INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ce interdicție a primit Luis Rubiales, fostul președinte al federației spaniole, după ce a fost audiat de procurori

Luis Rubiales, la audierile de azi // Foto: Imago
Luis Rubiales, la audierile de azi // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 16:44 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 19:29

Luis Rubiales (46 de ani) nu mai are voie să se apropie la mai puțin de 200 de metri de Jennifer Hermoso, nici să comunice în vreun fel cu campioana mondială, și trebuie să se prezinte în fața organelor de judecată la fiecare 15 zile.

Procuratura din Madrid l-a convocat astăzi pe fostul președinte al federației de fotbal pentru a răspunde acuzațiilor ce i se aduc în celebrul scandal „Kissgate”. Luis Rubiales a fost interogat o oră și a negat că a sărutat-o cu forța pe Jennifer Hermoso, la festivitatea de premiere de la CM 2023 din Australia și Noua Zeelandă, și a amenințat-o pentru a depune mărturie în favoarea sa după izbucnirea scandalului.

Luis Rubiales a demisionat din fruntea Federației spaniole! » De ce s-a răzgândit: „Nu puteam continua în aceste condiții”
DEMISIE
Luis Rubiales a demisionat din fruntea Federației spaniole! » De ce s-a răzgândit: „Nu puteam continua în aceste condiții”

Luis Rubiales nu poate să plece din țară

Procurorii au decis să-i interzică lui Rubiales să se apropie la mai puțin de 200 de metri de campioana mondială, să-l oblige să nu comunice în vreun fel cu jucătoarea, iar la fiecare 15 zile să se prezinte în fața organelor de judecată, pentru a evita astfel o tentativă de a părăsi țara pe parcursul derulării anchetei. 

Avocatul ex-președintelui federației a refuzat să discute cu presa, dar cel al apărării a declarat, la ieșirea din sală, că este mulțumit cu cererile procurorilor, susținând că sărutul lui Rubiales a fost un act clar de agresiune secuală.

Luis Rubiales: „Așa fac și cu fetele mele”

Rubiales a încercat să se disculpe, declarând că „sărutul nu a avut conotații sexuale, nu a fost un abuz sau agresiune. Acel sărut este ca și cum le-aș săruta pe fiicele mele. A fost mutual și consimțit”. 

Fostul șef al RFEF a precizat că la fel ar fi procedat și dacă reprezentativa masculină ar fi cucerit titlul mondial. Avocata lui Hermoso, Carla Vall, s-a declarat mulțumită de cum decurge procesul și a întărit ideea că „toată lumea a putut vedea prin intermediul transmisiunii în direct că a fost o agresiune sexuală. Jenni s-a simțit umilită în fața atâtor oameni și nu s-a putut bucura de succesul obținut”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Încă un club de tradiție din Premier League s-a vândut! Cine este noul proprietar și la ce sumă se ridică tranzacția

Zile de foc pentru Paul Pogba! Prins dopat luni, mijlocașul francez depune sâmbătă mărturie la tribunal în procesul fratelui

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  15 Septembrie 2023, 18:50

Cum poate cineva sa ne spuna ce am vazut si ce interpretare avem noi vizavi de acele imagini, e noaptea mintii !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează