FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

CALCULE Scenariu incredibil în grupa României » Cum poate merge Kosovo la EURO 2024

Kosovo- Israel 1-0 e încă un rezultat indirect care ajută România, dar acest scor a agitat și mai mult apele în grupa I. +6   FOTO
Kosovo- Israel 1-0 e încă un rezultat indirect care ajută România, dar acest scor a agitat și mai mult apele în grupa I.

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 19:10 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 19:58

Kosovo - Israel 1-0 e încă un rezultat indirect care ajută România, dar acest scor a agitat și mai mult apele în grupa I. Mulți s-au întrebat de ce a tras așa de tare Kosovo în această partidă, din moment ce părea complet ieșită din calculele calificării. Și totuși, aritmetica fotbalului încă ține cu kosovarii.

Pentru că, cel puțin teoretic, ei mai au șanse de calificare, chiar dacă acum sunt pe locul 4, cu numai 10 puncte. Mai au de jucat în Elveția și apoi acasă, cu Belarus. Și dacă ar învinge în ambele partide, ar face 16 puncte, câte are și România în acest moment.

Surpriză în topul audiențelor TV de duminica aceasta. Care a fost raportul între FCSB, Craiova și Dinamo versus explozivul Chelsea - City 4-4
AUDIENȚĂ
Surpriză în topul audiențelor TV de duminica aceasta. Care a fost raportul între FCSB, Craiova și Dinamo versus explozivul Chelsea - City 4-4

Calculele calificării la EURO 2024 din grupa României

Într-un scenariu greu de realizat, dar nu imposibil, având în vedere că Elveția nu a defilat prin grupă cum se anticipa la tragerea la sorți, Kosovo ar putea prinde locul doi în grupă, cel care duce la Euro 2024.

Aceasta în situația în care Elveția ar face doar un punct din cele trei partide pe care le mai are, în Ungaria cu Israel, acasă cu Kosovo și la București, cu România, iar Israel ar face doar 5 puncte din tot atâtea meciuri, cu Elveția și România, ambele în Ungaria, plus în Andorra. 

Astfel, toate cele 3 ar avea 16 puncte, însă într-un clasament în trei, Kosovo ar fi avantajată. Ar avea rezultate favborabile în meciurile directe, 1-1 și 1-0 cu Israel, 2-2 și eventuala victorie cu Elveția.

România nu ar avea probleme în acest scenariu, care presupune să învingă sau să facă egal cu Elveția. "Tricolorii" au deja 16 puncte și rezultate mai bune cu Kosovo, 0-0 și 2-0. În respectiva situație, kosovarii n-ar putea prinde decât locul 2, iar naționala noastră ar termină grupa pe primul loc.

Cum ar arăta scenariul favorabil lui Kosovo

  • Elveția - egal cu Israel, înfrângere cu Kosovo, înfrângere cu România - face 16 puncte
  • Israel - egal cu Elveția, egal cu România, victorie cu Andorra - face 16 puncte
  • Kosovo - victorie cu Elveția, victorie cu Belarus - face 16 puncte.

Clasamentul actualizat în grupa României: 

VIDEO. Gică Popescu: „La victoria cu Danemarca și calificarea la Mondialul din '90, nu aveam vreun termen de comparație”

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

„Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” »  Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”
ROMÂNIA
„Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” » Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”
De ce Iordănescu l-a ignorat pe golgheterul din Superligă: „Are și un mic ghinion”
PRELIMINARII EURO 2024
De ce Iordănescu l-a ignorat pe golgheterul din Superligă: „Are și un mic ghinion”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (22)
johny2003
johny2003  •  14 Noiembrie 2023, 18:54
Postat de gojgaru pe 13 Noiembrie 2023, 23:50

Nici ca turisti n-avem ce cauta acolo .

Ai cautam pe Iuropeni in pantaloni, bah, daca Elvetia ramine acasa! Ca altfel ai cautam pe ei de ceasuri!))))))

garywise
garywise  •  14 Noiembrie 2023, 16:18
Postat de parpalache pe 14 Noiembrie 2023, 12:19

Ningea e rotunda!Și fotbalul nu e matematica!Ultimele 3 meciuri ale Elveției au fost...egalitați!Ba inca cu Belarus au egalat in prelungiri!

corect,si eu am pornit de la premiza neagra in care elvetia face egal cu israel. caz in care ne este suficent un egal cu israel pentru calificare. ca doar nu o sa bata israel pe elvetia.

garywise
garywise  •  14 Noiembrie 2023, 16:17
Postat de Adriann_1 pe 14 Noiembrie 2023, 01:32

Ma p(r)ostache, Elvetia are meci cu Israel inaintea noastra. :)) ***

nici sa citesti nu sti bah *** cu ce contrazice commentul meu faptul ca elvetia joaca maine cu israel/ cat de redus poti fi? macr sufera in tacere bah. ca imi este mie rusine de rusinea ta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează