FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL CONSTANȚA

Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Gheorghe Hagi și Daniel Moraru. Foto: GSP
Gheorghe Hagi și Daniel Moraru. Foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2024, 13:09 / Actualizat joi, 19 septembrie 2024 14:53

Omul de afaceri Daniel Moraru a anunțat că va deveni acționar la Farul Constanța în următoarele 30-45 de zile. Cel supranumit „Regele Exporturilor” va plăti către Gheorghe Hagi, „Regele fotbalului românesc”, 1 milion de euro pentru 10% din acțiunile formației dobrogene.

Moraru a dezvăluit că lângă Gheorghe Hagi vor mai veni acționari cu pachete de 10%, astfel că dorința patronului și antrenorului Farului de a scădea presiunea financiară se va îndeplini. Hagi a spus, în repetate rânduri, că își dorește la echipa sa un grup de investitori, pentru ca aceasta să poată avea resursele necesare de a face performanță.

Daniel Moraru a ales să intre în proiect, chiar dacă nu este pasionat de fotbal, din încrederea pe care o are față de Gheorghe Hagi, pe care îl cunoaște personal de multă vreme.

Moraru a spus nu se va implica în deciziile tehnice de la Farul, ci va oferi doar suport financiar clubului de la malul mării.

Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Daniel Moraru

Daniel Moraru: „Mie nu îmi place fotbalul, pur și simplu cred în Gică Hagi”

Cu Gică Hagi mă știu de mai multă vreme. Suntem din același oraș. Suntem în discuții pentru 10% din acțiuni și vor fi și alți acționari tot cu pachete de 10%. Acționarii vor fi localnici. Mie nu îmi place fotbalul. Am dat de zece ori în viață cu piciorul în minge. Pur și simplu cred în Gică Hagi, cred în ce a făcut pentru Constanța.

E important și faptul că are curaj să investească în continuare, are 800 de copii pe care îi îndrumă în cadrul clubului și al academiei și asta înseamnă foarte mult.

Am ajuns în această postură dintr-o discuție în alta, am ajuns a mă implica drept investitor. Nu a fost o chestiune premeditată. Eu nu am știut că el are 800 de copii pe care îi pregătește. Peste două treimi din acești copii îi pregătește pro bono. Asta pentru mine înseamnă foarte mult. Sunt și alți oameni care în urma analizei vor dori să investească în Farul, nu ca investitori strategici, ci pur și simplu ca novici, așa cum sunt și eu.

Nu mă voi implica pe partea tehnică sub nicio formă la Farul. Mă voi implica doar financiar. Încă purtăm discuții. E vorba despre ce se dorește pentru a promova pachete și pentru alți investitori. Voi plăti mai mult de 1 milion de euro pe procentul de 10% de acțiuni. În 30-45 de zile va fi totul oficial între mine și Farul Constanța”, a declarat Daniel Moraru, conform cancan.ro.

Moraru, un important om de afaceri din Constanța

Moraru este proprietarul companiei Midia International, specializată în exportul de animale vii către țările din Orient, prin Portul Midia.

37.577.287 RONeste cifra de afaceri în 2023 a companiei patronate de Daniel Moraru, Midia International, echivalentul a peste 7,5 milioane de euro

De asemenea, Moraru deține și funcția de președinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est și a fost coordonator în filiala AUR din Constanța.

În momentul de față, la Farul acționari sunt: Gheorghe Hagi (79,9%), Rivaldo (10%), Ciprian Marica (10%) și Zoltan Iasko (0,01%). Daniel Moraru va prelua 10% din procentele „Regelui”. Prin urmare, Hagi va avea o participație de 69,9% din club după ce tranzacția se va finaliza!

Gheorghe Hagi vrea să rămână cu doar 10% din acțiunile Farului

În luna august, Gheorghe Hagi a spus că obiectivul său este să păstreze doar 10% din acțiunile clubului Farul Constanța și să renunțe astfel la pachetul majoritar.

Voi da acțiunile, să rămân cu 10 la sută, pentru că trebuie să lămurim și acest lucru. Voi fi doar antrenor, să-mi văd de meseria mea, de manager, în continuare. O zic public, ca să știți, să se termine și cu chestia asta că sunt acționar majoritar la Farul.

Voi rămâne cu cât pot și cu ce pot eu să fac, dar sunt la Farul. Restul, cine vrea să vină să le ia, să devină șeful mare și clubul să aibă continuitate. Într-o zi, o să plec și de pe bancă. Sută la sută! Dacă merg bine, stau, dacă nu, las locul altuia. Toți din club știu lucrul acesta. Să nu cumva să se interpreteze, Hagi nu pleacă, dar rămân cu 10 la sută!

Hagi este singurul care a investit în Farul, a crezut în Farul. Ăla mic pe care l-a crescut Farul, a mâncat o pâine la Farul, s-a întors. Farul l-a produs pe cel mai bun jucător al României, care a jucat la Real Madrid și la Barcelona. Mi-am făcut datoria, m-am întors, am făcut și o să fie o zi când o să plec.

Vreau să las Farul așa cum trebuie, acesta este obiectivul meu. Îl văd cu acționari puternici, așa trebuie. Tehnic, poți să câștigi o dată, să pierzi, dar clubul o să fie puternic, stabil când o să aibă acționari care să facă bani și să-l ducă la următorul nivel. Am dat mesaje sincere și corecte.

Vreți Farul sus? Ceva trebuie să se întâmple! Altfel, mai mult nu pot să fac. Farul nu performează în Europa, nu este o echipă europeană și acesta este țelul, este următoarea etapă. Dacă se dorește!

- Gheorghe Hagi, patron și antrenor la Farul Constanța

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (25)
FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  19 Septembrie 2024, 22:19
Postat de mattia.montini pe 19 Septembrie 2024, 18:04

45 de milioane profit ati facut de pe terenul lui Babiuc, in schimbul caruia s-a platit pamant galben si pietris cu buruieni. Basca vreo 20 de milioane datoriile decedatei afc steaua. Echipa poporului merita sa stea pe cel mai mare morman de datorii si potlogarii, ca e a noastra si ne reprezinta ipocrizia, ca natie.

Confunzi borcanele! Stim ca noi suntem fosta Steaua Bucuresti oricum,chiar daca Csa tine la Steaua de o doare in pix de palmaresul de dupa 1998!

muzzi1
muzzi1  •  19 Septembrie 2024, 18:38
Postat de tororosso pe 19 Septembrie 2024, 16:35

Te crucești , când citești ! ..dacă Hagi vinde 10% din acțiunile sale cu 1 milion euro , care este valoarea acestui club și cine sunt adevărații acționari ? Un club ca Farul valorează mult mai mult bănuiesc. Ori Hagi se dă acționar majoritar ori acolo lucrurile sunt ne curate . Câte manevre oculte se fac în fotbal doar de dorul îmbuibări .

te mira? Rivaldo a venit, a facut doua poze si a devenit actionar cu 10%! nimeni nu a suflat un cuvintel, nici atunci, nici acum, cu ce a venit concret Rivaldo! doar imaginea? daca atat face 10% din Farul, asta nu e Farul! bine, nu crede nimeni ca este! era greu de crezut ca atunci cand a avut Farul toata pentru el, Dzica o dadea inapoi poporului!

Nae_4774
Nae_4774  •  19 Septembrie 2024, 18:19

Deci Farul Constanța, club sau SRL, valorează 10 milioana EUR...Incet, încet, moftul investitorului/antrenorului/modelului Gheorghe Hagi se va îndeplini : el va rămâne cu participație 10%. Atât...valoarea echipei/sereleului va rămâne tot 10 milioane și va juca la acelasi nivel de acum sau de nivelul din urmă cu câțiva ani...adică sus la noi, jos cum joacă în cupe europene...Strașnică afacere...Si din banii ce vor intra din vânzările de oameni Gheorghe Hagi o să-și oprească tot 10%? Mira-m-aș!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează