INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Protest inedit al fanilor împotriva autorizării străinilor ca acționari majoritari la cluburile din Bundesliga! Ce se întâmplă la meciurile din acest weekend!

„Rușine DFL”, au scris fanii pe un banner  din peluză, aluzie la decizia de luni // Foto: Imago
„Rușine DFL”, au scris fanii pe un banner din peluză, aluzie la decizia de luni // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 17:04 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 17:47

Suporterii nemți fac un boicot, instaurând tăcerea totală în primele 12 minute ale partidelor, aluzie la al 12-lea jucător ce susține echipa. „Nu suntem dispuși să stăm cu mâinile încrucișate cât timp fotbalul german este vândut”, se arată în comunicatul publicat astăzi de grupurile de ultrași.

O barieră de netrecut e pe cale să fie doborâtă în fotbalul german. Investitorii străini vor putea deveni acționari majoritari la echipele din primele două ligi, așa cum s-a convenit luni în cadrul Adunării Ligii (DFL).

Este Arabia Saudită o opțiune pentru Mbappe? Anunțul directorului Ligii: „Discuțiile sunt deschise!”
ARABIA SAUDITĂ
Este Arabia Saudită o opțiune pentru Mbappe? Anunțul directorului Ligii: „Discuțiile sunt deschise!”

În schimbul cedării a zece procente din sumele încasate din drepturile de televizare ale partidelor pentru următorii 20 de ani, cluburile vor primi în total aproape un miliard de euro!

Noutatea a întrunit voturile a 24 dintre cele 36 de echipe din 1. Bundesliga și 2. Bundesliga. „Această decizie va securiza succesul durabil pe termen lung", așa explică DFL, și e susținută cu tărie și de campioana Bayern. „Este rezultatul pe care îl așteptam pentru a continua dezvoltarea Ligii", a declarat președintele Jan-Christian Dreesen.

Tăcere și bannere ostile în tribune

Invitația la asaltul investitorilor străini în elita fotbalului german i-a revoltat pe suporteri, care simt că nu vor avea aceeași influență în luarea deciziilor de viitor. 

Sâmbătă, dar și la partidele programate duminică, toți fanii sunt rugați să păstreze tăcerea totală în tribune, ultrașii cluburilor lansând și ei un comunicat oficial: „Nu suntem dispuși să stăm cu mâinile încrucișate atât timp cât fotbalul german este vândut. 

Pentru a clarifica faptul că la nivel național al doisprezecelea om nu este pregătit pentru a fi folosit ca monedă de schimb în acordul Ligii cu investitori dubioși, vom rămâne «muți» timp de 12 minute!". 

De asemenea, bannerele ostile acestui acord istoric sunt așteptate să apară în toată țara.

Regula „50+1" și excepția făcută

În prezent, potrivit statutului cluburilor germane, investitorii străini nu pot deține controlul, fiind stipulat prin legea „50+1" dreptul asupra proprietății interne. 

Doar Wolfsburg și Bayer Leverkusen fac excepție, majoritari la club fiind concernul auto Volkswagen și compania producătoare de medicamente Bayer, în virtutea faptului că respectivele contractele s-au semnat înaintea înființării Bundesligii.

Specificitatea fotbalului german a fost aruncată peste bord pentru a participa la o cursă disperată cu Premier League. Liga germană pune mai presus de toate interesul financiar și banii străinilor.

 - Unser Kurve, asociație de suporteri

Citește și

Veste excelentă pentru Chelsea » Vedeta echipei este gata să debuteze!
CHELSEA
Veste excelentă pentru Chelsea » Vedeta echipei este gata să debuteze!
Tot mai aproape! Antrenorul care refuză să preia naționala Braziliei pentru locul fericit de la Real Madrid
SPANIA
Tot mai aproape! Antrenorul care refuză să preia naționala Braziliei pentru locul fericit de la Real Madrid

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează