FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Cine este ultimul transfer al liderului Ligii 1: crescut la Șahtior Donețk, nominalizat la premiul de jucătorul anului 2023 în țara sa

Artur Miranyan
Artur Miranyan

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2024, 10:37 / Actualizat joi, 19 septembrie 2024 10:54

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate, Artur Miranyan, 28 de ani, urmează să fie prezentat astăzi de către Universitatea Cluj și ar fi ultimul transfer al trupei lui Ioan Ovidiu Sabău. Atacantul a jucat pentru Ucraina la juniori, dar apoi a dorit să reprezinte Armenia, dorindu-și foarte mult în ultimii ani un transfer în afara țării sale

U Cluj domină în acest moment Superliga, locul 1 după nouă runde, iar duminică primește vizita acasă a celor de la Universitatea Craiova. Ieri, a fost anunțat transferul lui Răzvan Oaidă, ex-FCSB și ex-Rapid, astăzi, ar trebui să fie prezentată ultima mutare din mercato: atacantul armean Artur Miranyan, 28 de ani.

Artur Miranyan a vrut să joace într-un campionat european mai puternic

Jucătorul trebuie să înceapă antrenamentele sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, mai ales că are de recuperat. El s-a despărțit la începutul verii de Noah, una dintre surprizele cupelor europene în această stagiune, a încercat un transfer în Europa, doar că nu a reușit în demersul său.

Jucător cu 8 selecții la naționala Armeniei, Miranyan și-a dorit foarte mult un transfer în afara țării, vizând un campionat european, dorind să se afirme.

Artur a crescut la juniorii lui Șahtior Donețk, având și cetățenie ucraineană. În 2014, a fost achiziționat de Vardar Skopje cu suma de 150.000 de euro. A rezistat doar un an în Macedonia de Nord, după care a revenit în Armenia. A evoluat pentru Pyunik Erevan, Urartu, Alaskert și Noah.

Artur Miranyan, o mașinărie de goluri în Armenia

Artur Miranyan vine să evolueze în tabăra „șepcilor roșii” în calitate de jucător liber de contract, după despărțirea de vicecampioana din Armenia, FC Noah Yerevan. În stagiunea precedentă, Miranyan a marcat pentru Noah 23 de goluri, reușite care l-au propulsat în fruntea ierarhiei golgheterilor primului eșalon armean.

El a câștigat în cariera sa un singur trofeu, respectiv campionatul Macedoniei de Nord, cu Vardar Skopje. În total, a jucat 156 de meciuri oficiale, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

A fost pe lista celor mai buni fotbaliști armeni în 2023

Evoluția din sezonul precedent l-a propulsat pe Miranyan în lupta pentru „cel mai bun fotbalist al Armeniei în 2023”. S-a duelat astfel cu mult mai cunoscuții Mkhitarian (Internazionale, ales jucătorul anului), Leon Ranos (Monchengladbach), Spertsyan (Krasnodar) și Balekyan (Boca Juniors).

În momentul de față, Artur Miranyan este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 400.000 de euro. El a evoluat pe postul de atacant central, însă este capabil să acopere și pozițiile de al doilea vârf, aripă dreapta, aripă stânga și mijlocaș ofensiv.

Artur Miranyan se va lupta pentru un loc de titular în angrenajul lui Ioan Ovidiu Sabău cu Mamadou Thiam, Vladislav Blănuță, Adel Bettaieb și Franck Tchassem.

Echipele din cariera lui Artur Miranyan

Pyunik Erevan - 47 de meciuri / 15 goluri / 6 pase decisive
FC Noah - 38 de meciuri / 24 de goluri / două pase de gol
FC Urartu - 38 de meciuri / 14 goluri / o pasă de gol
Alashkert FC - 16 meciuri / 3 goluri / o pasă de gol
Vardar - 12 meciuri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
jefynson
jefynson  •  19 Septembrie 2024, 18:01

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  19 Septembrie 2024, 15:00

Nenica,dar ce bani are Boc!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează