SPORTURI  »  HOCHEI  »  DEZVĂLUIRE

VIDEO EXLCUSIV Cum „a lăsat-o mai moale” România la un Campionat Mondial: „Știam că ne convine ”

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 14:41 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 16:30

Fostul mare hocheist George Justinian a fost invitat la GSP Live unde a povestit un episod interesant de la Campionatul Mondial din 1982.

George Justinian, component al celei mai bune echipe de hochei a României, care a învins SUA, 5-4, la Campionatul Mondial din 1977, dezvăluie cum în ultimul meci al ediției din 1982, România și Elveția au căzut de acord să termine meciul direct la egalitate, 3-3, astfel încât China să fie eliminată din grupa B.

VIDEO  George Justinian, despre cum a „lăsat-o mai moale” România la un turneu final: „Chinezii nu mai vorbeau cu noi!”

„Eram la Campionatul Mondial din 1982, în Grupa B. Echipa mergea bine și ajungem să jucăm cu Elveția în ultimul meci din grupă. Dacă băteam noi, cădea Elveția. Dacă bătea Elveția, cădeam noi. Iar la meci egal cădea China.

S-a terminat egal, 3-3. S-a întâmplat să fie așa. Știam că ne convine egalul. Pe gheața s-a jucat normal (n.r – râde). Puteai să riști și să pierzi... Nu se ducea niciuna la mai mult de un gol distanță. Noi am dat ultimul gol. N-a fost greu.

Chinezii erau prietenii noștri, vorbeam cu ei. Dar după acel meci s-a rupt prietenia. Fugeau când mergeam să vorbim cu ei.  Noi și Elveția aveam echipe bune. Nu puteai să riști. Așa că am jucat cu grijă”, a spus George Justinian la GSP LIVE. 

Componenți ai echipei de hochei au dezvăluit, peste ani, că aranjamentul a fost făcut de antrenori, care au stabilit mai multe reguli, inclusiv marcatorii. Astfel, nicio echipă nu trebuia să aibă un avans de două goluri și s-a decis și ca un român și un elvețian să se bată pe gheață, pentru ca totul să fie mai credibil. 

Citește și: 

 

Argint pentru echipa feminină a României la Campionatul European de la Cluj-Napoca. „Doare foarte tare că nu am ajuns la aur”

Laurel Hubbard, prima atletă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, a fost numită sportiva anului în Noua Zeelandă

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
137729076992236
Conache Pavel  •  05 Octombrie 2021, 06:03

Astazi mai exista hochei in Romania, ce capitala europeana nu are un patinoar decent ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează