Stelei din 2010, de când a venit, și până azi.
În dreapta atacului, lupta s-ar da între Chipciu și Dennis Man. Merg pe Alex, chiar dacă sunt acuzat de subiectivism când vorbesc despre el. Mijlocași centrali - îmi pare rău pentru toți ceilalți, îi aleg pe Bourceanu și pe Pintilii. Și Brandan era foarte bun, putea juca pe mai multe poziții, dar nici el, nici Prepeliță, nici Apostol nu au fost la nivelul lui Bourceanu și Pintilii. Numărul 10 - Sânmărtean. Era un jucător impresionant. Avea o calitate pe care n-am mai văzut-o la nimeni până acum. La niciun român și la foarte puțini străini. L-aș putea compara doar cu Reyes de la Sevilla, ireal de bun! În partea stângă, Cristi Tănase, un jucător foarte important în echipa noastră. Era un fotbalist cu personalitate.
Deși mi-a plăcut foarte mult să joc cu Nikolic în atac, nu pot să-i iau lui Keșeru calitatea de marcator. Mi-a plăcut mult și Rocha, care, deși a jucat puțin în România, era printre cei mai buni la finalizare. Îl aleg totuși pe Keșeru”, a explicat Rusescu, în direct la GSP Live.
Echipa ideală a lui Raul Rusescu, dintre jucătorii alături de care a evoluat în România: Tătărușanu - Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Sânmărtean, Cr. Tănase - Keșeru.
„Dintre cei cu care am jucat în străinătate, ar avea loc în această echipă Reyes, Rakitic, Nico Pareja și Bacca”, a completat, ulterior, Rusescu.
CV-ul lui Raul Rusescu
- Raul Rusescu este unul dintre cei mai importanți atacanți pe care fotbalul românesc i-a avut în ultimii 15 ani.
- A jucat de-a lungul carierei la echipe precum Unirea Urziceni, FCSB, Sevilla, Braga sau Osmanlispor și a adunat 10 prezențe în tricoul primei reprezentative.
- Golgheterul Ligii 1 în ediția 2012-2013, cu 21 de goluri, „Raul de Ghencea” a cucerit 6 trofee ca fotbalist, între care 3 campionate ale României.
- În 2012, Raul Rusescu câștiga premiul „Fotbalistul Român al Anului” în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor.
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”