FOTBAL  »  AMICALE  »  GENERAȚIA DE AUR - BARCELONA LEGENDS 0-2

VIDEO Generația de Aur pierde meciul cu legendele Barcelonei: "Hagi e brazilian" + "Regele" a marcat pentru catalani

Foto: Raed Krishan +35   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 16 iunie 2018 19:29

Hagi, Popescu, Răducioiu şi ceilalţi fotbalişti veritabili ai României au rescris o pagină de istorie la Cluj, într-un remember al Mondialelor, contra unor legende ale Barcelonei. Meciul s-a terminat 0-2 în favoarea catalanilor.

"România, România", s-a auzit din peste 25.000 de glasuri, dar Cluj Arena, practic, a erupt la prima incursiune a "Regelui" spre poarta adversă. "Hagi, Hagi", inimile au vibrat, sufletele au întinerit, iar Generaţia de Aur ne-a adus aminte de nopţile albe de altădată când plângeam de bucurie pentru mari victorii la Mondial.

Mult prea obişnuiţi cu turnee finale la TV şi cu generaţii ruginite, ne-am bucurat să-l vedem din nou pe Hagi driblând, creând artă, chiar şi vociferând. Ne era dor de pletele-n vânt ale lui Răducioiu, de intrările precise ale lui Gică Popescu, de viclenia de "Cobră" a lui Adi Ilie, de centrările lui Chivu şi de eleganţa lui Gâlcă, Lupescu şi Sabău, de contrele câineşti ale lui "Guriţă".

Rotofeiul Ganea a băgat spaima în catalani, Dorinel Munteanu a mai strâns o selecţie, iar Piţurcă a dat indicaţii ca pe vremea când ne califica la Euro. Crema a luat-o Hagi, întotdeauna Hagi, irepetabilul, prin tot ceea ce a făcut.

Dar aplauze au smuls şi clasa lui Geovanni, pasele şi intrările esenţiale ale lui Nadal, clarviziunea lui Salinas şi eterna tiki-taka, aflată în ADN-ul catalanilor de decenii. Iar Prunea a plonjat voit târziu oferindu-le oamenilor ceea ce voiau: încă un gol pornit din stângul de aur al lui Hagi. 

Sonny Anderson: "Hagi e brazilian! A rămas un fotbalist de mare calitate tehnică, ne-am bucurat să-l avem alături. A fost foarte frumos la Cluj".

Gică Hagi: "A fost o seară frumoasă, un public incredibil. Încă mai putem să alergăm la 50 și ceva de ani, dar atât. E bine că toți din România și-au adus aminte de noi. Mintea rămâne tânără. Am fost onorat să fiu iar în tricoul Barcelonei. Rămâne echipa mea de suflet, dar naționala e mai presus de orice".

Generaţia de Aur - Barcelona Legends 0-2 (0-1)
Au marcat: Belodedici ( 38-autogol), Hagi (71)

Generaţia de Aur: Stelea - Contra, Belodedici, G. Popescu, Chivu - Sabău, Lupescu, Gâlcă - Hagi - Răducioiu, Ad. Ilie. Antrenor: Victor Piţurcă. Au mai jucat: Prunea, R. Prodan, D. Munteanu, Panduru, Ganea, Selymes, Rotariu, Mihali. Ilie Dumitrescu a fost rezervă neutilizată.

Barcelona Legends: Angoy - Beletti, Nadal, Dehu, Soler - Gabri, Carreras, Goicoetxea - Giovanni - Oscar, S. Andersson. Antrenor: Albert Ferrer. Au mai jucat: Arnau, Salinas, Jara, P. Andersson, Juan Carlos, Hagi
Arbitru: Ion Crăciunescu

ec

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (22)
zizu
zizu  •  17 Iunie 2018, 09:16

marele specialist in fotbal ilie dumitrescu,chiar nu a avut bunul simt sa intre macar un minut,asta daca tot isi da cu parerea pe la tv? sau el e specialist,in osanale ptr becali? cu parerea despre fotbal si agricultura.....isi da oricine!

344018929370831
Adrian Nistor  •  17 Iunie 2018, 07:30

ce nume de adevarati fotbalisti! au meritat sa poarte tricoul Romaniei si sa li se cante imnul! generatia impotenta de astazi nu merita nici un pic de consideratie! la fel si comentatorii de pe gsp care au vazut doar burtile. ei sunt siguri campioni olimpici in trup de adonis!

10202925648180625
Eugen Qy  •  16 Iunie 2018, 21:12
Postat de Bruno Conti pe 16 Iunie 2018, 19:52

Unii cu Cupa Mondiala, noi cu burtosii de aur. Trist :(

Burtosi, burtosi, dar sunt sigur ca intr-un meci pe bani multi si dupa o luna de antrenament asiduu, ar bate actuala Nationala de la 3 goluri in sus !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează