INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Cazul Rubiales l-a pornit pe prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez: „Am dat o lecție lumii întregi” + Grevă în La Liga feminină

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso. Foto: Imago Images
Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 22:15 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 22:15

Prim-ministrul socialist al Spaniei, Pedro Sanchez a salutat sâmbătă decizia celor 23 de jucătoare care au câştigat Cupa Mondială pentrui Spania de a nu mai purta tricoul echipei naţionale atâta timp cât va fi menţinută actuala conducere a Federaţiei Spaniole de Fotbal, informează news.ro. 

Premierul spaniol în exerciţiu, Pedro Sanchez, a declarat sâmbătă că jucătoarele echipei naţionale de fotbal feminin a  Spaniei au dat „o lecţie lumii” intrând în grevă după sărutul forţat al lui Luis Rubiales şi refuzul acestuia de a demisiona.

„Jucătoarele noastre au câştigat de două ori: o dată pe teren, apoi dând lumii o lecţie, o lecţie de egalitate între bărbaţi şi femei”, a spus Pedro Sanchez în timpul unui discurs ţinut la Malaga, salutând greva campioanelor mondiale.

„Spania este o ţară feministă", a explicat Pedro Sanchez, vorbind „despre femeile care au decis să nu se mai supună". "Niciodată. S-a terminat", a afirmat el făcând aluzie astfel la sloganul scandat în demonstraţiile de sprijin pentru Jenni Hermoso.

Bănel Nicoliță a descoperit cea mai mare problemă a celor de la FCSB: „Echipa asta nu-i unită! Crezi că el e un lider?!”
FCSB
Bănel Nicoliță a descoperit cea mai mare problemă a celor de la FCSB: „Echipa asta nu-i unită! Crezi că el e un lider?!”

Grevă anunţată pentru primele două etape din campionatul feminin

Sindicatele jucătoarelor din campionatul profesionist de fotbal feminin din Spania au anunţat, vineri, grevă pentru primele două etape, în lipsa unui acord cu Liga cu privire la condiţiile lor, în special cele salariale, relatează AFP.

"După mai mult de un an de negocieri şi în lipsa unui acord (...) sindicatele au fost nevoite să anunţe două etape de grevă", a precizat sindicatul jucătoarelor AFE într-un comunicat.

Acest anunţ intervine la aproape două săptămâni după ce naţionala Spaniei a câştigat Cupa Mondială de fotbal feminin, la 20 august. Titlul a fost umbrit de scandalul privind sărutul forţat al lui Luis Rubiales, şeful fotbalului spaniol, asupra jucătoarei Jennifer Hermoso, în timpul festivităţilor.

AFE şi alte organizaţii care reprezintă jucătoare denunţă "blocajul negocierilor" cu Liga F, liga profesionistă feminină. Aceste negocieri se referă la o îmbunătăţire a condiţiilor salariale pentru a reduce, potrivit sindicatelor, diferenţele salariale existente.

Potrivit presei, ele vizează, de asemenea, probleme de formare şi echilibru între obligaţiile sportive şi viaţa de familie.

În cazul în care nu se va ajunge la un acord în următoarele zile între jucătoare şi Liga F, primele două etape, programate pentru 8-10 şi 15-17 septembrie, vor fi amânate.

În sezonul trecut, prima rundă a trebuit să fie amânată din cauza unei greve a arbitrilor, care au obţinut în cele din urmă o creştere a salariului lor şi crearea unui fond pentru finanţarea pensiilor lor.

Noul erou de la Real Madrid » Bellingham a marcat din nou și a adus victoria pe un „Bernabeu” plin

EXCLUSIV Porumboiu, scandalizat de greșeala de arbitraj din meciul lui Manchester City: „Ce pretenții să am atunci de la arbitrii noștri?”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
luigi_nb
luigi_nb  •  03 Septembrie 2023, 20:02
Postat de cpt.ahab pe 03 Septembrie 2023, 11:57

Bucuros că cei ca tine s-au cărat, lăsând România mai curată!

cal verde si dimanovist destept

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Septembrie 2023, 11:57
Postat de luigi_nb pe 03 Septembrie 2023, 00:37

mandru de prim-ministrul din tara mea de adoptie

Bucuros că cei ca tine s-au cărat, lăsând România mai curată!

horatiu.dance
horatiu.dance  •  03 Septembrie 2023, 08:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează