GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INFRACȚIUNE

UPDATE Adi Ilie, prins beat la volan în Capitală! Ce pedeapsă riscă

Adrian Ilie, 49 de ani, fostul atacant al „Generației de Aur” a României, a fost prins beat la volan în București
Adrian Ilie, 49 de ani, fostul atacant al „Generației de Aur” a României, a fost prins beat la volan în București

Articol de , - Publicat duminica, 23 iulie 2023 03:14 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 12:39

Adrian Ilie, 49 de ani, fostul atacant al „Generației de Aur” a României, a fost prins beat la volan în București.

UPDATE, ORA 12:00. Adi Ilie, prins cu o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

Brigada Rutieră a Capitalei a oferit mai multe detalii despre caz:

„La data de 22 Iulie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din sectorul 1 au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat. 

Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM(cu privire la faptă) în conformitate cu prevederile art. 337 alin.1 din Codul Penal”.

Conform legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic „cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă penală”.

În medie, se arată în documentația de specialitate, trei pahare de vin roșu sau două pahare de băutură mai alcoolizată sunt suficiente pentru a crește nivelul alcoolemiei dincolo de 0,50 grame la litru.

Știrea inițială: Adrian Ilie ar fi fost prins beat la volan în București

Adrian Ilie ar fi fost oprit de pe Poliție pe strada Daniel Danielopolu, în apropiere de parcul Herăstrău, unde ar fi fost supus unui control. Conform România TV și Gândul, etilotestul ar fi indicat o alcoolemie de 0,85 mg/l în aerul expirat.

Conform surselor citate, fostul fotbalist ar fi fost dus la IML (Institutul de Medicină Legală), însă ar fi refuzat recoltarea de probe biologice. Refuzul aduce automat întocmirea unui dosar penal.

Cifrele lui Adi Ilie

  • 16 trofee: 8 cu Steaua (4 titluri, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României), 3 cu Galatasaray (2 titluri, 1 Supercupă a Turciei), 4 cu Valencia (1 titlu, 1 Cupă a Spaniei, 1 Supercupă a Spaniei, 1 Cupă Intertoto) și 1 cu FC Zurich (1 Cupă a Elveției)
  • 13 goluri pentru naționala României, în 55 de partide. A participat la 3 turnee finale: Euro '96, CM '98 și Euro 2000
  • 22 de goluri în cupele europene (54 de meciuri)
+4 FOTO

Mai multe articole de actualitate: 

Cornel Dinu, dezlănțuit după derby: „Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?” » Nici Talpan n-a scăpat: „Pur caragialesc ”
FCSB - DINAMO 2-1
Cornel Dinu, dezlănțuit după derby: „Gigișor, s-au cerut afară sau ai vrut să-i odihnești?” » Nici Talpan n-a scăpat: „Pur caragialesc ”
Ce făcea șeful LPF în timp ce Superliga fierbea pentru că FCSB - Dinamo s-a jucat doar cu 6.000 de spectatori în tribune: „Vară încinsă”
METROSPORT
Ce făcea șeful LPF în timp ce Superliga fierbea pentru că FCSB - Dinamo s-a jucat doar cu 6.000 de spectatori în tribune: „Vară încinsă”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (27)
pireusx
pireusx  •  23 Iulie 2023, 16:14

0,4 mare scofala… sub 0,4 cum a fost si au rotunjit la 0,4 in tarile „civilizate „ e doar o amenda de 3-400 Euro . Sub 0,25 nu-ti face nimic. Una e beat si alta e baut … e o diferenta. Oricum sa faci o drama nationala din asta mi se pare exagerat… Hai sa zicem permisul luat pe 2 saptamani. Sau sa-l bagam la puscarie ca pe Popescu.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Iulie 2023, 15:22
Postat de 1280 pe 23 Iulie 2023, 12:32

Pai era cam aproape de coma din ce scrie Gsp… Sunt atâtea metode acuma … îți vine mașina cu șofer ,uber etc Trebuie sa fii mare *** sa faci asemenea tâmpenii dar fiind Cobra nu va păți nimic Are prieteni in presa si poliție și îl vor face imaculat. O bagă pe aia cu munca in folosul comunității plus permisul suspendat …la banii nu il doare capul

Vorba lui Caragiale...cap are ,minte cei mai trebuie!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Iulie 2023, 15:17
Postat de tristan pe 23 Iulie 2023, 12:23

Amice,cositorul din capul tau ți a șoptit că bulgarii au luat locul 3 atunci?Mai verifica odată ,amice . Au luat 4 boabe de la suedezi in finala mică .

De finala mica vorbești? . Bulgarii însă nu si-au numit acea echipa " generația de aur" .

Vezi toate comentariile (27)
Comentează