INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RANGERS - FCSB 4-0

Baba Alhassan merită mai multă atenție, dar Ștefănescu e ZERO la parametri cheie! Ce spun cifrele despre jucătorii FCSB

Baba Alhassan merită mai multă atenție, foto: Imago +44   FOTO
Baba Alhassan merită mai multă atenție, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 13:10 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 14:36

FCSB a fost învinsă de Rangers, 0-4, în a treia etapă din Europa League, la capătul unui meci în care campioana a fost de nerecunoscut.

Cu mai mulți titulari lăsați pe banca de rezerve la începutul partidei, FCSB nu a putut rezista la Glasgow. A fost învinsă fără conteze prea mult pe faza ofensivă.

Care sunt concluziile? Campioana are probleme de lot, rezervele nefiind la nivelul titularilor. Însă există și un aspect pozitiv în jocul roș-albaștrilor.

De fapt, cu ce a greșit Becali?
RANGERS - FCSB 4-0
De fapt, cu ce a greșit Becali?

1. Baba Alhassan merită mai multă atenție

Fără Olaru, suspendat, Lixandru, accidentat, și Șut, învoit, mijlocul roș-albaștrilor a fost compus din Malcom Edjouma și Baba Alhassan. Dacă primul nu a avut o seară reușită, fotbalistul venit de la Hermannstadt a jucat peste media echipei, demonstrând că merită mai multe șanse.

Ghanezul de 24 de ani a avut o prestație solidă la mijlocul terenului, cu cifre bune atât pe faza ofensivă, cât și în defensivă. Potrivit raportului Wyscout studiat de Gazeta Sporturilor, Alhassan a câștigat 7 din cele 10 dueluri defensive în care a fost implicat și 5 din cele 8 ofensive.

18 baloanea recuperat Alhassan în meciul cu Rangers

În plus, a arătat bine și pe faza de construcție. La pase precise, Alhassan stă excelent. 26 reușite, din 29. Un procentaj de 90%.

„Mi-a plăcut de Baba, dar nu te mai juca cu mingea la mijlocul terenului. Pasează bă, nu mai da în spate” a spus Gigi Becali, însă cifrele arată că patronul FCSB nu are dreptate. Alhasaan a dat 10 pase înainte, dintre care 9 au fost precise. Doar Ngezana, Popescu și Radunovic au dat mai multe. Înapoi au fost 3, în lateral au fost 12.

Notat cu 6 de Gazeta Sporturilor, la fel ca Târnovanu și Radunovic, Alhassan arată că merită să fie luat în calcul pentru un post de titular cert în mijlocul roș-albastru.

2. Lipsa de soluții în benzi

FCSB a mizat pe Alexandru Pantea ca fundaș dreapta și pe Mihai Popescu în partea stângă, deși acesta e fundaș central de meserie și suferă la capitolul viteză.

Ambii au fost mult sub cei doi titulari, Crețu și Radunovic. Ceea ce arată că FCSB duce lipsă de soluții în benzi. Pantea, schimbat la pauză, nu a contribuit deloc la jocul ofensiv, având o singură centrare trimisă. Și deși a câștigat 4 din cele 5 dueluri în care a fost implicat, a pierdut 10 baloane (5 în propria jumătate) și a recuperat doar 7. Intrat la pauză, Risto Radunovic a fost mult mai sigur pe faza defensivă. Doar 6 mingi pierdute (două în propria jumătate).

Mihai Popescu a stat chiar mai rău la mingile pierdute. De 17 ori a cedat posesia, de 8 ori în propria jumătate. Iar în ceea ce privește recuperările, fundașul a reușit 10 de ori să câștige mingea.

FCSB a pierdut usturător pe Ibrox cu Rangers, scor 0-4. Foto: Cristi Preda (GSP)
Rangers a deschis scorul cu FCSB, în minutul 10 prin Lawrence. Foto: Cristi Preda (GSP)
Rangers a deschis scorul cu FCSB, în minutul 10 prin Lawrence. Foto: Cristi Preda (GSP)
Aproximativ 2.000 de fani români au fost prezenți, joi seară, pe Ibrox Park la meciul Rangers - FCSB. Foto: Cristi Preda (GSP)
+39 FOTO

3. Ștefănescu și Miculescu încă dezamăgesc: 0 driblinguri încercate

Marius Ștefănescu și David Miculescu au costat împreună 2,8 milioane de euro. Dar sunt departe de arăta că-și merită banii. În partida cu Rangers, evoluțiile lor au fost unele dezamăgitoare. Cu zero realizări pe faza ofensivă.

Împreună au reușit două șuturi, fiecare câte unul, niciunul pe poartă. Iar potrivit raportului Wyscout au dat 25 de pase (9 Ștefănescu, 16 Miculescu). Sub Baba Alhassan.

La capitolul driblinguri, cifra e șocantă: 0! Din nou sub Alhassan, care are 3 încercate și două reușite.

Împreună au recuperat mingea de 3 ori (Ștefănescu de două ori, Miculescu o dată) și au cedat posesia de 12 ori, fiecare de câte 6 ori. Cifre cu adevărat dezastruoase pentru doi jucători de la care se așteaptă să decidă meciuri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Cipru și Kosovo
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers
Superliga
„Niciodată cât sunt eu aici!” » Gigi Becali a INTERZIS un lucru la FCSB, la câteva ore după eșecul cu Rangers

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (2)
misu50
misu50  •  25 Octombrie 2024, 16:17

Nu am nimic cu cifrele, dar in cazul lui Stefanescu eu as zice sa se intoarca la Sepsi unde era f. bun!! "Stilul fcbs-ist" nu-l prinde deloc si nu pot pricepe de ce.

mr90
mr90  •  25 Octombrie 2024, 14:16

Iti trebuie lot ca sa rezisti pe trei fronturi mai ales ca acum se joaca 8 meciuri in Europa (nu doar 6 ca inainte)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează