INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

81 de jucătoare, inclusiv campioanele mondiale, boicotează naționala Spaniei! Comunicatul jucătoarei sărutate de Rubiales: „M-am simțit vulnerabilă, victima unei agresiuni” + ce presiuni ar fi făcut Federația

Momentul în care Jennifer Hermoso e sărutatăde Rubiales/ foto Imago Images
Momentul în care Jennifer Hermoso e sărutatăde Rubiales/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 22:47 / Actualizat sambata, 26 august 2023 05:55

Continuă scandalul în Spania. Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal, a anunțat că nu va demisiona, după ce a sărutat-o pe Jennifer Hermoso pe gură, fără consimțământul jucătoarei. După această decizie, toate campioanele mondiale iberice vor să renunțe la națională.

81 de fotbaliste spaniole au semnat o petiție prin care anunță că nu se vor mai prezenta la echipa națională cât timp Rubiales rămâne președintele Federației. Printre ele, toate campioanele mondiale din această vară, potrivit Mundo Deportivo.

Dreptul de a nu fi sărutate fără consimțământ
editorial ioana mihalcea
Dreptul de a nu fi sărutate fără consimțământ

Toate campioanele mondiale cu Spania renunță la echipa națională

Vineri, la 5 zile după victoria Spaniei în finala CM 2023 cu Anglia, 1-0, când Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso la ceremonia de premiere, a fost convocată o ședință de urgență în cadrul Federației. La finalul ei, Rubiales a anunțat că nu pleacă, declanșând furia jucătoarelor.

81dintre fotbalistele importante ale Spaniei au semnat petiția conform căreia vor refuza convocarea la acțiunile viitoare ale naționalei

„După ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial, dorim să anunțăm că vom refuza să ne mai prezentăm la echipa națională. Dorim să încheiem această declarație cerând schimbări reale, atât sportive, cât și structurale, care să ajute echipa națională să continue să crească, pentru a transmite acest mare succes generațiilor viitoare. 

Ne întristează faptul că un astfel de eveniment inacceptabil pătează cel mai mare succes sportiv al fotbalului feminin spaniol”, au transmis cele 81 de jucătoare iberice.

Jennifer Hermoso: „M-am simțit vulnerabilă și victima unei agresiuni”

Ulterior, Jennifer Hermoso, jucătoarea sărutată de Rubiales, a emis un comunicat oficial dur la adresa lui Rubiales din care publicăm mai multe pasaje:

În legătură cu ce s-a întâmplat astăzi (n.r. - conferința de presă a lui Rubiales), deși nu vreau să perturb procedurile legale în desfășurare, mă simt obligată să spun că vorbele folosite de domnul Luis Rubiales pentru a explica regretatul eveniment sunt categoric false și parte a culturii de manipulare pe care a creat-o.

Vreau să fie clar că în niciun moment nu a avut loc conversația la care domnul Luis Rubiales s-a referit, iar sărutul nu a fost deloc consensual. Aș vrea să reiterez faptul că acel moment nu a fost unul plăcut.

M-am simțit vulnerabilă, victima unei agresiuni, a unui act impulsiv, sexist, deplasat și fără niciun fel de consimțământ din partea mea. Pe scurt, nu am fost respectată. 

Mi s-a cerut să fac o declarație comună pentru a reduce presiunea asupra președintelui, dar, în acele momente, mă gândeam doar la celebrarea realizării istorice reușite alături de colegele mele. 

Deși am anunțat că nu vreau să declar nimic, am fost supusă unei presiuni continue de a veni cu o declarație care să justifice gesturile domnului Luis Rubiales. 

Nu numai atât, dar, în diferite moduri și prin intermediul diferitelor persoane, Federația a exercitat presiuni asupra anturajului meu (familie, prieteni, colege) pentru a da declarații care aveau puțin sau deloc de-a face cu sentimentele mele. Acest tip de incident se alătură unei lungi liste de situații pe care jucătoarele le-au denunțat în ultimii ani. Atitudini de acest gen fac parte de ani de zile din viața de zi cu zi a echipei noastre naționale. 

În niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea să îmi asum consecințele transmiterii a ceva în care nu cred, motiv pentru care am refuzat presiunile la care am fost supusă. TOLERANȚĂ ZERO pentru aceste comportamente.

- Jennifer Hermoso, atacant Spania

Citește și:

Ianis Hagi e ca și plecat de la Rangers! Ce club îl așteaptă sâmbătă să semneze contractul + suma de transfer
TRANSFER
Ianis Hagi e ca și plecat de la Rangers! Ce club îl așteaptă sâmbătă să semneze contractul + suma de transfer
A semnat până în 2028 cu Barcelona » Clauză uluitoare: 500 de milioane de euro
Barcelona
A semnat până în 2028 cu Barcelona » Clauză uluitoare: 500 de milioane de euro

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
chepandy777
chepandy777  •  26 August 2023, 12:17

Pina la urma va demisiona acest individ. Bine ar fi si buleanu sa pupe vreo vulpita galbena sa scapam si de el.

mattteo
mattteo  •  26 August 2023, 10:48

"M-am simțit vulnerabilă, victima unei agresiuni, a unui act impulsiv, sexist". *** S-a ajuns asa de departe in Europa si America ca nu mai intelegi nimic din lume. Unde sa te duci??? Cu siguranta nu e bine nici prin Rusia. Am ajuns sa traim ca in iad

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Aliluia
Aliluia  •  26 August 2023, 10:00

Altii au zburat pe Luna iar astia se impiedica de un pupat. Mare branza.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează