SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Alba Blaj merge în grupele Ligii Campionilor, victorie dramatică în cinci seturi în fața campioanei Croației!

Jucătoarele de la Blaj sărbătoresc calificarea Foto Facebook Alba Blaj
Jucătoarele de la Blaj sărbătoresc calificarea Foto Facebook Alba Blaj

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 22:03 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 22:54

CS Volei Alba Blaj a obținut biletul pentru faza principală a competiției supreme europene, după ce a trecut cu mari emoții de Mladost Zagreb, 3-2 (21-25, 25-21, 26-28, 25-15, 15-13)

Alba Blaj își putea asigura calificarea în grupele Ligii Campionilor din a doua zi a turneului găzduit în Sala Polivalentă de acasă cu o victorie în partida cu Mladost Zagreb. Marți, ardelencele se impuseseră cu 3-1 în disputa cu Kralovo Pole Brno.

La fel ca în meciul inaugural al turneului, cel cu campioana Cehiei, Alba a început nesigur și înfruntarea cu câștigătoarea întrecerii interne din Croația.

Adversarele au luat distanță pe tabelă și s-au dus repede la câteva lungimi bune. 6 puncte a fost diferența cea mai mare, 15-9, voleibalistele din Ardeal atingând acolo punctul cel mai de jos.

Au început apoi cursa de recuperare, apropiindu-se până la 17-15, apoi 22-20, dând senzația că pot întoarce, cu ceva mai multă atenție.

Nu a fost așa, Mladost a închis setul la 25-21, iar de la Blaj Bogumila Biarda a fost principala realizatoare, cu 9 puncte. Încă mai era mult de jucat.

Alba Blaj, revenire, apoi prăbușire

Actul secund a fost de asemenea unul strâns, iar croatele au condus doar în primele secvențe, cu 3-1. Încet-încet, fază cu fază, echipa lui Stevan Ljubicic a început să pună rotițele în mișcare. 

Câteva servicii ale rusoaicei Biarda au dat peste cap palmele oponentelor, intrarea în centru a Jovanei Kocic a dus la o acoperire excelentă, iar în extremă Katarina Jovic a livrat multe puncte.

În permanență, căpitanul Nneka Onyejekwe și-a încurajat colegele care nu le-au lăsat pe croate să se apropie la mai mult de trei puncte. Într-un final tensionat, Alba a scris 25-21 în dreptul ei pe tabelă.

65 de atacuricâștigătoare a avut Alba, față de cele 71 ale adversarelor, a reușit 10 blocaje bune și a provocat 31 de erori dinspre Mladost

Lucrurile au mers excelent în partea a treia, când campioana României a decolat, ridicându-se până la înălțimea de 8 puncte, 18-10 grație unui blocaj reușit de Onyejekwe. De partea cealaltă, greșeli după greșeli, până când totul s-a schimbat.

Punct după punct, Mladost a egalat la 20, ceva de necrezut în urmă cu doar câteva minute. Axinte a adus avantajul de 22-21 cu un serviciu super, Alba a avut 3 mingi de set, 24-23, 25-24 și 26-25, dar în emoția și învălmășeala de la final campioana Croației a întors, 28-26.

Sprintul necesar spre victorie

Alba Blaj merge în grupele Ligii Campionilor, victorie dramatică în cinci seturi în fața campioanei Croației!
Două victorii a reușit Alba la primele meciuri europene disputate în noua sală din Blaj Foto Facebook Alba Blaj

Setul al patrulea, al supraviețuirii, a fost dominat de campioana României, care s-a detașat repede și a ajuns până la 10 puncte diferență. Chiar dacă Mladost s-a mai apropiat, Alba nu a mai căzut în capcana din actul al treilea și a pus la timp ștampila finală, 25-15. Un set cu 13 atacuri câștigătoare, un blocaj reușit și 3 ași pentru echipa română.

Urma testul final, un set concentrat, în care erorile atârnă mai greu, iar reușitele sunt mai strălucitoare. Suspansul s-a menținut pe toată durata sa, Nneka a adus prima minge de meci cu un atac inspirat, 14-12, apoi 14-13 și greșesc croatele tocmai prin Andrea Mihaljevic, principala realizatoare a partidei, e victorie, una smulsă cu unghiile și dinții! 

Iar Alba merge în grupele Ligii Campionilor! Indiferent de rezultatul meciului de joi, contra belgiencelor de la Asterix Avo Beveren, care au învins-o pe Kralovo și sunt în fruntea clasamentului.

Ultimul meci decide adversarele din grupe

Componența grupelor din faza principală a Ligii Campionilor se cunoaște deja. Dacă o va învinge pe Asterix, Alba Blaj le va înfrunta pe Imoco Volley Conegliano, Rysice Rzeszow și Allianz MTV Stuttgart. În cazul unei înfrângeri, adversarele vor fi LKS Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și Prometey.

Citește și: 

U-BT Cluj-Napoca, victorie importantă în Eurocup » Atmosferă de senzație creată de cei peste 7.000 de spectatori
Eurocup
U-BT Cluj-Napoca, victorie importantă în Eurocup » Atmosferă de senzație creată de cei peste 7.000 de spectatori
Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!
EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  26 Octombrie 2023, 13:46

Al 5-lea club din ligile campionilor in sportul romanesc anul acesta. Probabil atatea vor ramane. Felicitari! Din pacate nu prea ni le dorim, vedem cat de contestata e CSM. Dar astea sunt, nu avem prea multe. Una singura in sportul masculin. Primita direct in competitie, nu neaparat pe mari criterii valorice.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  26 Octombrie 2023, 00:04

În poză, am remarcat (în mod deosebit) jucătoarea cu numărul 10. Mi se pare foarte expresivă.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează