FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL DORINEL

EXCLUSIV „Și eu le mai dădeam câte una «părintește»!” » Un antrenor din vechea gardă sare în apărarea lui Dorinel Munteanu: „Te iau de fraier dacă nu intri în ei! Sunt măscăriciul lor?”

Dorinel Munteanu / Foto: GSP.ro +14   FOTO
Dorinel Munteanu / Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2024, 16:09 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2024 19:50

„Vulcanicul” Marin Barbu, 65 de ani, un antrenor cu state vechi în fotbalul românesc, trecut, printre altele, pe la Foresta, Ceahlăul, Astra și Sepsi, a comentat pentru GSP.ro ipostazele huliganice ce l-au avut protagonist pe Dorinel Munteanu la meciul cu Dinamo, când și-a luat de gât propriul elev, gest criticat la scară largă în ultimele zile. Recunoscut drept un tehnician cu „mână de fier”, din vechea gardă, cel poreclit „Magiun” se solidarizează cu antrenorul Oțelului și condamnă atitudinea fotbaliștilor din noua generație.

De aproape 48 de ore, reacția scăpată de sub control a lui Dorinel Munteanu, cel care și-a luat de guler un fotbalist în timpul partidei cu Dinamo, provoacă reacții în lanț în fotbalul românesc. Antrenori, oameni de fotbal, analiști și jurnaliști de calibru condamnă la unison manifestarea necugetată a tehnicianului, care n-a ezitat să le răspundă incisiv celor care-i contestă metodele.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Marin Barbu, omul care ultima oară a pregătit-o pe Sepsi, în urmă cu cinci ani, a sărit în apărarea lui Dorinel Munteanu.

+9 FOTO

Marin Barbu: „Dacă nu intri puțin în ei, te iau de fraier! Sunt antrenorul tău, nu măscăriciul tău!”

„Eu am spus-o! De la televizor, de pe scaun, e ușor să antrenezi. E ușor să critici dacă nu ești în miezul problemei. Dar copiii de astăzi nu au bunul simț și disciplina pe care le-aveam noi înainte. Acum, dacă nu ai vorbele la tine și dacă nu intri puțin în ei, tind să te ia de fraier!

Eu chiar am pus o întrebare. Știe cineva de ce l-a luat de guler? [Dorinel Munteanu a justificat că a fost deranjat că jucătorul nu-l privea în ochi]. Păi vezi? Eu vorbesc cu tine și tu te uiți în altă parte? Bă băiatule, sunt antrenorul tău, nu sunt măscăriciul tău!

Eu cred că și cei care sunt în studio... Și Bratu e un antrenor coleric, și Prunea a fost un președinte-mână de fier. Dacă ei erau în locul lui Dorinel, poate se întâmpla și mai rău! Eu vorbesc cu tine și tu te uiți în altă parte? Cine sunt eu, mă, sunt fraierul tău?”, a „tunat” Marin Barbu.

„Și eu le mai dădeam câte una «părintește»!” » Un antrenor din vechea gardă sare în apărarea lui Dorinel Munteanu: „Te iau de fraier dacă nu intri în ei! Sunt măscăriciul lor?”
Marin Barbu / FOTO: Gazeta Sporturilor

Marin Barbu spune că a comis-o și mai grav decât Dorinel: „Le mai dădeam câte una «părintește». Halagian mi-a dat două scatoalce de nici n-am mișcat!”

Fostul antrenor de la Foresta recunoaște că a apelat la metode și mai violente de-a lungul carierei, dezvăluind că a recurs la ceea ce el numește mustrări „părintești” pentru a-și pedepsi elevii.

„La televizor și în presă poate n-a dat bine. Dar dacă nu te impui... A, dacă-l lovea, mai spuneai... Și eu, dacă le mai dădeam câte una la băieții ăștia mai tineri, le dădeam părintește, la «mișto», nu să zici că-i bat!

Dar eu zic că a făcut bine că l-a scuturat un pic, să știe de unde trebuie să înceapă respectul față de antrenor. Dacă făceai cu Halagian așa ceva, luatul de guler ar fi fost puțin!

Eu am înjurat un arbitru la un meci amical și m-a dat afară. A venit «Hala» în vestiar și mi-a dat două scatoalce de nici n-am mișcat! Am stat, m-am supărat, dar m-am gândit apoi: «Mă nenicule, a avut dreptate! Eu trebuie să joc fotbal, nu să înjur arbitrul!».

Dar să nu exagerăm, Dorinel Munteanu nu i-a făcut nimic ieșit din comun acelui jucător. L-a tras spre el să-i spună: «Bă băiatule, vorbesc cu tine, nu vorbesc cu cerul»!”.

„Și eu le mai dădeam câte una «părintește»!” » Un antrenor din vechea gardă sare în apărarea lui Dorinel Munteanu: „Te iau de fraier dacă nu intri în ei! Sunt măscăriciul lor?”
Marin Barbu, în urmă cu mai bine de două decenii / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Aduce aminte de momentul Sir Alex - Beckham

Marin Barbu a evocat apoi un moment în care marele Sir Alex Ferguson, legenda celor de la Manchester United, s-a enervat pe tânărul David Beckham:

„Întrebați-i pe cei bătrâni! A fost un moment când Beckham a fost arogant, iar Sir Alex a aruncat cu gheata după el. Vă amintiți? Atunci nu s-a făcut atâta tam-tam ca acum, când Dorinel Munteanu l-a luat de guler pe acel jucător”.

Pe 15 februarie 2003, managerul Alex Ferguson reuşea să-l ţintească pe David Beckham direct în cap, incidentul fiind decisiv în divorţul starului englez de United, după 10 sezoane pe Old Trafford. Ferguson s-a răzbunat pe Beckham, care a fost rănit deasupra sprâncenei stângi şi s-a trezit cu faţa plină de sânge.

„Prea îi cocoloșim în ziua de azi! Cele mai bune metode sunt cele cu care câștigi”

Cu metode controversate, inclusiv când vine vorba de cantonamentele montane desfășurate în plină iarnă, la temperaturi imposibile, Dorinel Munteanu e sprijinit necondiționat de „Magiun”.

Haideți să vă spun ceva! Știți care sunt cele mai bune metode de pregătire? Alea cu care câștigi, tată! Alea-s cele mai bune metode, dacă Dorinel Munteanu câștigă cu ele. Eu fac antrenamente moderne și nu câtșig... Ce preferă un președinte sau un patron de club? Pe ei îi interesează ce antrenamente faci? Pe ei îi interesează să câștigi!

Eu zic să-l judecăm pe Dorinel Munteanu după rezultate, nu că l-a luat pe unul de guler și că a făcut antrenamente învechite.

În momentul în care nu mă respecți, eu nu pot să te mai respect! Eu am avut o calitate. M-am purtat cu jucătorii în funcție de caracterul lor. Am avut jucători la Foresta, un Brujan, un Șchiopu, un Ciobanu, ți-era și rușine să le faci vreo observație!

Dar am avut și alți jucători, iar ăstora nu le dau numele, în care dacă nu intram puțin și nu-i scuturam, parcă nu intrau nici în disciplina de joc, nici în antrenamente! Prea îi cocoloșim în ziua de azi! De asta vedem în divizia noastră că centrează prin spatele porții!”, a declarat Marin Barbu, în dialog cu GSP.ro.

Nu e nicio problemă, suntem obișnuiți, așa ne ține în priză, așa suntem concentrați la fiecare fază.

- David Maftei, fundaș dreapta Oțelul

Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe [email protected]. Noi o vom verifica si o vom publica, păstrând confidențialitatea surselor!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Sporturi
Daniel Ghiță, deputat PSD, vrea să schimbe Legea Sportului » Luni depune la Senat modificările vizate: „Cluburile de drept public să iasă din federații”
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”
Superliga
Jucătorul adus la Rapid de Lennon l-a descris pe Marius Șumudică: „Nu doar el, întreg staff-ul e așa”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (37)
traian_v
traian_v  •  22 Septembrie 2024, 21:21
Postat de In_my_opinion pe 22 Septembrie 2024, 19:51

Zi-mi cateva rezultate de-ale Magiun-ului...

Eu vorbeam de Bela Karolyi nu de Barbu. Iti spun cateva rezultate ale lui B.K. - nu stiu daca am timp sau spatiu pentru toate.

AndreescuTudor1971
AndreescuTudor1971  •  22 Septembrie 2024, 21:07

Media caută scandalul,senzaționalul, însă adevărul este că actuala generație tânără este in mare parte ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Septembrie 2024, 20:10
Postat de Zazu pe 22 Septembrie 2024, 17:57

Cu antrenori din ăștia se maltratează juniori cu botezuri și bătăi în vestiar! Dar dacă eu ,jucător de fotbal,în momentul în care pui mâna pe mine,îți articulez eu,vreo câteva perechi de palme și un șut în fund,cam cum ar fi? Ce atâta tam tam? Daca dai,dau și eu!

Și după ce, presupunem că se întâmplă reacția pe care o propui tu, ce crezi că se întâmplă? Sigur dacă ai cu ce sa crezi ceva, deși mă îndoiesc !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează