SPORTURI  »  BASCHET  »  SONDAJ ÎN NBA

Sondaj în rândul jucătorilor din NBA: cine e mai tare, Jordan sau LeBron? Rezultate surprinzătoare

LeBron James și Michael Jordan. Foto: Imago Images
LeBron James și Michael Jordan. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 13:11 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 13:44

Un sondaj anonim al publicației The Athletic în rândul jucătorilor din NBA ne spune că tot Michael Jordan e considerat cel mai bun baschetbalist din istorie, dar și că LeBron James micșorează distanța an de an.

Un număr-record de 142 de jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet au răspuns mai multor întrebări, dintre care cea mai interesantă rămâne eterna dilemă - cine este G.O.A.T, Michael Jordan sau LeBron James?

Sondaj în rândul jucătorilor din NBA: cine e mai tare, Michael Jordan sau LeBron James?

Jordan și-a adjudecat 45,9 la sută dintre voturi, iar James - 42,1. Asta în timp ce în 2019, la momentul primului sondaj de genul acesta, fosta glorie a lui Chicago Bulls primea un procentaj copleșitor din partea baschetbaliștilor profesioniști - 73 la sută, iar LeBron James (Los Angeles Lakers) aduna cu greu 11,9 la sută din preferințe.

Anul trecut, „Air” Jordan rămânea tot primul - cu 58,3 la sută, iar LeBron crescuse deja la 33 de procente.

Jordan a dat înapoi - de ce?

Jucătorii care activează în NBA-ul zilelor noastre și-au explicat alegerea.

Principalul motiv pentru care LeBron James a crescut consistent în această competiție umăr-la-umăr, care îi împarte mai mult ca niciodată pe admiratorii baschestului profesionist, este longevitatea pe teren a acestuia.

Pe 30 decembrie, jucătorul lui Lakers va împlini 40 de ani și este în continuare considerat unul dintre cei mai valoroși jucători ai baschetului actual.

6 titluri ale lui Jordan versus peste două decenii de carieră ale lui LeBron

Jordan a avut o carieră care a durat 14 ani, cu 6 titluri cucerite și cinci trofee MVP, dar mulți dintre tinerii de azi care joacă baschet la cel mai înalt nivel spun că faptul că James a rămas în elită peste 20 de ani îl plasează deasupra lui „Air”.

Tot susținătorii lui James reamintesc că Jordan s-a retras de două ori (în 1993 și în 1998) și și-a sfârșit cariera la Washington Wizards, unde rezultatele nu au mai apărut. LeBron James a mai păstrat glorie și pentru finalul activității.

Pe 7 februarie 2023, James a doborât recordul de puncte marcate în NBA, deținut până atunci de Kareem Abdul-Jabbar. Trei luni mai târziu, ajungea cu Lakers în finala Conferinței de Vest.

Apoi, a devenit primul jucător din ligă care ajunge de 20 de ori în echipa All-Star și, în acest sezon, a fost unul dintre cei jucători care realizează o medie de de minimum 25 de puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări (alături de Nikola Jokic și Luka Dončić).

Ce spun jucătorii din NBA despre Jordan și LeBron James

„Dacă te uiți la statistici, cel mai mare e LeBron. Dacă te uiți la influență, cel mai mare e Jordan. Mike a avut cel mai mare impact asupra acestui sport și de-asta l-aș pune pe primul loc.

Nu veți auzi asta despre LeBron. LeBron a schimbat anatomia jocului de baschet. Jordan a schimbat modul în care e văzut acest sport. Și asta e o mare diferență”, a spus unul dintre jucătorii intervievați.

„Pe cine aș selecta la draftul tuturor timpurilor? Unii oamenii m-ar îndemna să-l aleg pe cel cu loviturile decisive, dar eu l-aș lua pe LeBron. De ce? Are 20 de ani de carieră excepțională și joacă pe toate posturile posibile. Iar pe locul doi l-aș alege pe Shaquille O’Neal”, a susținut un alt baschetbalist.

Citește și:

Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu
ROMÂNIA
Două vedete din Liga Florilor își iau cetățenia și vor juca la EURO pentru România! » Variantă după retragerea Cristinei Neagu
„La Crucible, miroase foarte urât” » Declarația unui iranian a detonat Campionatul Mondial de Snooker! Se pregătește o schimbare ISTORICĂ: „Există un preț pentru orice, ne place sau nu”
CRUCIBLE
„La Crucible, miroase foarte urât” » Declarația unui iranian a detonat Campionatul Mondial de Snooker! Se pregătește o schimbare ISTORICĂ: „Există un preț pentru orice, ne place sau nu”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
morzadobflicster
morzadobflicster  •  25 Aprilie 2024, 20:55
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 25 Aprilie 2024, 19:45

Nu am stat sa ii scriu pe toti. Mai erau bineinteles si Shaquille, Pippen si Stockton.

Mai adaug si eu :).... Hakeem "The Dream", Clyde "The Glide" Drexler, Kareem Abdul Jabbar, Isiah Thomas, "Sir" Charles Barkley, sau turnurile gemene din San Anotnio, Tim Duncan si "Amiralul" David Robinson. Am avut norocul sa apuc sa vad generatia "Dream Team" la o varsta la care intelegeam destul de bine baschetul. LeBronake ar fi fost doar rezerva in echipa aia.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  25 Aprilie 2024, 19:45
Postat de morzadobflicster pe 25 Aprilie 2024, 18:18

Pai si pe Kobe unde l-ai lasat frate??

Nu am stat sa ii scriu pe toti. Mai erau bineinteles si Shaquille, Pippen si Stockton.

morzadobflicster
morzadobflicster  •  25 Aprilie 2024, 18:48

Comparatie inutila. Statisticile nu ar trebui luate in calcul. Da, LeBorn are mai multe sezoane, deci evident a marcat mai mult, a recuperat mai mult, samd. Insa daca vorbim de reveratia starnita spectatorului, starea de admiratie completa, euforia, pasiunea micului fan si dorinta de a deveni ca acel jucator si toate celelalte emotii induse publicului, atunci Jordan e GOAT, fara discutie. Jordan a fost un artist, un virtuos, care a creat efectiv magie, a sfidat legile fizicii si logicii uneori, a fost cunoscut si recunoscut pe intreaga planeta ca nici un alt sportiv al timpului sau. Jordan si-a facut adversarii sa planga resemnati si sa accepte ca mingea le-a fost ascunsa si picioarele le-au fost innodate de cel mai mare jucator. LeBron si-a facut adversarii sa planga de durere, fizica de cele mai multe ori, ca au fost facut afis de un buldozer. La Jordan am vazut maiestrie in cel mai pur sens, la LeBron vedem foarte multa forta, si un strop de maiestrie. Daca ma intrebati pe mine, Kobe stia mai bine cu mingea decat LeBron, si l-as cam pune intre el si Jordan.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează