FOTBAL  »  NATIONALA  »  CIPRU - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP 3 informații de ultimă oră înainte de Cipru - România » Pe cine a adus Răzvan Burleanu în Larnaca

Articol de , - Publicat sambata, 12 octombrie 2024, 13:30 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 13:39

Cipru - România, meciul care îi poate duce pe „tricolori” la 9 puncte în Liga Națiunilor, se va disputa într-un cadru propice echipei naționale, însă există mai multe necunoscute pe care Mircea Lucescu și jucătorii săi vor fi nevoiți să le înfrunte.

  • Cipru - România din Liga Națiunilor se joacă sâmbătă de la 21:45. Meciul va fi transmis de Prima TV și în format liveTEXT pe GSP.ro

  • Reporterii GSP George Nistor și Ionuț Iordache transmit de la fața locului știri și imagini relevante, în timp real

Gazeta Sporturilor vă prezintă cele mai importante informații din Larnaca, aflate cu câteva ore înainte de startul partidei care poate decide liderul în grupa 2 a ligii C.

Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
REACȚII
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec

1. Kyros Vassaras, liantul între cele două federații la Cipru - România

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi prezent la Cipru - România la invitația lui Răzvan Burleanu, tot mai orientat în ultima vreme spre dezvoltarea de parteneriate internaționale.

Kyros Vassaras nu este departe nici de fotbalul cipriot, pe ai căror oameni de fotbal i-a cunoscut îndeaproape încă din timpurile în care activa pe gazon.

Din informațiile GSP, șeful CCA se află de mai multe zile în Cipru și va intermedia o comunicare eficientă între oficialii celor două federații.

3 informații de ultimă oră înainte de Cipru - România » Pe cine a adus Răzvan Burleanu în Larnaca
Kyros Vassaras va fi prezent la Cipru - România, ce se va disputa pe AEK Arena din Larnaca

2. Victor Dican și Alexandru Pașcanu, doar spectatori

Văzut ca surpriza lui Mircea Lucescu pentru „dubla” cu Cipru și Lituania, Victor Dican (24 de ani) nu va prinde foaia de joc la partida programată în această seară, astfel că va fi doar spectator. La fel se va întâmpla și cu Alexandru Pașcanu, fundașul Rapidului.

Mijlocașul Farului a fost convocat în premieră la echipa națională a României după ce Adrian Șut s-a prezentat cu probleme medicale în cantonamentul de la Mogoșoaia.

Fost internațional U21, participant la EURO 2023, Dican a avut ocazia de a-și sărbători ziua de naștere la prima sa acțiune cu „seniorii”.

La conferința de vineri, „Il Luce” a explicat că ușa naționalei este deschisă pentru orice fotbalist român și convoacă jucători care nu s-au mai aflat în angrenajul echipei pentru a le analiza într-un mod eficient potențialul.

Din când în când mai chem 2-3 jucători pe care nu îi cunosc. Sunt atât de puțini jucători în campionatul României pe anumite posturi cheie încât trebuie să îi chem să îi văd. Nu pot să mă duc prin toată țara după ei. În fotbal sunt diferite categorii de jucători. Jucători de antrenament, de campionat intern, de națională sau internaționali. Lucrurile astea trebuiesc analizate foarte bine.

- Mircea Lucescu, selecționerul României

3. Selecționerul Ciprului ar putea schimba sistemul

După ce au câștigat cu Lituania, scor 2-1, în prima etapă, iar în cea de-a doua au pierdut 0-4 cu Kosovo, insularii, aflați pe poziția a treia, au rămas fără selecționer și l-au numit pe Sofronis Avgousti (47 de ani) pe banca tehnică, antrenor cu experiență în campionatul intern, însă o mare necunoscută în perspectiva schimbărilor pe care le poate aduce încă de la debut.

Cipriotul este dispus să transforme tehnico-tactic echipa, într-un timp scurt, pentru a nu compromite campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026.

Avgousti este un adept al sistemului de joc 4-2-3-1, care generează o organizare mult mai bună defensivă decât 3-4-2-1, utilizat până în prezent de către georgianul Temur Ketsbaia.

5000de suporteri români sunt așteptați la Cipru - România pe stadionul AEK Arena din Larnaca, cu o capacitate de 8050 de locuri.

România e o echipǎ foarte organizată. Am vorbit cu jucătorii și le-am zis că vreau să fim fericiti la final. Trebuie să schimbăm ceva la națională. Am selecționat jucători care au jucat la cluburile lor. Nu sunt un antrenor fără experiență. Am antrenat în faza grupelor europene, am experiență. Veți afla surprizele, dacă am pregatit ceva surprize.

- Sofronis Avgousti, selecționerul Ciprului

Echipele probabile pentru Cipru - România

CIPRU (4-2-3-1): Mall - Andreou, Karo, Gogic, Ioannou - Kousoulos, Artymatas - Loizou, Kastanos, Tzionis - Pittas;
Rezerve: Dimitriou, Michail - Stylianou, Antoniou, Laifis, Panagiotou, Pileas, Mamas, Chrysostomou, Charalampous, M. Ilias, Sotiriou;
Selecționer: Sofronis Avgousti;

ROMÂNIA (4-1-4-1): Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, F. Coman - Drăguș;
Rezerve: Târnovanu, Moldovan - Alibec, Mihăilă, V. Ghiță, I. Hagi, C. Manea, Mitriță, Olaru, Chipciu, Sorescu, Pușcaș;
Selecționer: Mircea Lucescu;

Stadion: AEK Arena - Georgios Karapatakis (Larnaca);
Arbitru: Sascha Stegemann (Germania);
Asistenți: Marco Achmuller și Christof Gunsch (ambii din Germania);
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania); Asistent VAR: Katrin Rafalski (Germania);

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Nationala
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: pauză în Petrolul - Vitesse Arnhem » Toate detaliile de la spectacolul de pe „Ilie Oană”
Superliga
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: pauză în Petrolul - Vitesse Arnhem » Toate detaliile de la spectacolul de pe „Ilie Oană”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează