INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

GALERIE FOTO Croația - Scoția 2-1 » Trupa lui Steve Clarke rămâne fără punct în acest sezon din Liga Națiunilor

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2024 18:15 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 23:09

Croația a învins Scoția cu 2-1, într-o partidă din etapa cu numărul 3 a noului sezon din Liga Națiunilor.

Rezultatele etapei a 3-a din Liga Națiunilor (Liga A)

Prima șansă de gol a partidei a venit în minutul 31, atunci când Borna Sosa a reluat cu capul o centrare expediată de Ivan Perisic, însă balonul a trecut pe lângă poarta apărată de Gordon.

Un minut mai târziu, Ryan Christie a profitat de o eroare uriașă comisă de Luka Susic în careul gazdelor și a trimis un șut care a trecut pe lângă portarul Livakovic, iar Caleta-Car și-a introdus balonul în proprie poartă încercând să respingă.

Avantajul scoțienilor a durat doar 3 minute. Ivan Perisic a fost lansat excelent în flancul drept, acesta a recentrat inteligent la marginea careului, iar Igor Matanovic a trimis la colțul lung, nelăsându-i nicio șansă lui Gordon.

Astfel, cele două echipe au intrat la egalitate la cabine.

+7 FOTO

Trupa lui Zlatko Dalic a început mai bine actul secund și puteau prelua conducerea pe tabelă în minutul 53, dar execuția lui Matanovic din afara careului a fost respinsă de Gordon.

După doar două minute, Luka Modric a fost și el aproape de un gol din afara careului, însă același Gordon a intervenit.

Kramaric a atins borna cu numărul 30 în tricoul Croației

În minutul 70, Croația a trecut în avantaj, grație reușitei semnate de Andrej Kramaric, care a trimis cu capul în poarta scoțienilor din interiorul careului, după ce Gordon a respins nefericit șutul expediat de Borna Sosa.

Oaspeții au avut o șansă mare de a restabili egalitatea în minutul 78, când Ryan Christie a trimis pe lângă poarta lui Livakovic dintr-o poziție de 1 la 1 cu portarul croat.

Final dramatic de meci la Zagreb » Brigada condusă de Istvan Kovacs s-a aflat în prim-plan

În prelungirile partidei, scoțienii au reușit să egaleze după un autogol al nou-intratului Bruno Petkovic, însă golul a fost anulat de VAR pentru o poziție în afara jocului în care s-a aflat Che Adams.

Inițial, Istvan Kovacs a validat golul, nefiind anunțat de arbitrul asistent de pe partea respectivă, George Florin Neacșu, că atacantul lui Torino se afla în poziție neregulamentară.

Așadar, scorul final al partidei a rămas cel stabilit de Kramaric în minutul 70, iar astfel trupa lui Zlatko Dalic acumulează 6 puncte în grupa A1, în timp ce elevii lui Steve Clarke rămân fără punct câștigat în acest sezon din Liga Națiunilor.

Marcelo Brozovic, omagiat înainte de startul partidei Croația-Scoția

Croația - Scoția 2-1 » Trupa lui Steve Clarke rămâne fără punct în acest sezon din Liga Națiunilor

Mijlocașul lui Al-Nassr și-a a anunțat retragerea de la echipa națională imediat după terminarea Campionatului European din Germania. Acesta a acumulat nu mai puțin de 99 de selecții în tricoul Croației și a fost celebrat înainte de începutul meciului.

De-a lungul perioadei petrecute la echipa națională, Brozovic a fost unul dintre cei mai importanți jucatori ai Croației și a luat parte la performanțe care au intrat în istoria țării sale, precum finalele disputate la Campionatul Mondial din 2018 și la ediția precedentă a Ligii Națiunilor.

De asemenea, fostul jucător al lui Inter a făcut parte din lotul Croației și la Campionatul Mondial din 2022, unde trupa lui Zlatko Dalic a obținut medalia de bronz.

În etapa viitoare, Croația va merge la Varșovia pentru disputa cu Polonia, în timp ce Scoția va primi vizita Portugaliei.

Clasament UEFA Nations League (Liga A):

FINAL » Croația - Scoția 2-1

Croația - Scoția » Echipele de start:

Croația (3-4-3): Livakovic - Sutalo, Caleta-Car, Gvardiol - Perisic, Modric, Mario Pasalic, Sosa - Luka Susic, Matanovic, Kramaric
Rezerve: Labrovic, Ivusic - Baturina, Budimir, Erlic, Jakic, Moro, Orsic, Marco Pasalic, Petkovic, Pjaca, Petar Sucic
Selecționer: Zlatko Dalic

Scoția (4-2-3-1): Gordon - Ralston, Hanley, Souttar, Robertson - McClean, Gilmour - Doak, McTominay, Christie - Dykes
Rezerve: McCracken - Che Adams, Devlin, Gauld, Irving, Lindsay, MacKenzie, McCrorie, Morgan, Nisbet, Porteous
Selecționer: Steve Clarke

Stadion: Maksimir (Zagreb)
Arbitru: Istvan Kovacs (România)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Nationala
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse
Superliga
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează