SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN

Ion Țiriac, dezlănțuit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic!” » Atacă un personaj cu greutate: „Rușinea sistemului de azi!”

Ion Țiriac / FOTO: Raed Krishan +14   FOTO
Ion Țiriac / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 17:30 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 18:03

Ion Țiriac a criticat actuala generație de jucători români și a explicat de ce niciun „tricolor” nu a primit wild card pe tabloul principal al turneului de la București.

ATP Țiriac Open are loc zilele acestea, în București, la baza deținută de Ilie Năstase și Ciprian Marica. Niciun jucător român nu a fost prezent pe tabloul principal. Ion Țiriac a explicat de ce nu a luat în calcul să le ofere wild card-uri.

Ion Țiriac: „Jucătorii români nu au valoare de wild card!”

„Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild card în calificări şi a şi pierdut în turul 2, în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou?

Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000 de dolari. Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu.

Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam, dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Ion Țiriac, potrivit Agerpres.

Marius Copil a beneficiat de o invitație în calificări. A pierdut în primul tur, în fața lui Benjamin Bonzi, scor 2-6, 4-6. Meciul a durat o oră și 28 de minute.

La Țiriac Open, wild card-urile de pe tabloul principal au fost primite de brazilianul Joao Fonseca (17 ani, 292 ATP), canadianul Denis Shapovalov (24 de ani, 122 ATP) și francezul Richard Gasquet (37 de ani, 111 ATP).

Țiriac îl atacă pe Isărescu

Țiriac a lansat și o „înțepătură” la adresa lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. Spune că din cauza lui turneul nu a putut fi organizat la Arenele BNR.

Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu stadionul (Arenele BNR). Noi nu am mai avut stadion, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat stadionul într-o zi. Și nu Ceauşescu, ci alt „escu”. Şi dacă îl ia alt „escu” şi nu există lege în România... asta s-a întâmplat. Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem.
- Ion Țiriac

VIDEO. Ion Țiriac, discurs-manifest în conferința turneului de la București: „Am obosit să mă rog de toată lumea”

Citește și alte știri din tenis:

S-a stabilit primul semifinalist la ATP Țiriac Open » Marton Fucsovics a avut nevoie de aproape 3 ore pentru victorie
ȚIRIAC OPEN
S-a stabilit primul semifinalist la ATP Țiriac Open » Marton Fucsovics a avut nevoie de aproape 3 ore pentru victorie
„Sfârșitul unei ere” » Mesajul emoționant primit de Rafael Nadal, după ce și-a luat adio de la turneul câștigat de 12 ori
ATP BARCELONA
„Sfârșitul unei ere” » Mesajul emoționant primit de Rafael Nadal, după ce și-a luat adio de la turneul câștigat de 12 ori

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  20 Aprilie 2024, 12:30
Postat de fibra pe 19 Aprilie 2024, 19:35

Nici nu se pune problema sa fie un jucator speranta de top 100. "Sperantele" vesnice Nicholas David Ionel-21 ani loc 314 si Filip Cristian Jianu- 22 ani loc 280, de ani de zile nu misca.

Daca Ionel nu ma impresioneaza nici pe mine, cred ca Jianu va intra in top 100. Cel mai probabil in momentul in care va alege totusi fie si calificarile turneelor Challenger in locul turneelor ITF. El are o perioada buna si a reusit cateva victorii la jucatori mult mai bine cotati, problema lui e ca face foarte ezitant pasul la turneele puternice. A avut o serie de vreo 17 victorii consecutive lunile trecute, totusi consider ca ii era mult mai util sa joace la nivel de circuit Challenger, chiar sacrificand o astfel de serie. De altfel se vede asta si din clasamentul slab, in ciuda a vreo 3 turnee consecutive castigate. Daca vrea sa joace la nivel inalt, are nevoie de adversari tari, nu de turnee ITF 10000. Cred ca meciul cu Albot de la Bucuresti ii este mult mai util decat sumedenia de meciuri din ITF, asa ca totusi i-au facut un bine organizatorii de la Bucuresti si daca nu l-au bagat pe tabloul principal.

MaxiP
MaxiP  •  20 Aprilie 2024, 12:25

Acum 20 ani cu aproximatie, acest distins domn Tiriac, care de altfel preconiza in mod absolut corect decaderea sportului romanesc, era presedinte COSR. Unul din motivele cat se poate de clare pentru care Romania nu are jucatori "buni de nimic" este lipsa crunta de implicare si investitie in acest sport, ca in altele, de-a lungul timpului, inclusiv perioada in care dansul era presedinte COSR. Mai departe, faptul ca isi ascunde decizia in spatele unor manipulari grase, ma face sa imi fie greata. Pentru ca in calificari Ionel a pierdut la Berrere, care este in semi-finale acum (deci nu era meci de calificari, asa cum nici Barrere nu era jucator doar de calificari), iar Jianu a pierdut la un jucator cu vreo 15 ani de experienta in circuitul ATP. Sa spui ca un jucator nu se incadreaza pentru wild card pentru ca nu are un clasament de top este nonsens, pentru ca un astfel de jucator nu are nevoie de wild card. De-asta exista conceptul, pentru a ajuta niste jucatori mai slab clasati. Da' wild cardurile date cum s-au descurcat? Pai simplu, unul le-a dat teapa, unul a iesit din primul tur. Ei fiind vedetele, singurul care s-a descurcat e tot un jucator de "nimic" care inainte juca ITF-uri si turnee Challenger. Nu are nicio legatura cu nivelul jucatorilor nostri faptul ca nu au primit wild card. Eu sper ca in viitor sa evite turneul, minunat ar fi sa-si permita sa joace la Barcelona in aceeasi perioada. Apropo, nici Cornea nu se incadra? Sau de ce joaca semi-finale

fibra
fibra  •  19 Aprilie 2024, 19:35

Nici nu se pune problema sa fie un jucator speranta de top 100. "Sperantele" vesnice Nicholas David Ionel-21 ani loc 314 si Filip Cristian Jianu- 22 ani loc 280, de ani de zile nu misca.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează