SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATE EUROPENE

Lilia Cosman despre senzațiile trăite în calificări la Campionatele Europene de la Rimini: „A fost o experiență incredibilă"

Lilia Cosman evoluând la Campionatele Europene 2024 Foto: Imago
Lilia Cosman evoluând la Campionatele Europene 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 18:52 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 16:33

Lilia Cosman, 16 ani, a contribuit la calificarea României în finala pe echipe duminică, ea povestind apoi cum s-a simțit pe parcursul concursului.

Echipa feminină a României se testează înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. „Tricolorele” s-au calificat cu al patrulea punctaj în finală și vor avea trei reprezentante în finalele pe aparate.

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg!
DINAMO
Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele Final Four de la Hamburg!

Lilia Cosman: „Mă bucur de cum au ieșit lucrurile”

Lilia Cosman, una dintre gimnastele din echipa României, a vorbit despre cum a trăit competiția pe parcursul ei. „A fost o experiență incredibilă, prima oară pentru mine când am concurat la cele patru aparate, am urcat pe aparate și am făcut ce am putut. Mă bucur de cum au ieșit lucrurile", a spus ea.

Apoi a continuat: „Ne antrenăm cam treizeci de ore pe săptămână, suntem împreună. Înainte de concurs îmi place să mă detașez cu jocuri de cărți cu familia mea, să respir adânc ca să nu mă stresez prea mult".

A venit din SUA să facă gimnastică în România

Lilia Cosman s-a născut în Michigan, SUA, iar la patru ani a început gimnastica, însă la cea de performanță a ajuns abia în 2021. În 2022 a revenit în România, unde s-a antrenat cu Liliana Cosma, și în mai puțin de un an și-a câștigat locul în echipa României.

Este un copil cu un potențial fantastic, îi place foarte mult ceea ce face și își dorește din suflet să concureze pentru România. Sunt foarte fericită și mă bucur pentru ea pentru că este de puțin timp la noi, dar s-a adaptat extraordinar de repede", spunea antrenoarea la începutul lui 2023.

Anul trecut a fost primul său an de seniorat, ea participând alături de echipa României la Campionatele Europene, dar și la Campionatele Mondiale, acolo unde a făcut parte din team-ul „tricolor” care a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Lilia Cosman s-a clasat pe poziția a noua la individual compus, cu 52,366 puncte, primind 13,400 la sărituri, 13,100 la paralele, 13,266 la bârnă și 12,600 la sol. Ea va fi prezentă sâmbătă în finala de la bârnă și duminică va concura pentru un loc pe podium cu echipa României.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene, echipa feminină a României s-a clasat pe poziția a cincea, iar Sabrina Voinea a cucerit bronzul la sol.

La Rimini, delegația tricoloră are trei reprezentante în finalele pe aparate: Ana Bărbosu (sărituri), Lilia Cosman (sol), Sabrina Voinea (sol și bârnă).

Citește și:

Naționala României, încă o victorie dramatică la Campionatul Mondial, 3-2 contra Coreei de Sud, și menținere în Grupa A!
CAMPIONATUL MONDIAL
Naționala României, încă o victorie dramatică la Campionatul Mondial, 3-2 contra Coreei de Sud, și menținere în Grupa A!
Irina Begu, victorie expeditivă la Wiesbaden și calificare în semifinale: „Am încercat să fiu agresivă”
ITF WIESBADEN
Irina Begu, victorie expeditivă la Wiesbaden și calificare în semifinale: „Am încercat să fiu agresivă”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează