SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Alba Blaj a început cu dreptul turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor » Victorie după un start cu emoții

Jucătoarele de la Alba, bucuroase pentru victorie Foto Foto Facebook Alba Blaj/Dragoș Basaraba
Jucătoarele de la Alba, bucuroase pentru victorie Foto Foto Facebook Alba Blaj/Dragoș Basaraba

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 12:47 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 13:15

Campioana României, CSM Volei Alba Blaj, a învins-o în primul meci din turneul de calificare pe Kralovo Pole Brno, 3-1 (22-25, 25-23, 25-16, 25-14), după un start ezitant de partidă

Turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, găzduit începând de marți, 24 octombrie, de recent inaugurata Sală Polivalentă din Blaj, a pornit cu o victorie pentru Alba.

Întâlnind echipa Kralovo Pole Brno pentru a doua oară în această lună, după ce o făcuseră în primul turneu găzduit chiar în Cehia, desfășurarea partidei a avut similitudini cu precedenta. Atunci Alba se impusese cu 3-1 (23-25, 25-11, 25-21, 25-15).

Alba Blaj, început ezitant de meci

La fel a fost scorul pe seturi și în duelul de marți, campioana României având un start ezitant de partidă. Cehoaicele, în schimb, au fost atente și puternice, impunându-se cu 25-22.

Și al doilea act a fost unul strâns, însă Alba a început să reacționeze din ce în ce mai bine, în uralele și aplauzele celor 1.100 de spectatori prezenți în tribună, câștigându-l cu 25-23.

Blocaj la cote înalte

Ardelencele și-au ridicat tot mai mult nivelul de joc, odată depășit începutul fragil, și au dominat clar actele trei și patru: 25-16 și 25-14. Blocajul a fost la o cotă excelentă, Alba obținând astfel 15 puncte, față de cele numai 5 ale adversarelor. Lider la acest capitol a fost Jovana Kocic, cu 8 reușite.

La final, Bogumila Biarda, venită sezonul acesta la Blaj, cu 24 de puncte, a fost principala realizatoare a partidei, fiind desemnată și MVP. Coordonatoarea Iarina Axinte a încheiat meciul cu 8 puncte, dintre care 4 ași și 3 blocaje câștigătoare. De la campioana Cehiei, a ieșit în evidență Katerina Kunikova, cu 18 puncte.

Alba Blaj a început cu dreptul turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor » Victorie după un start cu emoții
Universalul Bogumila Biarda în plină acțiune Foto Facebook Alba Blaj/Andrei Stânea

4 serviciicâștigătoare a avut Iarina Axinte de la Alba Blaj, urmată de Katarina Kormendyova și Katerina Kunikova, de la adversare, câte 3

„Sunt mândru de fete, dar și trist. Am reușit să jucăm perfect timp de două seturi, dar în cel secund am făcut greșeli care ne-au costat”, a declarat antrenorul de la Kralovo, Eric Nezhoda pentru site-ul clubului.

A fost cum ne-am așteptat, rusoaica Biarda a jucat excelent, nu am putut s-o anihilăm, mai ales în seturile doi și trei”, a adăugat el.

În înfruntarea de deschidere a turneului, campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, s-a impus în cinci seturi în fața câștigătoarei din Croația, Mladost Zagreb, 3-2 (25-19, 21-25, 25-13, 24-26, 15-9).

Miercuri, 25 octombrie, se dispută runda a doua a partidelor. Învingătoarele din prima zi își pot asigura calificarea în grupele Ligii dacă se impun, Alba contra lui Mladost, de la ora 19:00, Asterix în fața lui Kralovo, de la ora 16:00.

Se știe și unde vor fi repartizate primele două clasate: câștigătoarea în grupa D, alături de Imoco Volley Conegliano (Italia), DevelopRes Rzeszow (Polonia) și Allianz MTV Stuttgart (Germania), iar ocupanta locului secund în grupa E, lângă LKS Coomercecon Lodz (Polonia), Volero Le Cannet (Franța) și SC Prometey (Ucraina).

Citește și: 

Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța
European League
Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța
CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic
EHF European League
CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează