SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Sorana Cîrstea, spulberată de Iga Swiatek în „șaisprezecimile” turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea, foto: Imago Images
Sorana Cîrstea, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 13:50 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 19:15

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) a pierdut categoric duelul cu Iga Swiatek (22 de ani, 1 WTA), scor 1-6, 1-6, în „șaisprezecimile” turneului de la Madrid.

Jucătoarea din România a avut o misiune aproape imposibilă cu poloneza, liderul mondial. În primul tur, Cîrstea a trecut în trei seturi de Alexandra Eala (18 ani, 170 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-4. De cealaltă parte, Swiatek a învins-o în două seturi pe Wang Xiy (23 de ani, 52 WTA), scor 6-1, 6-4.

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”
ARENELE BNR
Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”

Sorana Cîrstea, fără replică în fața lui Swiatek » Cronică de Luminița Paul

Al patrulea meci și primul pe zgură dintre Sorana Cîrstea și Iga Swiatek, liderul mondial, s-a terminat cu același scor precum precedentul, disputat tot anul acesta, pe hard-ul de la Doha.

6-1, 6-1, după o oră și 18 minute, o partidă desfășurată cu acoperișul închis pe Terenul Central Manolo Santana și lumină de reflectoare, cu acea senzație de navă spațială pe punctul de a decola pe care o oferă partea superioară metalică, etanșă.

Era anunțată ploaie la Madrid încă de dimineață, iar prognoza s-a confirmat cu precizie. Au căzut litri furioși de apă, iar San Fermin, zona în care se află Caja Magica, în sudul capitalei Spaniei, nu a scăpat. Chiar dacă apoi a ieșit soarele, preventiv acoperișul a fost închis și astfel s-a disputat partida pe toată durata ei.

Un duel în care românca a avut oportunități de a-și face serviciul în start, când a condus cu 40-15, însă Swiatek, care parcă își ascute și mai mult forma pe măsură ce înaintează sezonul, a contrat puternic, punând foarte repede presiune.

Fără confortul minim al acelui potențial prim game, Cîrstea a fost nevoită să vină din urmă în setul inaugural și contra unei jucătoare care a avut răspuns la toate tipurile de atacuri și construcții.

Public restrâns la prima oră de joc a zilei, cu spectatori răzleți care au strigat pentru româncă indiferent de scor, dar și cu încurajări și aplauze în favoarea adversarei, totul într-o atmoseră care nu a avut însă șanse să se încingă cu adevărat.

Ambele au servit la procentaje asemănătoare cu primul, având eficiența comparabilă, însă pe al doilea a presat constant poloneza, obținând multe puncte după retururi aspre.

28 % a fost procentajul de reușită al Soranei pe serviciul al doilea în primul set, 5 puncte din 18 posibile. Românca a încercat tot timpul, a avut un game lung, cel de-al cincilea, dar tot fără succes, apoi a făcut însă break. Nu a putut împiedica însă deznodământul actului, 6-1 pentru liderul WTA.

Partea secundă a adus un echilibru încurajator până la 2-1, cu Sorana venind la 40 egal pe serviciul adversarei, apoi însă s-a produs break-ul. Nu i-a fost ușor lui Swiatek să-l consolideze, a muncit în game-ul următor, când românca a lovit cu mai multă hotărâre, mai lung, dar după ce a reușit, nu s-a mai oprit până când nu a trecut linia de sosire cu un simetric 6-1, 6-1.

Cîrstea, aflată la a 13-a participare în turneul de la Madrid, atinge pentru a treia oară „optimile”, în celelalte două ocazii ajungând până în „sferturi”. Deocamdată, ea se află pe locul 32 în clasamentul WTA live.

În optimi, Swiatek o va întâlni pe câștigătoarea dintre Victoria Azarenka și Sara Sorribes Tormo.

FINAL » Iga Swiatek - Sorana Cîrstea 6-1 | 6-1

  • Setul 2, desfășurat sub aceleași coordonate. Swiatek s-a impus cu același scor, 6-1, după 38 de minute.
  • La ora 12:53 a început setul 2.
  • Primul set a fost câștigat fără probleme de jucătoarea din Polonia. A durat 40 de minute, scor 6-1.
  • Partida a început la 12:11.
  • A plouat foarte puternic în Madrid, încă de la ora 10:00, cartierul unde se află Caja Magica, în sud, fiind cuprins în revărsarea torențială. Terenurile exterioare nu au prelate, pe Central se joacă sub acoperiș, care a fost închis din timp. În schimb, suprafața de joc e perfectă.
  • Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul timpului. Swiatek s-a impus de fiecare dată.
  • Ultima confruntare a avut loc pe 12 februarie 2024, la Doha, atunci când poloneza a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-1.

Citește și alte știri din tenis:

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal
DECIZIE
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”
WTA MADRID / INTERVIU
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  27 Aprilie 2024, 15:54
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

Ai dovezi? Sau vorbesti ca sa faci curent?

TheWizardOfOz
TheWizardOfOz  •  27 Aprilie 2024, 15:40
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

Susținătorii polacei sunt "băieții" ăia cărora le plac foarte mult Călușarii.

Misu1950
Misu1950  •  27 Aprilie 2024, 15:28
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close