INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Campionul mondial de box la categoria grea se apucă de fotbal! Cu ce echipă a semnat și când debutează

Oleksandr Usyk se apucă de fotbal. Foto: Instagram
Oleksandr Usyk se apucă de fotbal. Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 14:55 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 15:03

Oleksandr Usyk (36 de ani), deținător al centurilor la categoria grea în versiunile WBA, IBF și WBO, a fost înscris în lotul nou-promovatei Polissya Zhytomyr în prima divizie din Ucraina. Primul meci va fi în deplasare cu Veres Rivne.

Oleksandr Usyk nu se retrage din box, ba mai mult a decis să înceapă în paralel și o carieră în fotbal! La 36 de ani, campionul mondial la categoria grea în versiunile unificate WBA, IBF și WBO a semnat un contract pe un sezon, după cum a anunțat președintele lui Polissya, Gennadiy Butkevich. 

Medaliatul cu aur la JO din 2012 de la Londra s-a pregătit intens și speră să prindă loc pe foaia de joc a meciului din prima etapă cu Veres Rivne, programat vineri în deplasare.

„Slabă, fraților!” » Candidata la titlu care l-a dezamăgit pe Dumitru Dragomir + ce-i prevestește lui Dinamo: „Altfel, nu rămâne în prima ligă”
GSP LIVE
„Slabă, fraților!” » Candidata la titlu care l-a dezamăgit pe Dumitru Dragomir + ce-i prevestește lui Dinamo: „Altfel, nu rămâne în prima ligă”

Gennadiy Butkevich: „I s-a împlinit visul!”

„A impresionat în toată această perioadă în care s-a antrenat cu noi. Atitudinea sa de muncă este un mare exemplu pentru toți colegii. 

De aceea i-am propus să rămână, dragostea lui pentru fotbal a făcut posibilă această colaborare. Iată că visul său de a juca fotbal la nivel de profesioniști i s-a împlinit”, a declarat Butkevich. Usyk va purta tricoul cu numărul 17 și va juca extremă.

Oleksandr Usyk boxează pentru titlul suprem pe 26 august

Pugilistul ucrainean va continua să se pregătească și pentru meciul pe care îl va susține pe 26 august, când își va pune în joc titlurile contra britanicului Daniel Dubois, la Wroclaw, în Polonia. 

Campion mondial și european la amatori, Usyk este căsătorit și are trei copii cu soția sa, care are cetățenie rusă.

Trebuia să lupte cu Tyson Fury în aprilie

Câștigătorul luptei de pe 26 august va deveni astfel primul boxer din acest secol care unifică centurile la categoria grea, după Lennox Lewis, în 1999. 

Inițial, se stabilise ca Usyk să își încrucișeze mănușile cu Tyson Fury pe 29 aprilie, pe Wembley, dar ucraineanul ar fi fost deranjat de multele condiții puse de englez.

Citește și:

Saudiții, gata să facă o ofertă ASTRONOMICĂ pentru Kylian Mbappe

Cele 4 aspecte pe care se bazează Ovidiu Burcă la derby-ul cu FCSB

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează