Articol de Alexandru Tomuțiu - Publicat luni, 09 septembrie 2024 09:43 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 10:00
Meciul de retragere al fostului internațional Mihai Roman (39 de ani) a coincis și cu inaugurarea noului stadion din Putna, cel mai modern din județul Suceava.
La ultimul meci al lui Mihai Roman au participat mai multe nume importante ale fotbalului românesc. Invitații au fost împărțiți în două echipe, România și Prietenii lui Mihai. Partida a avut două reprize a câte 35 de minute, iar Mihai Roman a început în echipa prietenilor. A marcat 3 goluri în prima parte, iar la pauză a schimbat echipa. Meciul s-a încheiat cu scorul de 8-6 în favoarea României.
GALERIE FOTO. Stadionul din Putna, inaugurat într-o locație pitorească
Noul stadion din Putna a fost inaugurat sâmbătă, 7 septembrie. Așa cum a anunțat primarul Gheorghe Coroamă, investiția se ridică la suma de 3 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat Compania Națională de Investiții.
Arena are o tribună cu o capacitate de 800 de locuri, iar complexul sportiv este dotat cu un teren de fotbal cu gazon natural, bazin de înot, săli de masaj, o sală de fitness și una de conferințe, vestiare și grupuri sanitare, conform Suceava News.
Primarul Coroamă a anunțat că pe viitor se dorește ca arena să aibă o capacitate mai mare: „Fotbalul are o are lungă tradiție în comuna noastră și din acest motiv am dorit să construim această bază sportivă. Am început lucrările la baza sportivă în urmă cu trei ani de zile și astăzi suntem în curs de finalizare.
Am reușit să facem aici o bază sportivă modernă, elegantă având toate condițiile pentru ca meciurile să se desfășoare așa cum trebuie în condiții decente. Avem o tribună de 800 de locuri pe scaune și poate pe viitor vom reuși să mărim numărul dacă va fi cazul. Ne-am gândit și să putem organiza cantonamente pentru diferite echipe”.
Înaintea meciului demonstrativ a avut loc un concert de muzică folk susținut de Walter Ghicolescu. Cele două echipe care s-au înfruntat pe noul stadion din Putna:
România: Florin Prunea, Dani Coman; George Ogăraru, Liviu Ciobotariu, Dorin Goian, Dragoș Grigore, Tibor Selymes, Iulian Mihăilă, Mihai Pintilii, Cătălin Munteanu, Marius Onofraș, Romeo Surdu, Raul Rusescu, Daniel Niculae, Marian Ivan, Jean Vlădoiu.
Prietenii lui Mihai: Cristi Bălgrădean, Alberto Cobrea; Daniel Bălan, Andrei Patache, Adrian Iordache, Octavian Abrudan, Florin Acsinte, Vladimir Bozovic, Junior Morais, Emil Dică, Paul Bosancu, Laur Berezoschi, Ciprian Anton, Mihai Guriță.
CV Mihai Roman
- Născut pe 16 octombrie 1984, la Suceava, 1,74 metri.
- A jucat în special pe banda dreaptă, ca atacant.
- A fost legitimat la Bradul Putna, Bucovina Rădăuți, Cetatea Suceava, FC Brașov (58 de meciuri în Liga I, 6 goluri, 12 pase decisive), Rapid București (102 meciuri oficiale, 12 goluri, 13 pase decisive), Toulouse (5 meciuri la prima echipă, în prima ligă, 6 la echipa a doua, din Liga a 5-a), FC Botoșani (158 meciuri oficiale, 25 de goluri, 25 de pase decisive) și FCSB (28 de meciuri oficiale, 2 goluri, 4 pase decisive).
- Are 307 meciuri, 38 de goluri și 49 de pase decisive în Liga I, 17 prezențe în Europa League, în care a înscris 2 goluri și a dat 2 pase decisive.
- În Cupa României are 20 de meciuri, 5 goluri și 3 pase decisive.
- Are zece selecții la echipa națională, unde a debutat pe 6 iunie 2009, într-un meci în Lituania.
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”