SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Carlos Alcaraz, OUT de la Roma! Spaniolul are o nouă accidentare: „Trebuie să mă odihnesc și să mă recuperez”

Carlos Alcaraz și problemele la antrebraț Foto: Imago
Carlos Alcaraz și problemele la antrebraț Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 19:55 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 19:55

Spaniolul Carlos Alcaraz, 20 de ani, ♦ 3 ATP, are din nou probleme medicale și a decis să se retragă din turneul Masters 1000 de la Roma, de săptămâna viitoare. El a fost eliminat de Andrey Rublev în „sferturi” la Madrid, acolo unde era deținătorul titlului la ultimele două ediții.

Încă o dată, accidentările îi dictează programul lui Carlos Alcaraz, fostul lider mondial, actualmente al treilea jucător în clasamentul mondial.

El a anunțat că nu va juca în Masters-ul 1000 de la Roma din cauza unui edem muscular în zona antebrațului, consecință a problemei precedente avute și care l-a forțat să nu ia startul la Monte Carlo, la începutul lunii aprilie.

Irina Begu, victorie expeditivă la Wiesbaden și calificare în semifinale: „Am încercat să fiu agresivă”
ITF WIESBADEN
Irina Begu, victorie expeditivă la Wiesbaden și calificare în semifinale: „Am încercat să fiu agresivă”

Învins într-un meci de trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, de Andrey Rublev în sferturile de finală de la Madrid, unde cucerise titlul în 2022 și 2023, Alcaraz a declarat apoi că a simțit un oarecare disconfort. Anterior, avusese alt meci-mamut cu Jan-Lennard Struff, o reeditare a finalei de anul trecut.

Carlos, care va împlini 21 de ani pe 5 mai, s-a declarat însă optimist în ce privește participarea la turneul din capitala Italiei: „Voi lucra zilele acestea pentru a fi aproape de sută la sută și într-o formă bună pentru a juca la Roma, însă voi decide zilele acestea. Cred că voi fi OK”.

Carlos Alcaraz: „Îmi pare foarte rău, ne vedem la anul”

Până la urmă însă, nu a fost așa. „Am simțit durere în timp ce am jucat la Madrid, un disconfort în braț”, a comunicat ibericul într-o postare pe rețelele sociale. „Am făcut unele teste și am un edem muscular pe mușchiul anterior al antrebrațului, consecință a recentei accidentări.

Din păcate, nu voi putea juca la Roma. Trebuie să mă odihnesc ca să mă pot recupera și să pot juca sută la sută fără dureri. Îmi pare foarte rău, ne vedem la anul”, a transmis el un mesaj iubitorilor tenisului din Italia.

Anul trecut, la debutul său la Roma, Carlos Alcaraz a ajuns până în turul al treilea.

Alți doi accidentați de marcă, Sinner și Medvedev

Alți doi jucători de top s-au retras de la Madrid cu accidentări supărătoare. Jannik Sinner, numărul 2 ATP, a declarat forfait înaintea meciului din „sferturi” cu Felix Auger-Aliassime din cauza unei probleme la șold, care îl deranjase deja în ultimele două meciuri disputate.

Tot la șold a simțit o jenă ascuțită Daniil Medvedev, numărul 4 ATP, pe parcursul sfertului său de finală contra lui Jiri Lehecka. Rusul este campionul en titre de la Roma – el crede că poate juca în Italia, dar este nevoie de o părere medicală, care să îi expună factorii de risc.

Rezumatul meciului Andrey Rublev - Carlos Alcaraz de la Madrid

Citește și:

Simona Halep, în dialog cu americanii: „Ca și cum m-ar fi lovit un camion!”
INTERVIU HALEP
Simona Halep, în dialog cu americanii: „Ca și cum m-ar fi lovit un camion!”
Mercedes pregătește 150 de milioane pentru Max Verstappen! Olandezul a reacționat ferm: „Toto știe asta!”
PILOȚI
Mercedes pregătește 150 de milioane pentru Max Verstappen! Olandezul a reacționat ferm: „Toto știe asta!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  04 Mai 2024, 14:52

O stire f importanta pentru sportul romanesc !

QED777
QED777  •  04 Mai 2024, 14:40

Controalele acestea distruge sportul Spaniol.

username_2
username_2  •  03 Mai 2024, 21:19

probabil au început să crească solzii de la ceva sigur și eficient

Vezi toate comentariile (3)
Comentează