FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

UTA, suspendată la fel de sever precum Dinamo: decizie justă? Arădenii protestează: „Bătaia a fost strict între bucureșteni!” » Iată ce spune regulamentul!

Bătaia de pe gazon dinainte de Dinamo - UTA
Bătaia de pe gazon dinainte de Dinamo - UTA

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 18:30 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 19:42

Atât Dinamo, cât și UTA au fost penalizate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF în urma incidentelor de la meciul direct, cu câte 4 meciuri pe teren propriu fără spectatori și amendă de 100.000 de lei. Decizia poate fi atacată cu apel. Arădenii, prin vocea Suporter Club UTA (SCU), asociația care deține marca UTA, contestă decizia, dar regulamentul e limpede în acest caz.

UPDATE ora 19:10 | Reacția clubului UTA: „Mulțumim, SCU!”

La o oră distanță după comunicatul SCU a venit și poziția oficială a clubului din Arad. Conducerea clubului arată cu degetul gruparea de suporteri pentru incidentele de la meciul cu Dinamo, acuzând că i-ar fi „chemat la luptă pe «frații» de la CSA Steaua, punându-le la dispoziție bilete gratuit”.

Totodată, UTA anunță că va face recurs la decizia Comisiei de Disciplină și că va lua „toate măsurile, cu sprijinul autorităților”, astfel încât cei de la SCU să nu mai aibă acces pe stadion!

Până în prezent, SCU a atacat autoritățile locale, persoane din conducerea orașului, conducerea clubului UTA, jucători, antrenori și alte persoane, dar nu s-a oprit la a împrăștia ură și dezbinare...

SCU și-a făcut magazin propriu, cu produse contrafăcute, ca să diminueze veniturile clubului.

Toate acestea au fost tolerate oarecum, dar a devenit de neacceptat, această ultimă acțiune prin care ”frații” de la CSA Steaua au fost chemați la luptă, punându-li-se la dispoziție biletele gratuit(!), anticipându-se astfel, incidentele inevitabile dintre cele două grupări.

S-a creat astfel, cadrul "execuției" efective a abonaților clubului și a suporterilor care veneau la meciuri, dar și un impact negativ imens, asupra echipei.

Clubul a câștigat dreptul de a disputa mai multe meciuri acasă, în play-out-ul Superligii 2023-2024, însă vom fi cea mai dezavantajată echipă, rămânând cu un singur meci desfășurat în fața propriilor suporteri în această fază a competiției.

Cu sprijinul autorităților, vom lua toate măsurile pentru ca acest grup format din câteva persoane, din cauza cărora suferă acum un oraș întreg, să nu mai aibă acces pe stadion. Ne cerem scuze, și în numele lor, de la toți utiștii adevărați.

Vă mai informăm că vom ataca prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină.

- Comunicat UTA

*Știrea inițială

Astăzi, LPF a comunicat ultima serie de hotărâri luate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Una dintre acestea vizează incidentele violente de la Dinamo - UTA, meci înaintea căruia cele două tabere de ultrași s-au bătut pe străzi, apoi chiar pe gazon!

Ambele cluburi au fost penalizate cu 4 meciuri pe teren propriu fără spectatori și amendate cu 100.000 de lei.

Asociația Suporter Club UTA, până de curând parte din structura de conducere a clubului, contestă decizia FRF, argumentând că suporterii echipei din Arad nu ar fi fost implicați în incidente. La acel meci, în galeria oaspete s-au infiltrat ultrași ai celor de la CSA Steaua.

Revoltă în Ghencea » Cum apare numită CSA Steaua pe site-ul oficial al FRF: „Uitați-vă cum își bat joc de club!”
CSA Steaua
Revoltă în Ghencea » Cum apare numită CSA Steaua pe site-ul oficial al FRF: „Uitați-vă cum își bat joc de club!”

Suporter Club UTA contestă decizia FRF: „Incidentele au avut loc strict între bucureșteni!”

În continuare, comunicatul Suporter Club UTA:

Noi, asociația Suporter Club UTA, considerăm că aceste măsuri luate de către reprezentanții Federației Române de Fotbal la adresa clubului UTA sunt total injuste. Avem această opinie pornind de la faptul că nici măcar un singur suporter arădean, niciun utist, nu a luat parte la vreun incident înainte, în timpul sau după încheierea partidei Dinamo-UTA. Acest lucru reiese, de altfel, chiar și din documentele Jandarmeriei Române, din declarațiile publice ale reprezentanților acestei instituții, respectiv din declarațiile publice ale reprezentanților clubului gazdă (Dinamo București).

Reiterăm faptul că niciun suporter arădean nu a fost implicat în incidente, niciun suporter arădean nu a intrat pe suprafața de joc, niciun suporter arădean nu a folosit materiale pirotehnice și, evident, drept urmare, niciun suporter arădean nu a fost sancționat de către autoritățile competente. Incidentele au avut loc strict între suporterii bucureșteni, iar acest lucru reiese din toate rapoartele oficiale, dar și din imaginile care au fost publicate de o sumedenie de instituții media din toată țara.

Astfel, considerăm total injustă decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF de a pune semnul egal între organizatorii evenimentului, adică clubul Dinamo, respectiv oaspeți, adică clubul UTA. Nu putem înțelege cum s-a ajuns la decizia de a fi sancționat clubul UTA și cum se face clubul UTA vinovat de faptul că clubul gazdă nu a luat toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina posibilele incidente. Era cunoscut de către toate părțile implicate faptul că partida este una cu grad de risc ridicat și, cu toate acestea, măsurile organizatorilor au lăsat de dorit.

(...) Avem încredere că această nedreptate poate fi îndreptată, pentru că absolut toate dovezile arată cât se poate de clar că suporterii arădeni nu au încălcat legea sau regulamentele forurilor fotbalistice. Totodată, ne asumăm să punem la dispoziția clubului UTA documente și/sau informații care să stea la baza contestării deciziei FRF.

Ce spune regulamentul: ultrașii din peluza oaspeților au intrat în responsabilitatea arădenilor!

Decizia publicată pe site-ul LPF este luată în baza articolelor 82.2 și 82.3.e din Regulamentul Disciplinar.

Articolul 82.2 prevede că echipa oaspete „răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă și/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul”.

Articolul 82.3, punctul e, referitor la comportamentul neregulamentar al spectatorilor, specifică „violențe asupra persoanelor, pătrunderea în teren”.

Un alt articol din RD, 83.2.f, prevede interzicerea spectatorilor pentru până la 4 meciuri, precum și penalități de 100.000 de lei. Practic, Dinamo și UTA au primit sancțiunea maximă permisă de regulament, iar în condițiile din prezent se văd nevoite să dispute fără spectatori toate meciurile de acasă rămase din acest sezon.

VIDEO. Mircea Rednic, indignat de speculațiile de după Dinamo - UTA: „Trebuie să fii tâmpit!”

Tot din Superligă:

Precedentul care îi dă fiori lui Dinamo! Ce șanse au „câinii” în cazul în care vor face recurs la decizia suspendării terenului
DINAMO
Precedentul care îi dă fiori lui Dinamo! Ce șanse au „câinii” în cazul în care vor face recurs la decizia suspendării terenului
Bătăi de cap pentru Mutu. Pierdere importantă înaintea meciului cu Sepsi
CFR CLUJ
Bătăi de cap pentru Mutu. Pierdere importantă înaintea meciului cu Sepsi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
creeperno534
creeperno534  •  28 Martie 2024, 22:32

Huliganii stelei scapa nepedepsiti

Trotsky
Trotsky  •  28 Martie 2024, 11:35
Postat de rav410wrc pe 27 Martie 2024, 23:19

Domnule Leon, de ce sa-i interzica subsemnatului, detinator de abonament la toate meciurile de pe teren propriu ale UTA-ei, sa-si exercite dreptul de a le viziona live de la stadion, pentru ca niste suporteri s-au rafuit in plina strada, undeva-n judetul Arges ?! :(((

Sunt de acord ca ati intrat oarecum nevinovati in această nebunie, dar infratirea cu recidivistii lui Talpan v-a costat scump. Incearca sa vezi tot contextul. Intreaba-te de ce nu a interzis (aveau tot dreptul conform legii) jandarmeria intrarea batausilor pe stadion??? Stiau ff bine cu cine au de a face.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Martie 2024, 08:49
Postat de chaplin pe 27 Martie 2024, 21:15

Daca recursul e judecat tot de Comisii ale frf-ului subordonate toate lui argăseală e clar ce decizie se va lua! .... Fotbalul romanesc e cangrenat, dar nu de suporteri in primul rand! Violentele nu sunt cauza ci sunt doar o consecința a comisiilor mafiote din FRF! Comisiile au dus la extremismul galeriilor din fotbal!

ce legatura are argaseala??? ai probleme grele la mansarda!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează