SPORTURI  »  HOCHEI  »  ATAC

Românii au băgat vrajba-n naționala Ungariei » Vedeta naționalei l-a făcut praf pe selecționer: „E un clovn!”

FOTO: Facebook@magyarjegkorong
FOTO: Facebook@magyarjegkorong

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 14:55 / Actualizat joi, 02 mai 2024 14:55

Naționala României a trecut miercuri de Ungaria, liderul grupei, scor 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), în al treilea meci de la Campionatul Mondial de hochei masculin, Divizia I, Grupa A, care are loc la Bolzano în Italia. În tabăra maghiară s-a iscat un veritabil conflict.

Ungaria pornea mare favorită în fața României. Majoritatea caselor de pariuri acordau o cotă de 1,01 pentru victoria maghiarilor. Reușitele lui Balazs Peter și Otto Sandor-Szekely, din ultima repriză, au avut un triumf nesperat.

Lovitură de proporții » Finanțatorul se retrage de la clubul din Liga 2: „Am luat decizia să nu mai susțin echipa!”
DECIZIE
Lovitură de proporții » Finanțatorul se retrage de la clubul din Liga 2: „Am luat decizia să nu mai susțin echipa!”

Scandal în Ungaria, după eșecul suferit în fața României: „E un clovn!”

Maghiarii nu au digerat bine eșecul. Vilmos Gallo (27 de ani), unul dintre cei mai bine cotați hocheiști ai Ungariei, legitimat la Linkoping, în prima ligă a Suediei, l-a numit „clovn” pe selecționerul Don MacAdam (73 de ani).

„Din păcate, echipa națională este pregătită de un clovn. Nu pot face nimic în această privință. Am dat tot ce aveam mai bun în aceste meciuri, de fiecare dată m-a scos din sărite. Am încercat să depășesc momentul, să arăt ce știu pe gheață. N-am reușit în niciun fel să îl mulțumesc. M-a scos din sărite.

Vom vedea ce urmează. Din păcate am pierdut contra României. Am avut șansele noastre. A fost o desfășurare frustrantă. Ăsta e hocheiul uneori”, a spus Vilmos Gallo, potrivit Nemzeti Sport.

La 24 de ore distanță, Gallo a realizat că a greșit și a postat un nou mesaj:

Vreau să îmi prezint scuzele în fața selecționerului. Ar fi trebuit să rezolvăm aceste probleme la vestiar, nu în spațiul public. Am mai spus-o, eu vreau doar binele echipei naționale. Știm că nu e rezultatul dorit de fanii noștri, dar am arătat că putem mai mult. Promit că vom da totul în ultimele două partide rămase

- Vilmos Gallo

România mai are două meciuri

Următoarele meciuri pentru România sunt împotriva Coreei de Sud (3 mai, ora 13:30) și Japoniei (4 mai, ora 13:30). „După calculul hârtiei și după experiențele din anii precedenți, Coreea și Japonia ar fi destul de apropiate de noi, dar vom vedea pe gheață ce va fi”, a spus Roberto Gliga înainte de plecarea spre Italia.

Primele două echipe clasate vor merge în Divizia de Elită în 2025, în timp ce ultima clasată va retrograda în Grupa B. Naționala tricoloră ocupă deocamdată locul al cincilea.

Echipa României este în al doilea eșalon valoric al hocheiului mondial de cinci ani, după ce în 2019 a obținut promovarea din Grupa B. În 2020 și 2021 nu s-a jucat din cauza pandemiei, apoi „tricolorii” s-au clasat pe locul 5 în 2022 și 2023, evitând astfel retrogradarea.

Citește și alte știri din sportul internațional:

Dragoș Luscan a dezvăluit secretele lui David Popovici: „Alimentul ăsta nu lipsește niciodată! Îl luăm din România” + comentarii despre controversata Marijana Kovacevic și Thomas Neubert

Congresul SUA a intervenit în scandalul din Formula 1! Scrisoare amenințătoare: „Este nedrept, încălcați legea concurenței!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează