SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

Novak Djokovic nu are regrete după finala pierdută la Shanghai: „Mi-am atins deja toate obiectivele importante din carieră”

Novak Djokovic la festicitatea de premiere FOTO Iamgo Images
Novak Djokovic la festicitatea de premiere FOTO Iamgo Images

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2024 18:08 / Actualizat duminica, 13 octombrie 2024 19:08

Novak Djokovic (37 de ani și 4 ATP) a rămas la 99 de titluri, după ce a pierdut finala turneului de la Shanghai, dar spune că nu este un țel „de viață și de moarte” cucerirea trofeului cu numărul 100

Novak Djokovic a fost învins în finala turneului de la Shanghai de Jannik Sinner în două seturi, 7-6(4), 6-3, ratând astfel trofeul cu numărul 100 din carieră. Doar doi jucători au ajuns la acest număr, ei sunt Roger Federer cu 103 și Jimmy Connors cu 109.

Ce își dorea Rafael Nadal pentru cariera sa când avea 16 ani: „Este complicat, concurența e mare”
RETRAGERE RAFA NADAL
Ce își dorea Rafael Nadal pentru cariera sa când avea 16 ani: „Este complicat, concurența e mare”

Cu toate acestea, Novak a fost optimist că va reuși acest lucru în viitorul apropiat. „Mi-aș fi dorit să se întâmple aici dar nu s-a putut. Voi continua să dau totul pentru ca acest lucru să se întâmple curând, nu este un obiectiv de viață și de moarte, cred că mi-am atins deja toate obiectivele importante din carieră”, a spus el.

141 de finalea jucat Novak Djokovic în carieră, câștigând 99 de trofee

Apoi a continuat: „Acum, cele mai importante sunt turneele de Mare Șlem și să văd cât de sus pot duce ștacheta personală. Atâta timp cât voi continua să joc așa cum am făcut-o săptămâna aceasta și cred că încă mai pot juca de la egal la egal cu cei mai buni, atâta timp cât asta se va întâmpla, îmi imaginez că voi continua să simt nevoia de a concura și motivația de a fi acolo. Vom vedea cât de mult va dura asta”.

Novak Djokovic: „Cred că încă pot juca împotriva acestor băieți”

Novak Djokovic a jucat trei finale anul acesta, la Wimbledon, la Jocurile Olimpice și la Shanghai. A câștigat-o doar pe cea de la Paris. „Nivelul tenisului meu a fost foarte bun la Shanghai, probabil cel mai bun după Jocurile Olimpice în ceea ce privește cum m-am simțit, cum am jucat, cum am luptat. Cred că încă pot juca împotriva acestor băieți, care sunt cei mai buni din lume. Sper să pot menține acest nivel în următoarele câteva luni și în viitor”, a spus Novak la conferința de presă.

„Comparativ cu majoritatea sezoanelor mele, acesta a fost unul dintre cele mai slabe din punct de vedere al rezultatelor. Desigur, la un moment dat trebuia să vină un an în care să nu câștig Slam-uri și să nu pot menține acel nivel ridicat după atâția ani la rând. Și bine, sunt fericit cu medalia mea de aur la Jocurile Olimpice, acesta a fost obiectivul meu principal în acest an. Desigur, mi-aș fi dorit să câștig un Grand Slam, dar e în regulă, este ceea ce este. Este unul dintre acele sezoane pe care trebuie să le accepți, iar eu sunt mai mult decât mulțumit de tot ceea ce am realizat în cariera mea - Novak Djokovic

Cu Roger Federer retras, cu Nadal în curs de retragere, Novak a fost întrebat care mai este motivația sa la 37 de ani. „Principala mea motivație vine din dragostea și pasiunea pentru acest sport, precum și din dorința de a continua să concurez. Acestea sunt tipurile de meciuri și provocări pentru care mă străduiesc, astfel încât să pot fi în poziția de a juca împotriva celor mai buni din lume pe cele mai mari scene.

Pentru asta muncesc și de aceea încă mă împing la limită. Nu știu ce va aduce viitorul, voi încerca să continui să mă las purtat de val, să văd cum mă simt în orice moment. Intenționez în continuare să concurez și să joc sezonul viitor, vom vedea cât de departe pot ajunge”, a răspuns sârbul.

Djokovic nu a dezvăluit dacă va mai continua să joace în acest sezon, el spunând că va mai evolua săptămâna viitoare la Six Kings Slam în Arabia Saudită și apoi va vedea ce va alege.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Stranieri
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
Liga 2
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Superliga
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (1)
username_2
username_2  •  13 Octombrie 2024, 18:56

Nole a pierdut in fata unui *** care trebuia sa fie suspendat la ora asta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează