FOTBAL  »  Superliga  »  IAȘI

foto La mormântul lui Ionuț Popa » Omagiu în ziua în care FC Politehnica ar fi împlinit 79 de ani

Articol de - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 13:43 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 15:46

FC Politehnica Iași ar fi împlinit astăzi 79 de ani. Retrasă din competițiile oficiale în 2010, după retrogradarea în Liga a II-a, gruparea ieșeană este însă acum la coșul de gunoi al istoriei. Asta și pentru că care actuala echipă din Copou, apărută ca urmare a mutării Tricolorului Breaza în Iași, nu folosește însemnele echipei de tradiție, la care au renunțat vara trecută.

Acest lucru a generat controverse majore în rândul fanilor, ultrașii tradiționali renunțând în acest sezon să încurajeze echipa.

+7 FOTO

„Vrem stema înapoi!”

Schisma față de trecut s-a simțit din plin și astăzi, când canalul de comunicare al clubului, care a anunțat aniversarea a 79 de ani de la nașterea FC Politehnica, a fost pigmentat de critici din partea celor susțin că actuala echipă nu e adevărata Poli.

Totodată, ultrașii au reproșat din nou conducerii faptul că nu a recuperat însemnele grupării de tradiție și că folosește o emblemă pe care multă lume o hulește. Astfel, sloganul „Vrem stema înapoi!”, folosit des de fanii Politehnicii în ultimul sezon, a fost repus pe tapet și mai insistent.

Lecția primită de copii

Într-un astfel de peisaj, o mână de copii ieșeni prezenți la un turneu la Arad, au fost duși astăzi de antrenorul lor, Petrică Băsăscu, la mormântul lui Ionuț Popa, cel mai iubit antrenor al lui Poli de după 1989.

„Într-o zi sfântă pentru fotbalul ieșean, am vrut ca puștii pe care-i pregătesc să înțeleagă mai bine care au fost adevăratele valori ale Politehnicii. Le-am povestit cine a fost Ionuț Popa, o personalitate uriașă a Iașului, căruia i-am adus un omagiu” a spus tehnicianul care lucrează la Academia Didi, un club care aparține fostului mijlocaș ieșean Didi Florean.

Ce-a făcut Ionuț Popa la Iași

Ionuț Popa a venit la Iași în 2004, în etapa a IX-a, când echipa avea 2 puncte. A debutat cu o victorie în Ghencea, în fața Stelei pregătite de Walter Zenga și a salvat echipa de la retrogradare. În timpul mandatului său, a obținut mai multe rezultate importante și a menținut Poli în prima ligă până în 2009, când a plecat din Moldova.

A revenit în Copou în sezonul în care echipa s-a reînființat și a semnat o promovare în 2012. Decedat pe 25 iunie 2020, „Popică”, care a primit post-mortem titlul de cetățean de onoare al Iașului, ar fi împlinit 71 de ani pe 17 apilie.

Citește și:

Jucătorul-cheie de la Rapid, OUT până la finalul sezonului » Lovitură grea pentru giuleșteni
RAPID
Jucătorul-cheie de la Rapid, OUT până la finalul sezonului » Lovitură grea pentru giuleșteni
Gigi Becali amenință un jucător: îi va oferi ultima șansă de a rămâne în lot și în sezonul viitor
FCSB - FARUL
Gigi Becali amenință un jucător: îi va oferi ultima șansă de a rămâne în lot și în sezonul viitor

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
DMA87
DMA87  •  27 Aprilie 2024, 22:24

Doamne, ce trece timpul! Și soția s-a dus la un an și un pic după dumnealui. Mi-e dor de personajul de poveste care a fost și va rămâne I O N U Ț P O P A.

rav410wrc
rav410wrc  •  27 Aprilie 2024, 15:37

Odihneste-te in pace, Ionut Popa !!????

Misu1950
Misu1950  •  27 Aprilie 2024, 15:35

Ionut Popa a fost "mester" si in vorbe si in fapte!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează