FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FCSB

Hermannstadt - FCSB 2-2 » Remiză cu scântei! Sibienii au irosit „cadoul” de la Dawa: 30 de minute cu un om în plus degeaba

Hermannstadt - FCSB // foto: Raed Krishan +25   FOTO
Hermannstadt - FCSB // foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat joi, 21 septembrie 2023 22:11 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 00:25

Hermannstadt și FCSB au remizat la Sibiu, scor 2-2, într-un meci restant din etapa 5 a campionatului ♦ Gazdele au deschis scorul, roș-albaștrii au întors rezultatul prin „dubla” lui Compagno, dar greșeala lui Dawa, care a comis un penalty și a fost eliminat, le-a permis sibienilor să egaleze.

Cronică Vlad Nedelea la Hermannstadt - FCSB 2-2: 
S-a trezit Compagno, și-a „revenit” Dawa

Ceva-ceva FCSB a învățat din greșelile trecutului. Obișnuia să bâjbâie, sa lase totul deoparte în competiția internă, pentru Europa. Nu și anul acesta, când în afară de schiopătatul de la Arad, echipa a bătut tot, inclusiv contracandidatele, CFR, Farul și Universitatea Craiova. Sibiul lui Măldărășanu e din alt aluat.

În nici 10 minute, glonțul a șuierat pe la urechile ambelor echipe. Prima a fost Hermannstadt, salvată de intervenția VAR, prompt de această dată după ce Compagno reușise să și înscrie. Nu-i clar dacă italianul a făcut henț sau un fault în atac. Prima variantă pare mai aproape de realitate, un henț înghesuit. 

La reluare, Paraschiv a scăpat 1 la 1 cu Târnovanu, l-a driblat pe acesta, kamikaze Crețu, a intervenit în ultimul moment. FCSB n-a mai scăpat 3 minute mai târziu. Șir de erori, Olaru, Djokovic și apoi o gaură în defensivă, Neguț pasă excelentă la Balaure, șut direct în plasă. Cuplul Dawa - Haruț, depășit din nou.

Comisarul Căbuz

Cam așa s-au mișcat lucrurile în prima jumătate de oră, când FCSB, în afara reușitei anulate a lui Compagno, plus o lovitură de cap, pe direcția lui Căbuz, n-a prea arătat nimic. Decât nervi și neputință. Numai că prostiile portarului au băgat FCSB iar în joc. 

Compagno ratase, doar că goalkeeperul împrumutat de la CFR a ridicat piciorul și l-a lovit pe italian, cât să-i permită lui Flueran să dicteze penalty. Transformat fără emoții de golgeterul din sezonul trecut.

A fost momentul în care echipa lui Măldărășanu s-a tăiat complet. Nivelul nervilor l-a depășit pe cel al oaspeților, au apărut tot mai multe bâlbe, Compagno, și mai ales Tavi Popescu, au ratat șanse bune. Sibiul are fotbal! E sloganul lui Hermannstadt. Și într-adevăr are. Dar parcă ar mai avea nevoie și de ceva curaj.

+21 FOTO

Și-a revenit Andrea Compagno, a „revenit” Dawa

Punctul forte al primei reprize a funcționat și după pauză. Crețu, cu o evoluție solidă, a centrat impecabil către Compagno. Gol-specialitatea casei, cu capul. S-a trezit golgeterul, exact când FCSB avea mai mare nevoie. O reușită care au pus „la cutie” liderul din Superligă. Iar Sibiul a avut, în nici 10 minute, două șanse mari, Târnovanu și Haruț s-au pus zid în fața gazdelor. 

În minutul 60 FCSB n-a mai scăpat. Tot mai bun în acest sezon, Dawa a revenit la vechile obiceiuri. O minge pe care o avea în control s-a transformat în penalty pentru sibieni. Și eliminare pentru stoperul camerunez. Paraschiv a fost ghicit de Târnovanu, dar l-a învins din a doua încercare.

Care e adevărata față la FCSB? 

Și-n 10, FCSB a încercat, a și avut câteva șanse de a marca. Coman a fost de fiecare dată la "trăgaci". Fără succes. A trecut printr-un roller-coaster, într-o seară începută prost, continuată excelent, terminată mediocru. Puncte pierdute pe drum, tradată din nou de greșeli amatoricești, de fundași ce se apără haotic. 

Plusul, într-un meci nebun, e dat de dubla lui Compagno, trezit după un șir de 6 meciuri fără reușite, o situație nemaiîntâlnită pentru el la FCSB.

FINAL » Hermannstadt - FCSB 2-2

Pană de curent la stadionul din Sibiu: nocturnă stinsă parțial înainte de Hermannstadt - FCSB

Cu aproximativ 30 de minute înainte de ora programată pentru start, 20:00, la stadionul din Sibiu a pornit alarma de incendiu. Semnalul sonor a coincis cu stingerea parțială a nocturnii, motivul fiind o pană de curent în anumite zone ale stadionului. 

Vreme de aproximativ 10 minute, curentul s-a oprit și a revenit în repetate rânduri, siguranțele de la panourile electrice fiind instabile. În jurul orei 19:40, problema a fost remediată.

Ora 19:55 - Cozi mari la intrarea pe stadion, cu doar 5 minute înainte de Hermannstadt - FCSB

Cu doar 5 minute înainte de start, sute de oameni așteptau să pătrundă pe stadion, la porți fiind cozi extrem de lungi: 

Hermannstadt - FCSB 2-2 » Remiză cu scântei! Sibienii au irosit „cadoul” de la Dawa: 30 de minute cu un om în plus degeaba

Hermannstadt - FCSB, echipe de start: 

HERMANNSTADT (4-3-3): Căbuz - Butean, Găman, I. Stoica (cpt.), Medina - Dr. Iancu, Mino, Alhassan - Balaure, D. Paraschiv, Neguț 
Rezerve: Uțiu - Antoche, Murgia, Biceanu, P. Petrescu, Oroian, Bucuroiu, Ruben Fonseca, G. Iancu
Antrenor: Marius Măldărășanu

FCSB (4-3-3): Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru (cpt.) - Al. Băluță, Compagno, Oct. Popescu 
Rezerve: A. Vlad - Panțîru, Fl. Coman, Miculescu, Lixandru, Ov. Popescu, Pantea, Ngezana, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

  • În tabăra roș-albastră au fost efectuate câteva modificări față de formula-tip din ultima vreme.
  • Valentin Crețu i-a luat locul lui Alexandru Pantea pe poziția de fundaș dreapta, Haruț a intrat în centrul defensivei în locul lui Ngezana, în linia de 3 de atac Alexandru Băluță a intrat în locul lui Florinel Coman, iar la mijloc Ovidiu Popescu a fost înlocuit de Damjan Djokovic.
  • Băluță a ratat cel mai recent meci al FCSB-ului, 1-0 cu Farul, din cauza unor probleme musculare.
  • Ngezana, Coman și Pantea au fost odihniți după volumul mare de meciuri din ultima perioadă.

Stadion: Municipal, Sibiu 
Arbitru: Viorel Flueran / Asistenți: Ferencz Tunyogi și Marius Badea 
Arbitru VAR: Florin Andrei / Arbitru AVAR: Valentin Ionel Dumitru

Citește și alte știri din Superligă: 

Toată țara a văzut, doar în camera VAR n-au ajuns imaginile! Vassaras, explicații incredibile în scandalul de arbitraj de la CFR - Petrolul + înregistrarea discuției dintre Kovacs și Mladinovici
ANALIZĂ
Toată țara a văzut, doar în camera VAR n-au ajuns imaginile! Vassaras, explicații incredibile în scandalul de arbitraj de la CFR - Petrolul + înregistrarea discuției dintre Kovacs și Mladinovici
FCSB ia în calcul să îl dea în judecată pe Kyros Vassaras: „E o imagine dubioasă! De ce nu apare tot?!”
FCSB
FCSB ia în calcul să îl dea în judecată pe Kyros Vassaras: „E o imagine dubioasă! De ce nu apare tot?!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (217)
johndorthy
johndorthy  •  27 Noiembrie 2023, 17:27
Postat de Catalynn_7 pe 24 Septembrie 2023, 16:02

Da bă Vansoitane ești mai superior decât Randumb, bravo ! :-)))

iarasi bann. iiii ce bucurie. frai88ere.ha ah ha

Yuri_macel
Yuri_macel  •  24 Septembrie 2023, 22:00
Postat de Catalynn_7 pe 23 Septembrie 2023, 00:48

Nu există bombardier stelist așa cum nu există nici inteligent fcbsbist. :-)))

Doamnelor si domnilor a grait cel autodeclarat prostu siteului.

Yuri_macel
Yuri_macel  •  24 Septembrie 2023, 21:59
Postat de danutcornel pe 22 Septembrie 2023, 23:08

esti fcsbist prostule

Danut prostu si Cornel tractoristu

Vezi toate comentariile (217)
Comentează