INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND

Tensiune la Borussia Dortmund » Antrenorul Edin Terzic, deja pus în discuție după startul ezitant de sezon

Tensiune la Borussia Dortmund! Edin Terzic, deja pus în discuție după startul ezitant de sezon. Foto: Imago Images
Tensiune la Borussia Dortmund! Edin Terzic, deja pus în discuție după startul ezitant de sezon. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 13:21 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 13:29

Clasată pe locul 7 în Bundesliga după 4 etape, Borussia Dortmund speră să compenseze cu PSG în Liga Campionilor startul mai slab din campionat. Dacă nu trece de această grupă de foc F, antrenorul Edin Terzic (40 de ani) riscă să fie dat afară!

  • PSG - Borussia Dortmund se joacă marți, de la 22:00, liveSCORE pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Marți seară reîncepe, cu adevărat, Liga Campionilor și o nouă cursă către trofeul cu urechile mari. Iar unul dintre capetele de afiș ale rundei inaugurale este duelul de pe „Parc des Princes”, unde se înfruntă două echipe cu debuturi nesatisfăcătoare de stagiune. 

Dortmund, care a învins-o pe Freiburg (4-2) în campionat doar după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică pe final, simte deja presiunea rezultatelor (locul 7 cu 8 puncte), dar și a jocului mult sub așteptări. Iar principalul amenințat este antrenorul Edin Terzic, care e obligat să se califice în „optimile” Ligii Campionilor dacă vrea să-l prindă și 2024 pe banca „galben-negrilor”. Grupa în care a picat BVB la tragerea la sorți este însă infernală, cu PSG, AC Milan și Newcastle.

Gică Hagi mai dă o lovitură! Negocieri cu o formație din SUA pentru a-și vinde perla pe o sumă importantă
FARUL
Gică Hagi mai dă o lovitură! Negocieri cu o formație din SUA pentru a-și vinde perla pe o sumă importantă

Jude Bellingham, o pierdere mare pentru Borussia Dortmund

Suporterii Borussiei nu au privit cu ochi buni vânzarea lui Jude Bellingham, dar mai ales faptul că echipa nu a pus ceva valoros în loc. 

S-au cheltuit doar 62 din cele 103 milioane de euro primite pentru englez de la Real Madrid și au fost aduși Nmecha, Fullkrug, Sabitzer și Bensebaini, dintre care numai ultimii 2 au fost titulari sâmbătă, la Freiburg.

„O campanie mai slabă de achiziții decât au avut Leverkusen și Leipzig și un lot mai puțin valoros decât cel din sezonul trecut”, s-a pronunțat Andreas Moller, fost jucător la Borussia Dortmund timp de 6 sezoane (1994-2000).

Tensiune la Borussia Dortmund » Antrenorul Edin Terzic, deja pus în discuție după startul ezitant de sezon
Jude Bellingham și președintele lui Real Madrid, Florentino Perez. Foto: Facebook @ Real Madrid CF

Borussia Dortmund, fragilă în apărare

În discuție e pus atacul, și mai ales Sebastian Haller, care n-a marcat deloc în actuala Bundesliga, ba mai mult a provocat și penalty-ul de 2-2 cu Heidenheim! „Haller n-are încredere, iar lipsa lui de eficiență în fața porții adverse este imaginea fidelă a echipei”, completează Sebastian Kehl, alt fost jucător al lui BVB. 

Nici apărarea nu stă grozav, în condițiile în care în lot nu sunt decât trei stoperi, Hummels, Sule și Schlotterbeck, și asta incumbă un mare risc pe termen lung, toți fiind destul de fragili și expuși accidentărilor, ce sigur vor apărea.

În plus, Bild vorbește despre tensiunile la nivelul staffului, dintre directorul sportiv Sebastian Kehl și Terzic, căruia i s-au reproșat ezitările tactice și vulnerabilitatea defensivei, care a încasat patru goluri cu Heidenheim și Freiburg.

Citește și:

Probleme pentru Bayern la startul noului sezon de Liga Campionilor! Absență importantă cu Manchester United

Dennis Man după prima reușită a sezonului: „Acum sunt bine fizic”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
Danplaycaptain
Danplaycaptain  •  20 Septembrie 2023, 20:37

Da' ce, Bayernul l-a numit pe terzici la Dortmund în vara? Stabii lor chiar au fost băuți? După ce i-ai avut pe Rehagel, Hitzfield , Klopp și Tuchel principali, cine dracu e și tipu asta cu nume bosniac sau de prin zona?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close