FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚIE

VIDEO Eduard Stăncioiu, la momentul adevărului » De ce l-au urât dintotdeauna rapidiștii

Eduard Stăncioiu a avut din totdeauna o relație tensionată cu rapidiștii. Foto: Captură Youtube
Eduard Stăncioiu a avut din totdeauna o relație tensionată cu rapidiștii. Foto: Captură Youtube

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 18:17 / Actualizat joi, 28 martie 2024 20:46

Eduard Stăncioiu (43 de ani) a explicat cum s-a născut adversitatea pe care suporterii Rapidului i-o poartă de aproape 18 ani. Fostul portar a recunoscut în mai multe rânduri că este stelist, însă rivalitatea dintre cele două părți s-a născut înainte ca acesta să ajungă să evolueze pentru roș-albaștri.

În sezonul 2005-2006, pe când juca în tricoul Sportului Studențesc, Stăncioiu comitea, în Regie, pe final de meci, un penalty, în urma căruia formația din Ghencea s-a impus cu 2-1.

La titlu lupta atunci și Rapid, motiv pentru care goalkeeper-ul a fost acuzat de blat, după ultimul fluier, inclusiv de către George Copos. O etapă mai târziu, „studenții” i-au întâlnit și pe giuleșteni într-o partidă directă, iar Stăncioiu nu a scăpat de furia fanilor vișinii, fiind apostrofat pe tot parcursul jocului. În acea stagiune, echipa lui Gigi Becali a devenit campioană pentru a 23-a oară în istoria sa.

  • Eduard Stăncioiu are în palmares 3 titluri, 3 cupe ale României, toate cu CFR Cluj, dar și două Supercupe - una cu formația din Gruia și una cu ASA Târgu Mureș

Un penalty i-a făcut rivali pe Eduard Stăncioiu și rapidiști

În martie 2022, portarul care a mai evoluat de-a lungul timpului pentru CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, FCSB și Universitatea Craiova, a fost la un pas să ajungă în Giulești, ca antrenor secund al lui Adrian Mutu, însă suporterii s-au opus vehement ca Stăncioiu să lucreze în clubul pe care îl iubesc.

Nu mai puțin de 50 de rapidiști, alături de lider Liviu Ungurean „Bocciu”, au mers la antrenament, la Buftea, pentru a-i transmite „principalului” că nu vor accepta un rival în staff. Planul fanilor a funcţionat, iar Stăncioiu a părăsit echipa din Giuleşti după doar o şedinţă de pregătire.

„Cred că era 1-1 cu Steaua atunci și îl faultez pe Bănel (n.r. - Nicoliță). Cred că era un aut, nea Gigi scoate fundașul stânga și îl bagă pe Rusu (n.r. - Vlad Rusu) și până intră, unul bate repede, i-o dă lui Bănel, nu era nimeni și eu ies ca bezmeticul, dă mingea peste mine și cade peste mine. Nea Marian Salomir, el tot timpul prieten bun cu Steaua, a dat penalty. Și bineînțeles, stimabilul domn Copos, ca să ascundă neputințele Rapidului, a zis că a fost blat. Câte minge scoase și toate alea... n-a mai zis nimic. De aici mi s-a tras «iubirea» fanilor Rapidului.

Cu Mutu, am fost în staff-ul Rapidului, au venit la antrenament foarte porniți, eu am vrut să ies să vorbesc, să văd care e problema, nu m-au lăsat Adi (n.r. - Mutu) și Nico (n.r. - Daniel Niculae), era și o presiune foarte mare pentru Adi și n-am vrut să continui. N-ar fi fost prima bătăie pe care o iau, dar am zis că așa e mai bine”, a declarat Eduard Stăncioiu la Un Podcast.

VIDEO. Rapidiștii îl consideră rival pe Eduard Stăncioiu

12 minute a bifat Stăncioiuîn tricoul echipei naționale, toate într-un amical cu Letonia, sub comanda lui Victor Pițurcă, în 2008

Eduard Stăncioiu, stelist convins

Fostul portar nu a ascuns niciodată că iubește culorile roș-albastre, iar în perioada 2016-2018 a făcut compromisuri pentru a-și urma visul, chiar pe final de carieră.

Am renunţat la foarte multe pentru a merge la Steaua. Şi la partea financiară. Mi-am dorit foarte mult. Chiar mi-am dorit. Erau Niţă şi Cojocaru. Au avut ofertă foarte bună pentru Cojocaru, l-au transferat şi aveau nevoie de un portar. Au fost doi ani care m-au ajutat foarte mult prin experienţă. E un club mare, iubit, deşi sunt disensiunile acestea care sunt reprobabile şi condamnabile pentru cei care au produs starea asta de conflict între cele două echipe. Din punctul meu de vedere, e un singur club.
- Eduard Stăncioiu despre iubirea sa pentru Steaua

Citește și:

„Bocciu” rămâne în arest preventiv » Decizia anunțată azi de instanță
Rapid
„Bocciu” rămâne în arest preventiv » Decizia anunțată azi de instanță
Mutu e nemulțumit înainte de Sepsi - CFR Cluj: „Nu-mi convine”
Sepsi - CFR Cluj
Mutu e nemulțumit înainte de Sepsi - CFR Cluj: „Nu-mi convine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
balderis
balderis  •  29 Martie 2024, 16:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mafa
mafa  •  29 Martie 2024, 02:11

Echipa lui *** becali este "F- aci C -e S-pune B -ecali" si nu are cum sa aiba 23 de titluri !!!...desinformati sau manipulatori tot un *** e.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează