FOTBAL  »  Superliga  »  STADION DINAMO

Drumul de la „cu sau fără pistă” la „cu sau fără «potcoavă»” » Detaliu sentimental, de ultim moment, despre noul stadion Dinamo

Suporterii lui Dinamo nu vor să se despartă de trecut / Sursă foto: Facebook +17   FOTO
Suporterii lui Dinamo nu vor să se despartă de trecut / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 17:02 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 17:53

În așteptarea demolării „bătrânului” stadion Dinamo, suporterii „câinilor” se gândesc deja la arhitectura viitoarei arene din șoseaua Ștefan cel Mare.

Dinamoviștii au început să spere din nou că, într-un final, vor beneficia la rândul lor de un stadion ultramodern, capitol la care roș-albii sunt surclasați deocamdată de rivalele din Capitală. Vara aceasta, s-a adoptat o Hotărâre de Guvern pentru demolarea stadionului în paragină din Sectorul 2, deși până acum n-au fost dezmembrate decât mici bucăți din structura arenei.

Între timp, CS Dinamo, clubul din Liga 3, a revenit temporar în Ștefan cel Mare, un semn că va mai dura o perioadă până când demolarea propriu-zisă va începe.

+12 FOTO

Ce se întâmplă cu „potcoava” de la Dinamo?

În ultimele zile, suporterii lui Dinamo au parlamentat pe rețelele de socializare cu privire la câteva aspecte legate de arhitectura fațadei noului stadion. Concret, detalii legate de elementele din exteriorul arenei, cu mari valențe sentimentale pentru suporterii pătimași ai clubului.

Pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”, cea care a mai oferit din când în când informații despre stadiul lucrărilor și alte aspecte de interes pentru fani, a inițiat o dezbatere despre ce ar trebui să se întâmple cu „potcoava” din fața stadionului, structura curbată pe care trecătorii o pot observa cel mai bine din bulevard.

„Așteptând finalizarea termenului de depunere oferte, prelungit de CNI pentru 30.09.2024, (...) avem și ceva detalii pe un element sentimental important pentru fanii nostalgici ai vechii arene.

Astfel, în ceea ce privește intrarea principală din Șoseaua Ștefan cel Mare, cunoscută ca «Potcoavă», ce a găzduit în trecut casa de bilete, shop-ul clubului și un mic magazin, având în vedere expertiza tehnică realizată la această construcție, decizia este că se va demola și se va reconstrui cu aceeași configurație (cu denumirea de «Rotondă»), cu menținerea elementelor de arhitectură anterioare.

Drumul de la „cu sau fără pistă” la „cu sau fără «potcoavă»” » Detaliu sentimental, de ultim moment, despre noul stadion Dinamo
Suporterii lui Dinamo nu vor să se despartă de trecut / Sursă foto: Facebook

Pentru planurile elementare ca și bază pentru întocmirea tuturor fazelor de proiectare (plan fundații, plan parter/etaje, planuri fațade, plan învelitoare, plan preliminar instalații), acestea sunt la libera propunere a ofertanților.

Se dorește ca legătura sentimentală cu trecutul, cu legendele sutelor de meciuri jucate pe bătrânul stadion, cu istoria scrisă de atâtea si atâtea generații de sportivi si suporteri (...) să fie păstrată vie în amintirea noastră, iar noua «Rotondă» va marca pe viitor primii pași in noua arenă a tuturor noilor generații de suporteri ai unui mare Dinamo”, se arată în postare.

O altă întrebare este legată de soarta statuilor care „tronează” în Parcul Sportiv Dinamo. Monumentele dedicate lui Ivan Patzaichin și Cătălin Hîldan, plus sculpturile Discobol și Sulițaș, vor trebui, cel mai probabil, să fie reamenajate.

Acoperișul tribunei a 2-a din „Ștefan cel Mare”, dezasamblat

Vetusta arenă din șoseaua Ștefan cel Mare a început deja să sufere modificări. Au început primele acțiuni de dezmembrare a anumitor elemente de structură din vechea arenă.

Tribuna a 2-a de pe „Dinamo”, amplasată sub spațiul destinat presei, a început să fie dezasamblată. Tabla ce acoperea această zonă a fost deja înlăturată, la fel ca și alte elemente de infrastructură, precum „containerele” aflate în proximitate.

După demararea lucrărilor pentru eliminarea acoperișului de la tribuna a 2-a, urmează ca fostul acționar al formației în alb și roșu, Nicolae Badea, să își demonteze tribuna oficială, așa cum cere procedura înaintea demolării totale.

Pentru noul „Stadion Dinamo”, urmează licitația organizată de CNI (Compania Națională de Investiții), unde dacă nu vor exista probleme legate de contestații sau de buget, caz puțin probabil, contractele de demolare se vor semna, iar buldozerele sunt așteptate cel mai devreme chiar în toamna acestui an.

Urmează alte autorizații pe care constructorul, câștigătorul licitației, trebuie să le obțină, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 25 de luni.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”
Europa League
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (4)
proprietarypoet
proprietarypoet  •  27 Septembrie 2024, 18:55

Ma, dar sa dispara chestia aia sinistra din stanga (cum te uiti la intrare), o relicva de beton mucegait, neterminata in 1989 si lasata asa ca...na, il regretam pe ceausescu, nu?

Gronkbong
Gronkbong  •  27 Septembrie 2024, 18:32

Când se alege praful se alege de tot.

Mayas
Mayas  •  27 Septembrie 2024, 18:28
Postat de Dr.Hoock pe 27 Septembrie 2024, 17:47

Vrajeală ieftină! De când sunt suporterii si arhitecti?

la ce vremuri urmeaza o sa aiba dina00op stadion nou cand o sa zboare porcii:)) si nu exagerez.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează