FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Cristiano Bergodi, amintiri cu Gianluca Vialli: „Am jucat 10 ani contra lui. Nu se plângea niciodată de vreun tackling”

Cristiano Bergodi // FOTO: Cristi Preda +12   FOTO
Cristiano Bergodi // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 14:36 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 15:05

Cristiano Bergodi, antrenorul lui Sepsi, deplânge soarta conaționalului Gianluca Vialli, cu care s-a războit pe teren în Italia, moartea fostului mare atacant întristându-l.

  • Reporterii GSP Vlad Nedelea și Eduard Apostol, fotoreporterul Cristi Preda și cameramanul Iosif Popescu sunt în Antalya, de unde transmit cele mai noi informații din cantonamentele echipelor din Liga 1 prezente în Turcia

Moartea lui Gianluca Vialli, la 58 de ani, a întristat întreaga Italie, dar și pe microbiștii planetei. Antrenorul lui Sepsi, italianul Cristiano Bergodi, deplânge decesul celui cu care s-a confruntat un deceniu în Il Calcio. Au fost adversari direcți, Cristiano fundaș central, Gianluca atacant.

Cum l-a înșelat FRF pe internaționalul care tocmai suferise cea mai gravă accidentare a carierei: „Nu mi-a venit să cred. Președintele venise la mine, în avion”
ACCIDENTARE
Cum l-a înșelat FRF pe internaționalul care tocmai suferise cea mai gravă accidentare a carierei: „Nu mi-a venit să cred. Președintele venise la mine, în avion”

Cristiano Bergodi deplânge decesul lui Vialli

„M-a afectat mult, era un om pe care îl apreciam mult. Am jucat zece ani la rând contra lui. Eu la Pescara și la Lazio, el la Sampdoria și la Juventus. Am fost foarte trist. Eram de-o vârstă. Inima mea a plâns pentru el. E greu să accepți așa ceva. Încă o dată am realizat că se poate întâmpla orice, oricând, în viață.

Era un fotbalist bun, un om de caracter. Niciodată nu se plângea de vreun tackling, de vreo contră, dădea mâna după dueluri tari. Era extrem de acrobatic în careu, unul dintre cei mai mari atacanți ai Italiei din ultimii 50 de ani", a declarat Bergodi pentru Gazeta Sporturilor.

Amintirile lui Bergodi cu Gianluca Vialli

Antrenorul lui Sepsi nu vrea să epateze și să spună cuvinte mari despre un simbol al fotbalului modern. 

„Da, a fost faimos. Acum, toată lumea consideră că are amintiri cu el sau se cunoștea cu Gianluca, așa e... Eu pot să spun doar sportiv, am jucat contra lui. A făcut minuni la Sampdoria în 1991. E o emblemă a acelui club. 

Ceea ce au reușit el și echipa lui la Genova a fost epocal. Într-o epocă în care puterile din Il Calcio erau Milan, Inter, Juventus sau Napoli. Țin minte că ultima etapă a campionatului câștigat de Sampodria a fost pe «Olimpico», cu Lazio, dar cucerise deja matematic titlul. S-au prezentat toți de la ei vopsiți blond! Ca naționala României în 1998 la Mondial. Atunci, i-am bătut noi, dar deja erau campioni", a rememorat Bergodi.

13 trofeea câștigat Vialli ca fotbalist în carieră, cu Sampdoria, Juventus și Chelsea

Doar cine caută scandalul sau vrea să scrie ceva îl poate critica pe Messi fiindcă a acceptat acel besht din partea reprezentanților qatarezi. Nu e o problemă, nu e un subiect. Messi a făcut un gest de curtoazie.

- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Cristiano Bergodi: „Ronaldo să fie inteligent, să înțeleagă"

Italianul a fost descumpănit cu ocazia ultimului Mondial. Squadra azzura a ratat turneul final, el fiind altei țări. În plus, se miră de situația în care a ajuns Cristiano Ronaldo. 

„Eu am fost suporterul Spaniei, sentimental, am avut emoții pentru Luis Enrique, mai ales după ceea ce i s-a întâmplat în viață. Eu cred că Messi merita laurii supremi. Oricum, sincer, Mbappe a devenit cel mai bun jucător după Leo Messi. 

Cristiano? Un campion, un fotbalist atât de mare, a reușit chestii uriașe în viață. Dar din ce a fost mare, mare, mare, nu știe că a ajuns la un moment... Acceptă cu greu realitatea, deși ar trebui să fie inteligent și să înțeleagă că nu mai este ce era. La un moment dat, vârsta te lovește", a comentat Bergodi. 

Săracul Pele... Nu l-am cunoscut, altă generație. Dar când am început fotbalul, îți dai seama că eram cu ochii pe Pele, apoi au venit Cruyff, Maradona. Idolul meu era Giorgio Chinaglia, a câștigat titlul în 1974 cu acea echipă nebună a lui Lazio. Mulți din acea formație au murit, mă pune pe gânduri.

- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Bergodi desconsideră gestul lui „Dibu” Martinez

Gestul obscen al lui Emiliano ”Dibu" Martinez de la decernarea premiilor la Mondial i-a lăsat un gust amar și antrenorului italian. Nu ar fi de acord la el în echipă cu așa ceva! 

„Nu mi-a plăcut. Eu am fost întotdeauna o persoană care s-a uitat la astfel de detalii. Poate fi catalogată o copilărie, o prostie, dar ești într-o finală de Cupă Mondială. Nu poți face astfel de gesturi, eu n-aș accepta așa ceva la mine în echipă. 

Trebuie să rămâi umil, modest, mai ales că a fost mai decisiv decât Messi, consider eu. Martinez a tras echipa după el, Argentina îi datorează în bună măsură trofeul. A făcut minune, apoi să facă un gest atât de urât", a spus Bergodi.

Citește și: 

Farul dă lovitura! Gică Hagi l-a transferat pe jucătorul pe care Becali a pus ochii

CFR Cluj are pe masă două oferte pentru Claudiu Petrila: „Din Bundesliga și Eredivisie” » Cât cer clujenii pentru a-l ceda

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează