SPORTURI  »  HOCHEI  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Președintele FRHG, după parcursul bun al echipei naționale: „Hocheiul a transmis un mesaj, există și poate aduce rezultate frumoase!”

Foto: IIHF
Foto: IIHF

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 14:04 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 14:09

Echipa națională de hochei pe gheață a avut un turneu de Campionat Mondial foarte reușit în Italia, cu trei victorii (2-1 cu Ungaria, 3-2 cu Coreea de Sud și 4-2 cu Japonia) și două înfrângeri cu același scor, 1-6, în compania unor adversari puternici, țara gazdă și Slovenia.

„Am plecat în Italia cu gândul de a strânge suficiente puncte cât să evităm retrogradarea! Acesta era gândul clar la început de turneu. Am îndeplinit acest obiectiv, dar mai mult decât atât, a fost un Campionat Mondial reușit din toate punctele de vedere!”, a caracterizat experiența italiană președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Attila Nagy. 

Nu i-au descurajat înfrângerile cu Italia și Slovenia

Chiar dacă primele două jocuri au reprezentat înfrângeri cu același scor, 1-6, în fața gazdelor și a Sloveniei, acesta nu a fost un motiv de a dezarma.

„Am discutat cu jucătorii și aveam încredere că o să reușim. Ba mai mult, primele două jocuri ne-au ajutat să ne adaptăm la viteza de joc din Divizia I/A, ținând cont că adversarele au în lot oameni care evoluează în campionate care, trebuie să recunoaștem, sunt peste Campionatul Național și Erste Liga. Mă refer la competițiile din Austria, Cehia sau Germania”.

A fost un dezavantaj, la startul turneului, lipsa unor jocuri de pregătire, cauzată de încheierea târzie a competițiilor intercluburi în care sunt angrenați “tricolorii”.

“S-au încheiat târziu Erste Liga și, implicit, Campionatul Național. Probabil ar fi reprezentat un plus disputarea a unul sau două amicale, dar nu a fost timp, iar o deplasare cu câteva zile înainte în Italia era, de asemenea, complicată”, a explicat președintele FRHG. 

“Au format un grup!”

Rezultatele, dar mai ales evoluția hocheiștilor noștri în duelurile cu Ungaria, Coreea de Sud și Japonia, au scos în evidență spiritul de echipă.

“Cred că aceasta a fost cea mai mare realizare, faptul că băieții au devenit cu adevărat un grup! Au înțeles că așa funcționează lucrurile și felicit antrenorii, care i-au convins cât de importantă e unitatea, pe gheață și în vestiar!” a spus Nagy.

„Așteptăm aproape oameni care doresc să sprijine acest minunat sport, să-l dezvoltăm împreună!”

Attila Nagy consideră că un aspect care a contribuit la evoluția de la “Mondial” l-au reprezentat investițiile cluburilor, majoritatea jucătorilor evoluând și în Erste Liga și având astfel parte de dueluri tari pe parcursul sezonului. 

“Trebuie să le mulțumim și suporterilor, care ne-au fost aproape toată săptămâna, știm că au făcut eforturi pentru a ne susține și am simțit sprijinul lor”, a adăugat Attila Nagy.

“Ștacheta a fost ridicată acum, sperăm să avem parte de o evoluție și rezultate la fel de bune și la anul. Dar cred că acum s-a transmis un mesaj clar, acela că hocheiul există și poate aduce rezultate bune.

Nu multe naționale se pot lăuda cu faptul că se află între primele douăzeci din lume. Trebuie amplificat procesul de investiții, în primul rând în infrastructură, în specialiști, în atragerea și selecția copiilor.

Așteptăm lângă noi și alți sponsori, oameni care doresc să se implice și alături de care să dezvoltăm cât mai bine acest minunat sport!”, a încheiat președintele FRHG.

Citește și:

Analiză BBC » Cazul Simona Halep produce o furtună: „Tenisul ce face, de fapt, descoperă dopați sau demolează nevinovați?”
DOPAJ
Analiză BBC » Cazul Simona Halep produce o furtună: „Tenisul ce face, de fapt, descoperă dopați sau demolează nevinovați?”
Jonas Vingegaard a pedalat pentru prima dată după căzătura teribilă din Turul Țării Bascilor
TURUL FRANȚEI
Jonas Vingegaard a pedalat pentru prima dată după căzătura teribilă din Turul Țării Bascilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  08 Mai 2024, 18:40

Felicitari! Foarte bun rezultatul cu Ungaria.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează