SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPE EUROPENE

Emoții și un set eroic » Alba Blaj a pierdut acasă manșa tur a finalei Cupei CEV

Jucătoarele de la Alba Blaj se felicită după un punct bun Foto CEV
Jucătoarele de la Alba Blaj se felicită după un punct bun Foto CEV

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 21:19 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 20:20

Campioana României, Alba Blaj, a cedat pe teren propriu, 1-3 la seturi, în primul meci al finalei în fața puternicei echipe italiene Scandicci, dar a luptat cât a putut de mult pe durata a 98 de minute.

La a patra finală europeană din tânăra ei istorie, Alba Blaj a avut de înfruntat în manșa tur, acasă, o forță a voleiului continental. Savino Del Bene Scandicci, locul 2 în Serie A1 italiană - o echipă cu nume grele în lot, între care americanca Haleigh Washington, campioană olimpică la Tokyo 2020, Zhu Ting, medaliată cu aur la JO de la Rio 2016, sau rusoaica Ekaterina Antropova, o uriașă de 2,02 metri, cu atacuri ca din tun.

Sub apăsarea acestui CV impresionant al adversarelor, începutul de meci a fost extrem de timorat. Scandicci s-a distanțat repede, înșirând punctele aproape la foc automat. 

Au fost și 13 lungimi în față pentru oaspete, 19-6, apoi, încet-încet, acțiune cu acțiune, Alba a punctat și a construit o platformă pentru un act secund mai bun. Primul a fost adjudecat de Scandicci, 25-12, apoi însă lucrurile s-au echilibrat.

Alba Blaj, mai mult curaj în setul 3

Antrenorul Stevan Ljubicic le-a dizolvat jucătoarelor ardelene o parte din teamă spunând exact asta cu voce tare: „Suntem prea mult sub impresia acestei finale". A urmat un set vizibil competitiv, în care Alba a și condus, cu două-trei puncte. 

S-a servit mai bine, curajul în acțiuni a fost răsplătit, dar mirosind pericolul, oaspetele au accelerat năucitor de la 19 egal până când au închis, 25-19.

Cel mai frumos act a fost al treilea, câștigat eroic de echipa din Blaj, 25-21, în uralele spectatorilor care au umplut tribunele Sălii Sporturilor din Tg. Mureș.

Bulgăroaica Dimitrova a ieșit în evidență cu diagonale inspirate, preluarea a fost mai bună, blocajul eficient, apărarea la sacrificiu. Dintr-o dată atmosfera a devenit mai fierbinte.

18 punctea reușit Gergana Dimitrova, cele mai multe pentru campioana României. Zhu Ting a încheiat partida cu 30 de puncte, urmată de Ekaterina Antropova, 19

Emoții și un set eroic » Alba Blaj a pierdut acasă manșa tur a finalei Cupei CEV
Kocic și Russu încearcă să o blocheze pe puternica Zhu Ting Foto CEV

Oaspetele au pornit însă în forță setul al patrulea, parcă pentru a pune lucrurile în ordine, și au luat încă o dată repede avantaj mare. Ljubicici a remarcat, cu voce egală, dar autoritară, greșelile individuale, iar fetele de la Blaj s-au scuturat curând de teamă. 

Forța adversarelor, evident superioară, a decis însă meciul. Minunea nu s-a putut produce, iar returul nu va schimba, probabil, miercurea viitoare, la Florența, soarta trofeului. 

62de atacuri reușite au avut oaspetele, ardelencele adunând 50

Citește și alte știri din sporturi

Concluziile lui David Popovici după două medalii de aur în prima zi la Campionatele Naționale: „Proba asta m-a obosit foarte tare”
ÎNOT
Concluziile lui David Popovici după două medalii de aur în prima zi la Campionatele Naționale: „Proba asta m-a obosit foarte tare”
Suspendat 6 etape și amendat! » Decizia comisiei: bruscarea unui arbitru și recidivă
LIGA ZIMBRILOR
Suspendat 6 etape și amendat! » Decizia comisiei: bruscarea unui arbitru și recidivă

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează