FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV „Ne antrenăm fix lângă pușcărie” » Ce o așteaptă pe FCSB în Cupa României: „Nici apă nu avem mereu. Primarul mai are apucături de Becali”

Jucătorii celor de la Agricola Borcea, alături de primarul comunei, Aniel Pațurcă
Jucătorii celor de la Agricola Borcea, alături de primarul comunei, Aniel Pațurcă

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2024, 14:59 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2024 17:59

Răzvan Dumitru, 19 ani, atacantul celor de la Agricola Borcea, echipă din Liga 3 și una dintre revelațiile Cupei României, a fost prezent, azi, la GSP Live și a vorbit despre planurile clubului din Călărași, dar și despre condițiile echipei care în grupele Cupei se va duela cu Petrolul, FCSB și Metalul Buzău.

După 13 ani petrecuți la juniorii Voluntariului, Dumitru a semnat în vară cu Afumați (Liga 2), care l-a împrumutat imediat în Liga 3, la Borcea. A debutat la o zi după ce a semnat, în turul 3 din Cupa României cu Dunărea Călărași (1-1, 5-3 la lovituri de departajare), și a înscris pentru noua lui echipă.

VIDEO. Răzvan Dumitru, atacant Agricola Borcea: „Abia aștept meciurile din Cupa României. E șansa noastră”

„Am semnat pe 13, cu domnul primar (n.r. - Aniel Pațurcă), iar a doua zi m-a legitimat. Am jucat titular cu Dunărea Călărași, fără să cunosc nimic – nici colegii prea bine, nici tactica. Am dat gol dintr-o pasă lungă. Iarba era foarte mare, mingea a rămas la mine și am scăpat singur cu portarul”, povestește tânărul jucător.

A urmat play-off-ul cu Slatina, 1-1 după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute și 4-3 la lovituri de departajare pentru călărășeni: „Jucătorii lor intrau pe teren cu veste de puls și spuneau că au pulsul ridicat din cauza faptului că îi alergăm noi, care abia aveam un bax de apă la marginea terenului. Terenul i-a încurcat și pe ei, ce-i drept, mingea sărea aiurea”.

„O să am mari emoții cu FCSB, e echipa la care țin și la care vreau să ajung”

Răzvan Dumitru realizează că partidele din Cupa României reprezintă o oportunitate mare pentru el să se afirme. Își va înfrunta echipa de suflet, FCSB, la care își dorește să evolueze pe viitor.

„Vreau să facem cât mai multe surprize în Cupă și să avem un joc reușit, atât eu, cât și colegii mei. Vrem să ajungem cât mai departe. Așa cum a reușit Corvinul, așa putem reuși și noi.

La Borcea, unitatea de grup contează cel mai mult. Nu sunt certuri, toți suntem prieteni, ne mai întâlnim la un grătar. Colegii cu experiență, cum sunt Rîmniceanu și Novac, ne învață foarte multe și ne oferă un exemplu de profesionalism.

E o mare șansă pentru noi, jucătorii tineri, să jucăm. Abia aștept să dau totul, pentru ca din iarnă sau din vară să prind alt contract. O să am mari emoții când vom juca împotriva FCSB, dar n-o să-mi fie frică, chiar dacă e echipa cu care țin și la care vreau să joc”, a declarat Dumitru.

Agricola Borcea, protest la ultima etapă din Liga 3

În campionat, Agricola Borcea țintește play-off-ul. Momentan, echipa se clasează pe locul 4 în Seria a 3-a, după 6 etape disputate.

„În Liga 3, obiectivul nostru este să prindem play-off-ul, adică locurile 1-4, și să fim cât mai sus în clasament. Vrem să promovăm, asta ne dorim toți. Liga 3 este grea, cu condiții dificile și terenuri proaste. Dar trebuie să faci pasul următor pentru a depăși acest nivel. E nevoie să te vadă cineva, să te zbați, să muncești tot mai mult pentru a ajunge cât mai sus”, mai spune Dumitru.

În ultima etapă, 1-0 cu Medgidia, jucătorii de la Agricola au întârziat cu 15 minute startul partidei, în semn de protest pentru că doi colegi de-ai lor din provincie joacă doar pe prime, fără salariu.

„A fost o problemă cu câțiva juniori. Avem doi colegi, unul din Constanța, celălalt din Focșani, care stau la cămin în București. Li s-au promis contracte, dar primesc doar bani din prime. Încercăm să facem să fie bine pentru toată lumea. E greu să fii plecat de acasă, din provincie, și să te descurci doar cu ajutor de la părinți. Trebuie să fie bine pentru toată lumea”, precizează acesta.

Am primit doar o primă din 3-4 promise la Borcea. Salariile sunt la zi, dar noi plătim cartonașele, tot ce facem, plătim ce comitem, ni se scade din salariu

- Răzvan Dumitru, atacant Agricola Borcea

„Primarul nostru mai are apucături de Gigi Becali, dar e OK”

Atacantul vorbește și despre primarul Aniel Pațurcă, implicat la echipă: „Vine la meciuri, mai rar la antrenamentele din București. Atunci când vine, intră în vestiar, comunică ce are de comunicat și ne spune ce așteaptă de la noi. Mai are apucături de Gigi Becali, dar e OK. După meciuri intră și zice: «Vezi că tu trebuia să faci aia, tu ai pierdut multe mingi...». Dar nu face schimbări la pauză (n.r. – râde)”.

„Ne antrenăm lângă pușcărie, nici apă nu avem mereu”

Totodată, Răzvan acuză condițiile de pregătire și nu crede în promisiunile făcute de edilul comunei Borcea, care declara că stadionul central din comună va găzdui meciurile din Cupa României.

„Ne antrenăm în București, la Jilava, iar la meciuri mergem la Borcea. Ne antrenăm chiar lângă pușcărie. Terenul e rău, condițiile sunt proaste, apă la antrenamente și dușuri... mai rar. La Borcea, iarba e lăsată mai mare ca să acopere golurile. Domnul primar a apărut în presă și a spus că e un teren extraordinar, cu tribună... Dar tribuna nu e terminată, nu cred că va fi gata până la duelurile din Cupa României.

La Jilava ne schimbăm pe niște scaune de plastic, cu un linoleum abia pus pe jos. Nu avem loc toți într-un vestiar: seniorii se schimbă într-o parte, juniorii în altă parte. Măcar la Borcea avem vestiare noi, moderne, cu scaune, bănci frumoase și umerașe pentru fiecare. Domnul primar vrea să jucăm la Borcea în Cupă, dar noi preferăm alte terenuri, cu gazon mai bun. O dată avem ocazia să jucăm cu FCSB și cu Petrolul în Cupă...”, a mai precizat Dumitru.

Agricola Borcea în grupele Cupei României

ETAPA

DATA

MECIUL

1

30 octombrie

Agricola Borcea - Petrolul

2

4 decembrie

Agricola Borcea - FCSB

3

18 decembrie

Agricola Borcea - Metalul Buzău

7.219 locuitoriavea comuna Borcea în 2021

VIDEO INTEGRAL. Ediția integrală cu Răzvan Dumitru, atacantul de la Agricola Borcea

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pe Louis Munteanu și a reacționat: „Am niște informații, poate aude și Fiorentina”
Superliga
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pe Louis Munteanu și a reacționat: „Am niște informații, poate aude și Fiorentina”
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Superliga
Detalii majore din contractul lui Marius Șumudică » Ce clauză de reziliere are și când poate fi demis de la Rapid: condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare
Campionate
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani din Turcia! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețelele de socializare

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (5)
aspida
aspida  •  09 Octombrie 2024, 17:44

Astia de la fcsb sunt peste tot acasa, chiar si la Jilava

observator_federal
observator_federal  •  09 Octombrie 2024, 17:04

Ăsta este "farmecul" Cupei României. În anii trecuți Universitatea Craiova a făcut două egaluri memorabile (de neuitat), unul pe terenul arabil din Tunari, si altul cu Ocna Mureș pe nocturna originală ("chioară" precum arbitra de la centru) din stadionul cu instalații de județeană de la Zlatna... De ce s-ar teme Metalul Buzău sau Petrolul să piardă puncte contra divizionarei C din Borcea?? (Cu Fcsb stau altfel lucrurile, Argăseală ar putea cere și primi din nou ajustări ale regulamentului competiției, și nu ar fi de mirare ca meciul să se dispute în baza din Berceni a Fcsb, altfel de ce s-ar deranja GSP să deplângă anticipat condițiile de joc improprii pentru singura noastră reprezentantă rămasă în cupe etc. ?? Fotbalul nostru este, după cum se știe, aservit dlui Becali).

JackJohn
JackJohn  •  09 Octombrie 2024, 16:07

este vorba de dinam)))0 sau de borcea? ca ambele sunt la fel:))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează