SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Noul om-spectacol al circuitului ATP a cucerit primul titlu din carieră » L-a învins pe Zverev la Montpellier

Bublik, campion la Montpellier / FOTO: Imago-Images
Bublik, campion la Montpellier / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 20:14 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 20:14

Alexander Bublik (24 de ani, 35 ATP) l-a învins pe Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP) în finala turneului de la Montpellier, scor 6-5, 6-3. Este primul trofeu ATP pentru sportivul din Kazahstan.

Alexander Bublik s-a apucat serios de tenis! Jucătorul kazah este o figură aparte în circuitul ATP, recunoscut pentru loviturile ieșite din comun și pentru excentricitatea lui. Bublik disputase patru finale în carieră, dar până astăzi pierduse de fiecare dată.

Primul titlu al carierei pentru Alexander Bublik

În ultimul act al turneului de la Montpellier, Bublik a reușit victoria carierei, în fața lui lui Zverev, ocupantul locului 3 în ierarhia mondială. Jucătorul din Kazahstan a servit impecabil, ca pe durata întregului turneu, 8 ași și un procentaj de 86% al punctelor jucate cu prima minge. 

Și-a cedat o singură dată serviciul și a închis finala după doar 70 de minute, cu o lovitură care îl caracterizează perfect, o „scurtă” excelent mascată.

Bublik, printre rebelii circuitului ATP

Alexander Bublik este un „showman” desăvârșit. Kazahul interacționează des cu publicul și este implicat frecvent în schimburi de replici cu adversarii, din cauza stilului neconvențional de joc. Un exemplu perfect îl reprezintă gesturile de la ATP Eastborne, din 2021. În sfertul de finală cu Lorenzo Sonego, Bublik a abuzat de lovitura lui „semnătură”, serviciul direct din mână. Chiar dacă așa pierduse 6 puncte, Alexander a strigat către persoanele din audiență: „Voi face asta până voi reuși să câștig un punct!”.

VIDEO 15 minute de tenis neconvențional din partea lui Bublik: cele mai tari momente din 2021

Citește și alte știri din tenis: 

Retragerea lui Juan Martin del Potro pare iminentă: „Genunchiul meu devine un coșmar! Vreau să trăiesc fără dureri”

Prima reacție a Simonei Halep, după ce i-a concediat pe Daniel Dobre și Adrian Marcu: „Vreau să-mi asum asta”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
136406560304768
Iosif Ionas  •  07 Februarie 2022, 08:05

6-5 scorul unui set in tenis? A vazut comentatorul vreun meci de tenis in viata lui?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează