OPINII  »  DINAMO

Băieții deștepți de la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 10:24 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 10:24

Noii acționari de la Dinamo ar vrea să aducă investitori, dar de condus să conducă tot dumnealor.

Red&White, adică Voicu&Nicolescu. Nu se știe care dintre cei doi e alb și care e roșu, dar asta n-are importanță. Dumnealor alcătuiesc un tot unitar. Sunt oameni cu principii, iar primul dintre acestea, enunțat în mod explicit deja, e acela că "nu banii contează".

O dogmă demnă de Falansterul lui Theodor Diamant (Scăieni, circa 1835). Sau de kibutz-urile încă existente. Niște societăți ideale, mai degrabă idealiste. Toți produc, toți consumă. Colectivismul biruitor la orașe și sate!

Nu e nevoie de bani la Dinamo!

Noii acționari spun că problemele lui Dinamo nu se rezolvă nici dacă ei ar descărca o basculantă cu bani. Așa o fi. E greu de spus ce se va întâmpla după deșertarea benei, dar ar merita încercat. Până și cu monezi strânse cu magnetul din fântâna de la Cozia și tot s-ar mai rezolva una-alta. Salarii restante, tot felul de plăți. Dar poate că nu mai e nevoie.

Dumnealor, prin noul plan de reorganizare, au tăiat din pix vreo 5 milioane de euro, i-au lăsat cu ochii în soare pe niște fraieri numiți pretențios "chirografari". Mecanismul e eficient, nu trebuie aduși bani, ci trebuie tăiate datoriile istorice. Vedeți ce simplu e?

Devine și Șerdean chirografar?

Faptul că banii aproape că n-au nicio importanță în societatea contemporană îl dovedesc și cele povestite recent de Dănuț Lupu. Care a spus că e adevărat că noii acționari au cumărat de la Dorin Șerdean cu zero lei cele peste 80 la sută din acțiuni.

De fapt, nu chiar cu zero lei, ci cu vreo 500 de mii de euro. Dar prima sută de mii de euro le-ar fi împrumutat-o Nicolae Badea (așa a zis Lupu!), iar restul de 400 de mii urmează să se achite când s-o putea. Cine știe?, poate că într-un viitor plan de reorganizare, va fi transformat și Șerdean în chirografar și lăsat cu buza umflată. Și-atunci, adio și-un praz verde! Sau poate roș-alb, după caz!

Se caută un octet

Esența miracolului economic din Ștefan cel Mare e însă alta. Ideea strălucită și inovatoare a domnilor V&N de a găsi niște investitori, vreo 8 (opt) la număr, care în următorii 5 ani să aducă fiecare câte un milion de euro. 

În rate, câte 200 de mii pe an, să nu fie efortul prea mare. Ce, e atât de greu? Nu e! Cu sumele acestea în cont, domnii V&N își asumă actul de conducere, luarea deciziilor, managementul clubului, tot!

Cotizanții

Dumnealor susțin că sunt ași în asemenea activități, se pricep, sunt oameni de succes, cunosc mediul de business. De văzut doar dacă vor găsi acel octet de investitori milionari în euro care să consimtă să aducă acele milioane, dar să nu aibă niciun cuvânt de spus. Dacă-i găsesc, chiar înseamnă că sunt băieți deștepți! 

Însă e greu de crezut că există asemenea fraieri-plătitori, nerăbdători să cotizeze, dar să nu ia decizii.

Mai e nevoie de alții șapte!

Aceste lucruri se petrec la Dinamo tocmai când echipa începe să capete contur, să joace destul de bine și să aibă șanse reale dacă nu la promovarea directă, atunci la baraj. Asta s-ar putea să-i ajute pe noii acționari. 

Dacă Dinamo ia licența și apoi urcă în prima ligă, primul milion din cele opt promise e pe cale să vină. Din drepturile TV. Așa că Orlando Nicoară și firma sa au rezolvat deja primul loc de pe lista de opt. Ar mai fi nevoie de încă șapte. Dar când îți merge mintea, nimic nu-i greu!


Comentarii (25)
Rebelul27
Rebelul27  •  17 Aprilie 2023, 11:16
Postat de Custof pe 16 Aprilie 2023, 07:36

Ei sunt deștepți ,tu nu!!!!!

Bine ca ești tu deșteptul lui peste

luter
luter  •  16 Aprilie 2023, 11:49

Dacă ăștia sunt investitori adevărați,eu sunt motanul incaltat Cu *** la vedere pentru Drăgușanu.caricaturi ,tepari, împinge la căruța securiciului compuyerland.????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Rebelul27
Rebelul27  •  16 Aprilie 2023, 09:07
Postat de kordell pe 14 Aprilie 2023, 19:43

Buzarine ai albit si tot nu ti-a trecut ura viscelara la adresa lui Dinamo , tu si cu geniul de

Sunt Dinamovist de când ma știu adică de la meciul cu Hamburg aveam 13 ani. Dar ce spune buzatin acum are dreptate acești pseudo investitori din prima zi când au venit au spus " Evident nu suntem genul de investitorii care sa venim sa aruncam cu banii în stânga în dreapta" . VOICU.. DECI sunt niște CORTAZERO 2.0 Care vor sa , găsească fraieri sa bage bani la Dinamo și fiii de zdre@țe sa conducă pe banii lor. Când an mai auzit din 2 surse ca nici măcar aia 500.000€ nu i-au plătit la cortazero 1.0 m-am gândit.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează