FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui

Alexandru Pantea, în stânga sus // foto: Imago Images
Alexandru Pantea, în stânga sus // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 16:30 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 17:22

Din momentul în care a fost declarat apt de joc, fundașul dreapta Alexandru Pantea (21 de ani) a evoluat în doar 4 meciuri la FCSB, o singură dată mai mult de o repriză.

Situația lui surprinde din mai multe puncte de vedere:

  • FCSB preferă să-l utilizeze în dreapta meci de meci, în campionat și în Europa League, pe Valentin Crețu, fotbalist care va împlini 36 de ani peste 3 luni, pentru care frecvența meciurilor, programate uneori din 3 în 3 zile, s-ar putea dovedi problematică;
  • Conducerea l-a trimis pe celălalt fundaș dreapta din lot, pe ghanezul Nana Antwi, împrumut la Hermannstadt;
  • Tendința lui Gigi Becali de a utiliza jucătorii tineri, de pe urma cărora să obțină milioane de bune de euro, este de notorietate. Pantea, 21 de ani, este ținut pe tușă de un jucător cu aproape 15 ani mai în vârstă.
Raul Rusescu, după FCSB - Buzău 3-2: „Am văzut o fază ciudată...”
FCSB - BUZĂU 3-2
Raul Rusescu, după FCSB - Buzău 3-2: „Am văzut o fază ciudată...”

Gigi Becali, în august 2023: „Pantea e Roberto Carlos, va pleca pe milioane multe”

Ce s-a întâmplat cu fundașul dreapta despre care Gigi Becali spunea, în urmă cu nu mai mult de 14 luni, că „va pleca pe milioane multe, 10, 20, 30” și că „e Roberto Carlos, stâncă, viitorul fundaș al naționalei”?

Coșmarul lui Pantea a început odată cu accidentarea suferită la jumătatea lunii februarie, la unul dintre antrenamentele roș-albaștrilor. Fundașul dreapta a primit un diagnostic crunt: ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept, dar și a celor două meniscuri, lateral și medial.

În mod normal, specialiștii recomandă măcar 8-9 luni de pauză după astfel de probleme, acesta fiind timpul necesar pentru ca grefa care înlocuiește ligamentul rupt să ajungă la maturitate.

Operat la Roma în finalul lunii februarie, Pantea a revenit pe teren miraculos de rapid, la mai puțin de 6 luni distanță, pe 17 august.

Un singur meci cu mai mult de 45 de minute

Fundașul dreapta a fost înlocuit la pauză în eșecul cu Poli Iași (0-1), meci în care a apărut cu benzi kinesiologice pe genunchiul drept, iar de atunci a mai evoluat în doar 3 jocuri la FCSB, o singură dată ținut pe teren mai mult de 45 de minute. Cu meciul de seara trecută contra Gloriei Buzău, a ajuns la 5 partide consecutive fără să aibă parte de acțiune.

Situația bizară a jucătorului „de 30 de milioane” de la FCSB » Motivul pentru care a DISPĂRUT, deși are toate argumentele de partea lui
Alexandru Pantea, în FCSB - Poli Iași pe 17 august 2024 / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Lesne de înțeles, Pantea nu a fost la cel mai înalt nivel. Evoluțiile lui în minutele petrecute pe teren nu i-au convins pe Gigi Becali și cei din staff, idee întărită zilele trecute de președintele Mihai Stoica. Acesta a avertizat la PrimaSport că fundașul dreapta „mai are nevoie să se pună puțin la punct. Cu multe! Fizic, curaj, repere. Ca fundaș trebuie să fii foarte bine, că se văd greșelile pe tabelă”.

Calvarul lui Alexandru Pantea

Din informațiile GSP.ro, evoluțiile sub așteptări ale fundașului dreapta au la bază accidentarea gravă suferită de acesta în februarie. Jucătorul U21 acuză în continuare dureri, iar meciurile și sesiunile intense de antrenament îi provoacă inflamarea genunchiului.

Mobilitatea redusă a genunchiului operat, la pachet cu durerea sâcâitoare care nu-i dă pace au provocat „retrogradarea” lui Pantea la FCSB, din titular incontestabil într-un simplu nume pe foaia de joc.

Convocat la U21 pentru „decisivele” cu Muntenegru și Elveția

În acest context, Pantea a fost selecționat la naționala U21 pentru meciurile decisive cu Muntenegru (11 octombrie) și Elveția (15 octombrie), o decizie surprinzătoare având în vedere că nu mai joacă deloc la FCSB și că vine după luni bune de inactivitate.

Pantea este unul dintre cei 2 fundași dreapta aleși de Daniel Pancu în ultima acțiune din campania de calificare, alături de David Maftei de la Oțelul.

Pantea a adunat 8 prezențe la reprezentativa U21 și a debutat la naționala mare în noiembrie 2022, sub comanda lui Edward Iordănescu. A jucat 20 de minute în amicalul câștigat cu 5-0 cu Moldova, singurele lui minute la prima reprezentativă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”
Superliga
Antrenorul din Superligă, distrus de acționarul clubului: „E un mare semn de întrebare”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (3)
calin.radulescu
calin.radulescu  •  07 Octombrie 2024, 20:13

Problema lui Pantea e ca e SLAB. El la meciurile importante era praf si sezonul trecut. Nu e de nivel inalt. N-are repere, n-are pregatire. Asta e vrajeala a la MM, NU ARE VALOARE. Gafeaza incredibil defensiv si iti ingroapa echipa

pierpatrat01
pierpatrat01  •  07 Octombrie 2024, 17:35
Postat de florar pe 07 Octombrie 2024, 17:28

Aceleași argumente și încă în plus are și Manea de la Rapid dar de el nu va pasa !!! Vedeți că Manea este in lotul lui Lucescu ...Desigur...nici o masa fără peste ne servește GSP !!!- toate trebuie sa fie legate de Steaua !-

...Ba, pardon, nicio masă fără brânză, toate trebuie legate de adunătura ciobanului !

florar
florar  •  07 Octombrie 2024, 17:28

Aceleași argumente și încă în plus are și Manea de la Rapid dar de el nu va pasa !!! Vedeți că Manea este in lotul lui Lucescu ...Desigur...nici o masa fără peste ne servește GSP !!!- toate trebuie sa fie legate de Steaua !-

Vezi toate comentariile (3)
Comentează